5 ÎNTREBĂRI CU ŞI DESPRE MAFIE

in Lecturi la lumina ceaiului

 

1) Ştiaţi că Mafia Lemnului, din Austria, i-a promis lui Klaus Iohannis o şpagă de 2.000.000 de euro, dacă obţine modificarea Codului Silvic aşa cum vrea ea? Menţionăm că, în 25 de ani de jaf şi anarhie, România a pierdut cca. 40% din suprafaţa împădurită – e cea mai barbară defrişare din Europa.

2) Ştiaţi că, exasperată de infidelităţile şi bătăile interminabile ale soţului său, care n-are în cap decît Udrea, Udrea şi iar Udrea – Maria Băsescu a strîns 4 valize cu lucruri şi s-a mutat la fiica ei mai mică? Asta, nu înainte de a-l ameninţa pe mitocan că va înfunda puşcăria.

3) Este adevărat că înregistrările audio în care s-a făcut de cacao Moş Bijboacă au fost realizate de ofiţerii SRI de la Bistriţa? Probabil cu ştiinţa tartorului PDL local, Ioan Oltean. Securiştii de acolo l-au sunat pe noul director al SRI, Edward Hellvig, întrebîndu-l ce să facă. Mai mult ca sigur că acesta a cerut voie de la Klaus Iohannis – şi iaca pozna!

4) Aţi aflat că aşa-zişii liberali pregătesc o scenă de un pupincurism scabros, care să-l gîdile la orgoliu pe sasul îmbătat de carmol? Ei vor ca săptămîna viitoare să organizeze o mare şuşanea, prin care să marcheze împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea partidului, prilej cu care îi vor acorda Salamului de Sibiu Medalia Brătianu. Lacheii încearcă să-l convingă pe venerabilul Mircea Ionescu-Quintus să se urce pe scenă, la cei 98 de ani ai săi, şi să-i agaţe tinicheaua de piept. Deocamdată, bătrînul n-ar cam vrea, se codeşte.

5) Prin ce cîrdăşii dubioase a reuşit Traian Băsescu să-l convingă pe un procuror şef de Secţie de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 5 să amîne interogarea lui în Dosarul „răpirii“ din Irak? Matrozul Chior ar fi trebuit să se prezinte la Parchet, cu citaţie, marţi, 12 mai. Dar totul s-a amînat pentru un viitor neclar. E posibil ca tătarul şmecher să fi invocat implicarea americanilor în acea cacealma penibilă.

 

COMENTARII DE LA CITITORI