Adevărul despre tenisul românesc

in Lecturi la lumina ceaiului

Mă numesc Niculae Stan, fost preşedinte al Federaţiei de Tenis de cîmp timp de 10 ani, în perioada de glorie a sportului alb din România. În această calitate, îmi permit să subliniez că, avînd sprijinul F.R.T., am organizat Gala Generaţiei de Aur a aşilor tenisului românesc, în octombrie 2013, prilej cu care au fost distinşi cu plachete şi Diplome de excelenţă sportivii Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Virginia Ruzici, Florenţa Mihai, Mariana Simionescu, antrenorii Ştefan Georgescu, Aurel Segărceanu şi comentatorul sportiv Cristian Ţopescu. În acelaşi cadru, am primit, şi eu, o Diplomă de excelenţă, pentru întreaga activitate, dedicată sportului de performanţă.

Doresc să subliniez că Ilie Năstase a fost primul care a revigorat tenisul românesc şi care a lansat o generaţie de sportivi de mare valoare. România a participat la 3 finale de Cupa Davis, contra SUA, care aveau, la acea vreme, cea mai bună echipă de tenis.

Virginia Ruzici, o altă stea a tenisului românesc, a cîştigat Turneul de la Roland Garros, contribuind substanţial la ridicarea prestigiului internaţional al sportului alb din ţara noastră. În prezent, Virginia Ruzici se ocupă de Cupa Federaţiei Internaţionale la fete, avînd deja mari rezultate. Mă bucur că această mare sportivă se ocupă de Simona Halep, tînăra care s-a dovedit că reprezintă viitorul tenisului feminin românesc, ocupînd locul 3 în ierarhia mondială, şi căreia îi doresc să ajungă pe cele mai înalte culmi ale gloriei sportive. Tot Virginia Ruzici a descoperit, împreună cu mine, şi a ajutat un nou talent în persoana lui Vlad Breazu – un copil de numai 10 ani şi jumătate, care a cîştigat titlul de campion naţional şi 34 pe cupe româneşti şi străine.

În încheiere, urez tuturor tenismanilor din România sucese depline.

General (r) NICULAE STAN

COMENTARII DE LA CITITORI