Air Force One pentru România

in Umor "politicianist"

 

După mai mulţi ani de dezbateri, România va dispune de un avion de transport pentru cei mai oficiali politicieni români. Ideea de a avea un astfel de mijloc de transport a fost vehiculată încă de la începutul anilor ’90, atunci cînd cei care se aflau în Opoziţie tot sperau ca toţi cei aflaţi la Putere să fie grupaţi în acelaşi avion atunci cînd se va prăbuşi.

Între timp, însă, această dorinţă nu mai aparţine doar Opoziţiei, ci a devenit o dorinţă naţională. Poporul român îşi doreşte ca actuala clasă politică să fie împărţită, aşa cum Mihai Eminescu spunea, în două cete, Putere şi Opoziţie, una la clasa Business şi alta la clasa Economy, astfel încît să existe o diferenţiere clară a celor căzuţi la propriu la datorie, atunci cînd vor fi identificaţi.

„Avionul are să fie unul foarte mare, ne gîndim la cel de 680 de locuri, în care să intre fără probleme întregul Parlament al României, membrii cabinetului, cu tot cu consilieri, dar şi echipa preşedintelui”, a declarat Mihai Tudose, premierul României, precizînd că „dorim ca fiecare politician să aibă un loc asigurat în avionul oficialităţilor şi să nu existe nici un fel de discriminare”.

Avionul va fi dotat cu cele mai moderne mijloace de comunicaţii, dar şi cu aparatură de vot, la vedere şi secret, astfel încît demnitarii români aflaţi la bord să se bucure pînă în ultima clipă de dreptul lor constituţional de a vota.

Totodată, pentru siguranţa poporului care i-a ales, avionul va dispune de o pistă specială de aterizare, undeva în largul Mării Negre, acolo unde adîncimea apei nu poate permite scoaterea epavei la suprafaţă.

DA

Mihai Tudose dublează bugetul Apărării

Păreri și opinii