A murit Paula Iacob

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Celebra avocată s-a stins din viaţă marţi, 6 octombrie, la vîrsta de 83 de ani. Cumplita veste a fost făcută publică de către fiica acesteia, Ruxandra Gabriela Iacob. Avocata Paula Iacob, una dintre cele mai apropiate prietene ale lui Corneliu Vadim Tudor, a murit acasă, înconjurată de familie, potrivit România TV. Anterior, ea a fost internată în spital.

Avocata avea grave probleme de sănătate

Celebra avocată a fost internată, în 16 septembrie, în spital, medicii fiind încă de atunci extrem de rezervaţi în ceea ce o priveşte. Apropiaţii familiei spun că, în ultima perioadă, medicii permiteau doar familiei să o viziteze, întrucît starea acesteia se agravase. Avocata Paula Iacob a fost internată la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia nu a mai putut să vorbească.

În 2014 a căzut pe stradă

Nu este pentru prima dată cînd avocata Paula Iacob ajunge pe mîna medicilor. La finalul anului 2014, a suferit un accident, după ce a căzut pe stradă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, ea a suferit o fractură de şold şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, după care s-a recuperat, în vara lui 2015, într-o clinică de fizioterapie din România.

A fost avocata lui Ceauşescu

A murit Paula Iacob, femeia devenită celebră în România după Revoluţie, cînd a fost luată ca avocată de Nicu Ceauşescu. Ulterior, s-a remarcat ?i ca activistă, luptînd pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito, s-a luptat pentru eliberarea profesorului „de sex” de la Liceul Jean Monnet, a fost avocata lui Gigi Becali şi a colaborat cu Securitatea sub pseudonimele Gabriela (1952-1954) şi Ioana (1970-1974).

Avocata Paula Iacob a fost recrutată de Securitate, în calitate de informator, iniţial sub numele de „Gabriela”, în 1952, semnînd apoi un nou angajament sub numele de „Ioana”, în 1970. Informaţiile furnizate de ea vizau diaspora română din Germania şi jurnaliştii din cadrul postului „Europa Liberă”.

COMENTARII DE LA CITITORI