A murit jurnalistul George Stanca

in Pentru împrospătarea memoriei/Tabletă de scriitor

Cunoscutul scriitor şi ziarist s-a stins din viaţă, luni, 4 februarie a.c., la vîrsta de 71 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală gravă.

George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947, în Buftea, judeţul Ilfov, şi a absolvit Liceul ,,Doamna Stanca” din Bucureşti, apoi Institutul de Construcţii. A debutat ca publicist în 1971, în revista „Săptămîna” a lui Eugen Barbu, într-o rubrică de muzică pop-rock, devenind „comentator muzical”, cum îi plăcea să se numească, nu cronicar. A colaborat şi cu publicaţiile „Contemporanul” şi „Scînteia Tineretului”. Între 1973 şi 1975 a fost redactor la revista „Flacăra”, fiind membru fondator, alături de Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran. De asemenea, a ocupat funcţia de secretar muzical al Cenaclului Flacăra şi reporter. Din 2009, a fost titularul rubricii zilnice ,,Scrisorile lui Stanca”, la ziarul ,,Click!”, cu seria de epistole adunate în cartea ,,Epistolar”, lansată în noiembrie 2011. Era membru în Uniunea Scriitorilor din România din 1990 şi a fost declarat ,,Omul anului 2004”, la secţiunea Cultură.

Prin dispariţia scriitorului, poetului şi publicistului George Stanca, lumea literară a mai pierdut un reprezentant al generaţiei de mari scriitori, din care au făcut parte Eugen Barbu, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, ale căror opere şi-au făcut loc de multă vreme în inima românilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

,,ROMÂNIA MARE”

Păreri și opinii