Aflat la Rîmnicu Vîlcea Liderul PRM a fost aclamat de sute de foşti angajaţi ai Combinatului Oltchim

in Lecturi la lumina ceaiului

Miercuri dimineaţă, 14 mai, la orele 10, în timp ce părăsea Hotelul Alutus, din Rîmnicu Vîlcea, pentru a pleca în direcţia Sibiu, preşedintele PRM a fost recunoscut şi aclamat de sute de protestatari prezenţi în faţa Prefecturii. Domnul Corneliu Vadim Tudor a fost invitat în mijlocul acestora, care scandau ,,Vadim! Vadim!“. El le-a ascultat păsurile, provocate de următoarea situaţie dramatică: Guvernul Ponta a închis marele combinat anul trecut, dar nu le-a dat plăţile compensatorii, aşa cum se stabilise. Întrebînd care ar fi valoarea totală, preşedintele PRM a aflat că este vorba de o sumă modestă: cca. 6-7 milioane de euro. Tribunul a încercat să ia legătura, telefonic, cu următorii: Dan Şova, Robert Cazanciuc, Ecaterina Andronescu, Nicu Bănicioiu, Ilie Sîrbu, George Cristian Maior şi Gheorghe Piperea, administrator judiciar desemnat de Guvern (despre care se spune că ar cîştiga, numai de la Oltchim, cca. 50.000 de euro pe lună!). Le-a dat şi SMS-uri, cerîndu-le să fie sunat: toţi au tăcut ca morţii.

Într-un tîrziu, după mai multe apeluri telefonice, a sunat ministrul Sănătăţii, Nicu Bănicioiu. Preşedintele PRM i-a relatat care este situaţia de la Rîmnicu Vîlcea şi l-a rugat să ia legătura cu colegii săi din Executiv, pentru a-şi respecta angajamentul. Totodată, i-a mai spus că foarte mulţi dintre protestatari vor să intre în greva foamei, ceea ce îl va implica şi pe el într-un mare scandal. După alte cîteva ore, a telefonat şi Ecaterina Andronescu, aflată între două emisiuni televizate.

În jurul orelor 14, a coborît printre foştii salariaţi şi prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu. Este mai mult decît clar că acesta se ascunsese ore în şir, însă, după prezenţa preşedintelui PRM în mijlocul acelor oameni nefericiţi, reprezentantul Guvernului a fost trimis de şefii săi, val-vîrtej, probabil să-i mai amăgească şi să mai tragă de timp. Aşa cum procedase şi ministrul Constantin Niţă. Degeaba a umplut PSD-ul ţara cu sufocanta reclamă electorală ,,Mîndri că sîntem români“, dacă lichidează economia naţională şi, efectiv, îi omoară pe români prin înfometare.

Păreri și opinii