Acum – o șansă unică pentru mișcarea națională!

in Editorial

Motto: ,,Aşa vă apăraţi voi patrioţii? Treziţi-vă, români, sau veţi pieri!”. Corneliu Vadim Tudor

,,E clar pentru toată lumea DE CE e Birchall la «Justiție», de ce n-a comentat nimic Werner, de ce se pozase distinsa doamnă Birchall cu Hans Klemm cu cîteva ore înainte de a fi propusă ministru de distinsa doamnă Dăncilă#2? Pe Birchall au propus-o sau cel puțin au confirmat-o ministru la «Justiție» domnii de peste Ocean, n-am nici un dubiu! Sînt aceiași domni care au decorat-o pe Kövesi, aceiași domni care i-au decorat pe Maior și Coldea în plin scandal legat de protocoalele secrete…”. Textul citat îi aparține lui Liviu Pleșoianu, unul dintre cei mai curați și idealiști politicieni din noua generație. Și da, Pleșoianu este ÎNCĂ deputat PSD. Și, ca o opinie strict personală, nu cred că Liviu Pleșoianu va mai prinde încă un mandat din partea social democraților. Nu cred că în formula PSD Dăncilă mai are loc Pleșoianu, sau Codrin – și am dubii în privința lui Șerban Nicolae sau Titus Corlățean – asta pentru că nici unul dintre ei nu are în spate o ,,baronie” – și nici nu sînt capabili să devină ,,servii” vreunui baron.

Repet ceea ce am mai spus – și am făcut-o chiar primul: am o părere foarte-foarte bună despre Viorica Dăncilă – dar e un om realist și pragmatic, nu se joacă atunci cînd are o responsabilitate pe cap, mai ales cînd e una dublă: Guvernul și PSD.

 Nu cred că își poate imagina cineva ce înseamnă asta! Pe de-o parte, 22 de milioane de veșnic nemulțumiți ușor influențabili prin critică și acuzație – românii – și pe de altă parte, un partid conectat obligatoriu la robinetul cu bani, reprezentat de ,,baroni” orgolioși, invidioși, cărora nu le ajunge nici o funcție sau răsplată! Mai puneți la socoteală firele invizibile ale serviciilor, dar și dosarele ,,în rafală” care sosesc la momentul oportun! Pe lîngă asta, Viorica trebuie să se lupte cu un președinte de stat cu tendințe clar antinaționale, o opoziție de un politicianism fără limite și scrupule, o presă gata să apuce orice mizerie și să i-o pună în cap premierului – iar peste toate… Bruxelles-ul și ,,partenerul strategic”, adică poruncile Înaltelor Porți! Ceea ce am spus aici e, probabil, a zecea sau a suta parte din greutățile pe care Viorica Dăncilă trebuie să le surmonteze – și să iasă cu partidul întreg! Și din ceea ce s-a văzut în ultima vreme, Viorica Dăncilă a înțeles bine ce are de făcut, iar mersul ei ,,pe sîrmă” a fost impecabil pînă acum! Rezultatele o arată: a menținut partidul întreg și la guvernare, a cîștigat la moțiune, la președinția Camerei Deputaților, l-a convins pe Iohannis să-i accepte miniștrii, a făcut o vizită bună la Bruxelles, unde a îndepărtat amenințările – și a încheiat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene cu aplauze, inclusiv din partea lui Iohannis. Toate astea sînt victorii politice, fără doar și poate! Și toate s-au obținut cu compromisuri, categoric!

Să fie clar – PSD nu este și nu va fi PRM! PSD e un partid ,,pe sistem”, așa cum sînt toate cele la putere în Europa! (chiar și mult lăudatul Salvini… în spatele lui se află Berlusconi, nu Garibaldi!). PSD are nevoie de bani și funcții, de putere concretă, lumească – nu de idealuri! Așa au fost și liberalii Brătienilor, echivalentul PSD ca influență și impact guvernamental din perioada interbelică.

