S.R.I. – Un coşmar! (3)

in Război corupției

Despre Caligula, prea multe comentarii sînt de prisos, mai ales că mama sa, Antonia, îl numea adesea ,,o caricatură de om” sau ,,un avorton neterminat”, ,,bunica sa, Livia Augusta, l-a disprețuit permanent, iar sora sa, Livilla, cînd a auzit că într-o zi va fi împărat a deplîns în public, cu voce tare, nenorocirea mare și soarta nedemnă hărăzită poporului roman”. Cert este că astfel de democrații, civilizații și imperii au rezistat în timp, schimbările au fost mai mult în rău decît în bine, iar acum haosul și circul au atins apogeul. Milenii la rînd, România a fost ținta unor prăduitori imbecilizați care au avut un unic și precis țel: să-i prăduiască și să-i conducă pe alții. Peste noi au venit legiunile romane, popoarele migratoare, turcii, austro-ungarii, nemții, rușii, iar acum sîntem aburiți cu niște alianțe care au pus țara pe butuci. Spun asta pentru că nu România a intrat în NATO, această alianță a venit peste noi și nu România a intrat în Uniunea Europeană, ci aceasta ne-a sufocat cu legile, banii, principiile și E-urile ei. Nu a fost greu să fim încălecați, căci nimeni nu ne-a apărat, deși C.S.A.T, S.R.I., Avocatul Poporului, Justiția, Ministerul Apărării ș.a. puteau și aveau obligația să o facă. Cetățenii români sînt plătitori de taxe și au tot dreptul să pretindă a fi apărați și ajutați, dar iată că nici vorbă de așa ceva!

Mister Coldea m-a avertizat, spunîndu-mi că vorbesc prea multe și s-ar putea să fiu paradit ciudat, adică să fiu călcat de vreo mașină în lift sau să cadă liftul pe taxi. I-am spus că nu-mi este teamă, că mă aștept la așa ceva, astfel de proceduri fiind cunoscute și aplicate milenii la rînd.

Subsemnatul a aflat din presa centrală că are telefonul interceptat, iar cînd am făcut demersuri la instituțiile îndreptățite în a da răspuns cu privire la acest aspect, toți s-au jurat pe mă-sa și pe ta-su că nimic nu se confirmă. Mai mult, am demonstrat public că și corespondența mi-a fost cenzurată, dar nimic nu s-a întîmplat, ba, ca o culme a imbecilității, am fost încătușat și dus cu duba la tribunal sub acuzația de…. ,,incest” (sic!), pentru ca, ulterior, să se declare oficial că a fost vorba de ,,niște mici greșeli”. Ce javre! Ce nemernici! Ce criminali! Toate acestea m-au dus cu gîndul la profesorul de talie mondială Grigore T. Popa, care în Aula Academiei Române, la data de 14 martie 1947, a spus așa: ,,Una din formele cele mai teribile ale eticii este tirania dosarului. Oamenii se tem, se suspectează unii pe alții. Cînd într-o țară puterea a fost luată cu forța, uzurpatorul are în vine frica unei alte uzurpări sau a unei revolte de răsturnare. Să ne amintim puțin isprăvile dictatorilor: bastoanele de cauciuc, spionajul în familie prin copii, dispariții de oameni peste noapte, arestări și deportări, interceptarea telefonului și cenzura corespondenței, schingiuiri, omoruri, luări de ostatici, confiscări de bunuri, răpiri din stradă, descinderi nocturne și percheziții, înscenări și eliminări din servici”.

A doua zi, omul a fost căutat de Servicii, dar a fost apărat de studenți, care l-au scos pe geam și l-au ascuns la un cetățean curajos, unde a murit liber, după numai un an și cîteva luni. Asemenea reacții civice sănătoase au existat și nu vor dispărea niciodată, mai ales că românii sînt curajoși, obiectivi, patrioți, inteligenți și credincioși, cum sînt acum Generalul Emil Streinu, Dan Puric, Miron Manega, Generalul Chelaru, Daniel Roxin, Cătălin Berenghi, Florin Zamfirescu, Generalul Mircea Dogaru ș.a., ca să nu mai vorbim de regretatul și fabulosul Corneliu Vadim Tudor. Este adevărat că la televiziunile vîndute apar fel de fel de maimuțoi care se cred analiști politici, elitiști, filozofi ai nației, consultanți sau formatori de opinie, dar, atîta vreme cît ei se numesc Codrin Ștefănescu, Mugur Ciuvică, generalul Abraham, Șerban Nicolae, Nicolicea, Pieleanu, Bogdan Chiriac, Petre Roman sau Cozmin Gușă, este normal ca lumea să se strice de rîs, mai ales că toți clăbucii pe care ăștia îi produc seară de seară nu sînt altceva decît niște frecții la piciorul de lemn. Acești măscărici, precum și politicienii prezentului au un unic și precis scop: să acapareze puterea și apoi să ne avertizeze la modul ,,ciocul mic, căci noi avem puterea!”.

Cert este că actualii politicieni sînt ,,niște maimuțe, viermi, șobolani și lipitori” (Dan Puric), adică exact ce spunea Luceafărul poeziei românești cu peste 100 de ani în urmă. Dar, hai să nu mai vorbim de Eminescu, căci ăștia sînt în stare să-l mai ucidă o dată.

Ca o concluzie, se cuvine să menționez că, din ce în ce mai des și cu tărie, se vorbește despre faptul că rasa chineză este singura care nu are origini pămîntești, fiind creată de Dumnezeu în scopul salvării acestei planete, iar adevărații diavoli nu ar fi cei cu cornițe, ce amestecă în cazanele cu smoală, ci chiar oamenii, ăștia care, de milenii, tot umblă după putere. Vorba unui mare spirit moral, Ion D. Sîrbu, care a spus că ,,lumea aceasta s-ar putea să fie iadul văzut de dincolo” sau că ,,locuitorii de pe altă planetă s-ar putea să se uite la noi ca la niște microbi”. Ar mai fi fost multe de spus dar pe Mister Coldea l-a luat somnul, a trebuit să-i dau cîteva perechi de palme pentru a-l trezi și a-l avertiza că trebuie să plătească cafelele consumate. În zadar, omul nu mai avea bani, i-a dat pe toți pe microfoane, dar s-a trecut pe caietul datornicilor, promițînd că va achita consumația cît mai curînd, dacă nu cumva îl va sălta vreo dubă. La despărțire l-am rugat să-mi dea și mie un microfon, pe care intenționam să-l montez în olița de noapte a nepoatei mele, dar Coldea a vrut să afle ce secrete de stat pot afla serviciile în urma unei astfel de instalări. Cum ce secrete? Simplu: secretul statului pe oliță, indispensabil oricăror puteri pîrțîite, constipate sau bălegoase cum au fost toate cele care, în ultimii 30 ani, au pus această țară pe butuci.

Sfîrșit

Valentin Turigioiu

Păreri și opinii