A cîştigat stînga românească

in Război corupției

De ce a cîştigat? Este lesne de înţeles, dacă avem în vedere că PSD, partid-fanion al celor mulţi, a elaborat un program clar, menit să răspundă doleanţelor clasei de mijloc, cerinţelor investitorilor români şi, nu în ultimul rînd, să asigure un trai decent celor care au nevoie de protecţie socială.
La polul opus, se află dreapta, împărţită în cinsprezece, cum spunea un fan liberal, care, din acest motiv, părea tentat să migreze la un alt partid. Trăiască traseismul! Deci, aceasta dreaptă, avîndu-i ca exponenţi pe Alinuţa şi pe mult doritul ei premier, Dacian Julien, a prestat o politică de tip „Gică contra“ în legătură cu tot ceea ce presupunea o ameliorare a condiţiilor de viaţă ale populaţiei. Atitudinea celor doi, precum şi cea a lui Nicuşor Dan (a cărui formaţiune cică luptă contra sistemului, dar a reuşit să facă parte din el) şi Traian Băsescu, care, după ce a nenorocit o ţară, are tupeul să pretindă că poate fi cel mai bun premier (atitudine pe care ziarul ,,Naţional” o numeşte ,,golănie politică”), a fost taxată aspru de alegători. S-ar putea chiar ca acest vot de blam al populaţiei la adresa celor care au susţinut o guvernare şi o politică dezastruoasă, să aibă un efect catastrofal asupra PNL, formaţiune ce ar putea s-o ia pe urmele PNŢCD, dispărînd treptat de pe scena politică.
Rezultatul alegerilor din 11 decembrie creează premisa instaurării unui climat de pace socială, precum şi a unui cadru favorabil valorificării resurselor economice interne, adică exact ceea ce, de mult timp, are nevoie societatea românească.
Rămîne de văzut dacă proiectele enunţate de PSD, prin vocea preşedintelui Liviu Dragnea, vor fi puse în practică, astfel încît România să iasă din starea de stagnare actuală şi să devină o ţară demnă şi prosperă. Vom împlini, astfel, visul domnitorului Petru Rareş: ,,Vom fi iarăşi ce-am fost, şi mai mult decît atît”.

ANTON VOICU

COMENTARII DE LA CITITORI