Adrian Cozma: „Domnule primar şi domnilor UDMR-işti, lăsaţi copiii şi şcolile româneşti în pace“!

in Război corupției

Avem noutăţi în scandalul rebotezării Şcolii nr. 10 din Satu Mare în Rakoczi Ferenc, fără consultarea părinţilor. Se pare că inspectorul şcolar general şi-a dat deja avizul pozitiv pentru schimbarea denumirii, dar prefectul se ţine tare (încă), iar grofii au amînat dezbaterea subiectului după scurgerile de informaţii în presă, deşi ar fi vrut să rezolve problema în ultima şedinţă de Consiliu Local de anul trecut.

Consilierul judeţean Adrian Cozma a făcut marţi, 15 ianuarie 2019, o declaraţie publică în care somează conducerea Primăriei Satu Mare să nu se lase cumpărată de o sponsorizare din partea Guvernului Ungariei (se referă la donaţia în urma căreia a fost reabilitat un teren de sport în curtea Şcolii nr. 10, inaugurat cu mult fast în toamna anului trecut, în prezenţa unor reprezentanţi de seamă ai guvernului din ţara vecină – n.r.). Publicăm integral luarea de poziţie a consilierului judeţean Adrian Cozma: „Nu pot fi de acord ca, pentru o sponsorizare venită din partea Guvernului din Ungaria, să ne vindem comunitatea sau să tolerăm fiecare agresiune UDMR-istă. Avem atîtea de făcut în ţară şi în Satu Mare, iar unii sînt preocupaţi de cum să redenumim şcolile româneşti şi de alte lucruri care nu au nici o legătură cu viaţa românilor, fie ei români sau maghiari.

Un bun conducător trebuie să reprezinte comunitatea, nu doar o parte a ei. Sper ca în 2019 să începem să facem ceea ce trebuie în judeţ şi în oraş. Nu cred că Satu Mare mai poate fi lăsat în această fundătură economică şi în acest izolaţionism social. Avem exemplul Clujului, al Oradiei, unde toţi, deopotrivă, români, maghiari şi alte naţionalităţi lucrează pentru comunitate şi pentru oameni. Iar rezultatele se văd. Sînt mult înaintea noastră.

La solicitarea guvernului din Ungaria, a unor politicieni din UDMR şi a primarului, Şcoala nr. 10 Satu Mare urmează să fie rebotezată Şcoala Rákoczi Ferenc. E inadmisibil că, pas cu pas, reprezentanţii UDMR vor să amprenteze Satu Mare cu simboluri naţionaliste maghiare. Nu putem tolera aşa ceva. România aparţine românilor!“.

Florin Răchitan

Păreri și opinii