Auziți aici discurs: ,,România ESTE o colonie în devălmășie, cu cîțiva stăpîni mari și mulți stăpîni mai mici – și așa va rămîne dacă poporul român e fericit cu acest statut!”. Asta nu scrie Vadim Tudor, ci Liviu Pleșoianu, reluînd o temă pe care el și Ilie Șerbănescu au promovat-o. E clar că unul ca el nu are loc în PSD! A atins coarda sensibilă – să nu se înțeleagă că e vorba de Ana Birchall, ci de zona ,,interzisă”, cea a partenerilor strategici. Pleșoianu își pune în pericol cariera politică – ba chiar riscă să fie exclus din zona „mainstream” a politicii. Așa s-a întîmplat cu naționaliștii de la PRM, dar și cu alte grupări și partide care nu au plecat capul – unul dintre acestea fiind chiar PNȚCD.

Paranteză: să ne amintim ce spunea deunăzi procurorul general al SUA, William Barr, după întîlnirea cu Ana Birchall: ,,Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției, și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial”. Adică imixtiune pe față în legislație și justiție! Așa se face într-o colonie!

Revin la subiect – Pleșoianu, Codrin, și alții NU au loc în structura de putere a unui partid ca PSD, ci NUMAI într-un partid național, alături de patrioți ca Dan Chitic, Aurelian Pavelescu, Ingrid Mocanu, Ilie Șerbănescu… Da, sînt patrioți în Româ­nia – iar singurul pol care îi poate reuni este cel național suveranist, al cărui mare reprezentant a fost Vadim Tudor.

Întrebarea, la care vom continua să răs­pundem, este dacă PRM mai poate aduna apele – sau e nevoie de un partid nou? Sigur, liantul, moștenirea Tribunului, este Lidia Vadim Tudor. De aceea, în opinia mea, nu numele partidului este important, ci oamenii care-l compun! Ca o comparație – dacă Ion Iliescu ar fi decis să înființeze un alt partid social democrat, s-ar fi putut opune alde Geoană sau Ponta? I-ar fi urmat cineva pe aceștia?

Aceeași situație e și aici. Diverși epigoni și impostori se joacă de-a naționalismul, unii chiar cred că au pus mîna pe PRM. Oameni fără minte – sau, mai rău, puși să blocheze fenomenul național! Ceea ce nu vor reuși, dacă lumea își dă seama de acest adevăr!

De aceea spun – e un moment unic acum; urmează Congresul PSD – se vor tăia capete! Vor fi îndepărtați acei oameni pe care Dragnea, în momentele lui neașteptate de patriotism, i-a adunat încercînd să îndrepte corabia baronilor către suveranism! A fost zdrobit, pur și simplu! E un om aruncat în lanțuri – și i se pregătesc alte și alte dosare – adică lanțuri!

,,În ce mă privește, am inima împăcată – chiar fac TOT ce ține de mine pentru a nu mai fi sclavi, pentru a ne ridica din genunchi și a ne comporta ca niște oameni LIBERI și DEMNI”, a declarat Liviu Pleșoianu, anunțînd că ,,Voi merge pînă la capăt în acest an și voi continua să spun: FIE SĂ FIM!”.

Nu, Liviu Pleșoianu, nu vei reuși ,,să fii”, pentru că acolo NU ți se va da voie. Locul tău e alături de patrioți! De aceea spun – după epurarea de sîmbătă, a venit momentul unic: mulți oameni pregătiți, patrioți, cu notorietate și posibilități vor trebui recuperați într-o mișcare națională! PSD nu are decît să-și vadă de drum, e în matca sa. Va fi la putere atît timp cît va respecta poruncile Occidentului și ale SUA!

Dar, oare cînd a reușit guvernarea PSD să fie puternică și să facă bine pentru țară? Atunci cînd a existat filtrul patriotic numit PRM! Așa și acum, PSD – dacă a mai rămas ceva patriotism după ,,asasinarea” lui Liviu Dragnea, ei bine, trebuie să fie bucuros și să sprijine crearea unui pol național și suveranist, pe baza moștenirii lui Vadim Tudor. Altfel, ,,marele PSD” nu va ajunge decît o jalnică slugă hoață, în ,,colonia în devălmășie” pe care o expune Liviu Pleșoianu, încă deputat PSD.

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii