Afirmaţii pentru autovindecare (2)

in Pagină creştină

Ce este Ho’oponopono? (1)

Hooponopono (ho-o-pono-pono) este o practică Hawaiiana veche de reconciliere şi iertare. Practici de iertare similare au fost efectuate pe insulele de pe întreagul Pacific de Sud, inclusiv Samoa, Tahiti şi Noua Zeelandă. În mod tradiţional, hooponopono este practicat de către preoţii vindecători sau Kahuna lapaau între membrii de familie ai unei persoane care este bolnavă fizic. Principiile şi practicile de Ho’oponopono sînt cu adevărat atemporale.

Într-o lume unde medicina alopata se gaseşte deseori neputincioasa în a rezolva problemele de sanatate ale pacienţilor sai, tehnicile alternative de vindecare că Reiki sau alte tipuri de medicina bazata pe energii cîştiga din ce în ce mai mult teren. Acestea reuşesc, cu success, sa uşureze durerile, dar şi sa ne îmbunataţeasca viaţa din punct de vedere spiritual. Una dintre aceste metode de terapie alternativa este şi Ho’oponopono, originara din Hawaii, şi care devine din ce în ce mai cunoscuta datorita rezultatelor sale. Procesul acesta de vindecare începe atunci cînd omul îşi asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce se întîmpla în viaţa sa şi a altora. Conform Dicţionarului Hawaiian, ho’oponopono înseamna curaţare mentala, iar obiectivul ei este atingerea Starii de Zero, adica atunci cînd exista zero limite, amintiri sau identitate. Pentru a ajunge în aceasta stare, repetarea urmatoarelor cuvinte este absolut necesara:

Îmi pare rau.

Te rog, iarta-ma.

Te iubesc.

Mulţumesc.

Prin repetarea acestor cuvinte, devenim responsabili pentru tot ceea ce se întîmpla în viaţa noastra şi ajungem într-o stare unde totul este important. Devenim mai conştienţi de faptul ca lumea în care traim merita sa treaca prin schimbari pozitive şi ca dragostea poate sa ştearga amintirile distructive care exista în noi.

Ca sa schimbam realitatea, trebuie mai întîi sa ne schimbam pe noi înşine, iar ceea ce trebuie sa înţelegem este ca, în natura, totul este interconectat, cu ajutorul unor energii subtile, şi ca nu putem fi niciodata cu adevarat separaţi de întreg. De fapt, tot ceea ce noi experimentam ca fiind lumea exterioara este doar o reflectare a celor mai ascunse gînduri şi emoţii ale noastre.

Prin Ho’oponopono poţi învăţa cum să te re-acordezi pentru a scăpa de „notele grave“, care fac viaţa stresantă. Poţi vedea cum să aduci pacea şi echilibrul într-un mod simplu şi eficient printr-o curăţare mentală şi fizică şi printr-un proces de transmutare şi iertare. Poţi învăţa să lucrezi cu ego-ul tău, protejîndu-l şi împărtăşind fără aşteptări.

Scopul acestei practici este vindecarea starii mentale, emoţionale şi fizice şi îmbunataţirea starii noastre generale de bine.

„Foarte mulţi oameni se întreabă ce este Ho’oponopono. Pînă şi numele este ciudat. Ho’oponopono este o artă străveche Hawaiiana de rezolvare a problemelor. H’oponopono ne spune că nu este nimeni acolo în afara noastră, sînt doar gîndurile noastre despre oameni şi situaţii şi tot ceea ce este în viaţa noastră sîntem noi şi gîndurile noastre, noi şi „programele“ noastre. Aşa că o să vă explic şi o să vă spun ce facem noi în Ho’oponopono. În Ho’oponopono ŞTERGEM. Ho’oponopono este tasta „delete“ (şterge) a calculatorului tău. Dacă apare ceva pe monitorul calculatorului tău care nu îţi place sau nu îţi convine, poţi să vorbeşti cu monitorul cît vrei tu de mult, monitorul nu va face nimic altceva decît „să se uite înapoi la tine“. Dar tu ai puterea să apeşi tasta „delete“ (şterge). Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să apeşi această tastă „delete“. Restul nu ai nevoie să-l şti, nu ai nevoie să înţelegi, nici măcar nu ai nevoie să şti ce este şters. Nu eşti tu Cel care decide. Tu eşti cel care are liberul arbitru, care are puterea să apese această tastă. Aceasta este adevărata putere de alegere pe care o avem, pentru că, în mod normal, considerăm că avem liber arbitru, dar avem doar liberul arbitru care ne este dat de „programele“ care ne conduc şi de care noi nu sîntem conştienţi. Ho’oponopono este despre a te detaşa. Şi nu ştim de ce anume ne detaşăm, dar ne detaşăm pentru că dorim să fim liberi.Vrem să ne eliberăm. Sîntem aici pentru a afla cine sîntem noi cu adevărat. Vrem să fim liberi. Liberi de ceea ce ne dorim şi liberi de ceea ce nu ne dorim.

„Pentru că atunci cînd eşti liber, atunci cînd eşti  în starea de Zero, atunci cînd eşti în echilibru TOTUL ESTE POSIBIL! TOTUL VINE! CHIAR şi BANII!“. (Mabel Katz)

(va urma)

www.zerolimits.info

COMENTARII DE LA CITITORI