Alecu era spion

in Polemici, controverse

Pînă prin anii ’90, ţărăniştii erau cei despre care se credea că au tras în 1907, nişte burghezi care ne vindeau ţara şi puneau botniţe la ţărani să nu mănînce struguri. După ’90, ţărăniştii erau martiri, Coposu era regele lor, iar Maniu un sfînt, mort în închisorile comuniste, în 1953, dacă nu mă înşel. Trist, de altfel. De obicei spionii sînt ori ucişi, dacă e război, ori daţi la schimb, pe timp de pace. Se pare că Maniu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc, nu a avut noroc, el a fost pînă la urmă închis şi a murit în închisoare, la 80 de ani. România l-a plîns, după ’90, şi i-a oferit momente de reculegere şi recunoaşterea meritelor sale ca om politic. Nume de străzi şi bulevarde au primit numele său, iar la Sighetul Marmaţiei avem un întreg monument în memoria celor morţi acolo, inclusiv a lui Maniu.

Iată însă că un istoric de prin Constanţa a aflat, de curînd, că Maniu, acest om care mai avea puţin şi era sanctificat, a fost la bază un spion sadea, al SAS, bine plătit de către englezi, printr-un curier ungur. Ce putem să mai spunem noi în acest context? Maniu oricum o cam făcuse de oaie şi pînă să aflăm că era spion englez, el fiind la originea aducerii pe şest în ţară a lui Carol al II-lea şi liota lui de lingai, cel care a adus dictatura regală şi alte mici „bucurii” acestui neam. Maniu nu a excelat niciodată ca politician, a avut doar noroc că a fost contemporan cu unele evenimente importante ale României, cum au fost Unirea şi formarea României Mari. În rest, se ştie că la originea României Mari au fost Brătienii, acei liberali cărora le datorăm încă actuala formă a ţării, şi mai puţin celor care s-au dovedit mai mult ţărani decît ţărănişti.

Acum, fără să fiu răutăcios, doar realist, am convingerea că peste 50 de ani, sau poate 100, urmaşii noştri vor afla că cei care ne conduc acum, sau în ultimii 25 de ani, au fost de fapt spioni ai altor ţări. Eu îl suspectez puternic pe Băsescu ca fiind al americanilor, pe Iohannis ca fiind dublu, adică şi neamţ, şi american. Pe Dragnea îl văd la Mossad, ca bucătar-şef, iar  Tăriceanu, presimt că este al Elveţiei. Al ruşilor nu ştiu care este, tocmai pentru faptul că englezii îi ţin ocupaţi pe toţi la Chişinău. Sper că peste 100 de ani, cînd adevărul are să iasă la suprafaţă, să fi nimerit măcar unul dintre cei enumeraţi, şi dacă chiar aşa este, la o cotă de 100/1, să fiu plătit de către statul român, cu o rentă viageră bogată, plătibilă urmaşilor mei, ca premiu de consolare că am ghicit cine ne sînt stăpînii de fapt în aceste vremuri.

Mai rîdem, mai glumim, realitatea este însă tristă, Maniu a fost spion englez, bine plătit, iar noi acum nu ştim ai cui spioni sînt cei care ne conduc. Maniu, al cărui nume de cod era ba Alecu, ba Tom, ba Miron, a primit nume de bulevard în Bucureşti, asta în timp ce marele patriot, Corneliu Vadim Tudor, nu beneficiază nici măcar de nume de stradă, cea pe care a locuit. Românii sînt patrioţi, nu? Ridicăm monumente trădătorilor, îi pomenim pe cei care ne bombardează, dar îi marginalizăm pe cei care au iubit România. Ruşine!

Tano

PS – sper ca cei de la Palatul Victoria, sau Primarul General al Capitalei, sa se autosesizeze si sa initieze redenumirea bulevardului Iuliu Maniu, din Bucuresti, cu numele unei personalitati care sa merite cu adevarat nemurirea.

 

ProstEscu*

Păreri și opinii