Alegeri pe Lumea Cealaltă (3)

in Lecturi la lumina ceaiului

După 15 secunde de vot liniştit, îmbulzeala a reînceput cu şi mai multă nebunie. Îngerii erau împiedicaţi să intre în secţia de votare, li se legau aripile şi li se băgau cîrpe în gură să nu ţipe. Arhanghelii au fost imobilizaţi într-o ambuscadă, iar săbiile le-au fost confiscate. Cînd Satana a vrut să-i taie în bucăţi, a început cataclismul. Un fulger uriaş a măturat curtea colegiului arhanghelo-drăcesc. Capetele diavolilor zburau care-ncotro, oasele pîrîiau, pieile sfîrîiau arse şi înjurături încă necunoscute pe Pămînt se auzeau din toate direcţiile. O voce de Sus s-a auzit cu putere: „Afară cu derbedeii din secţia de votare!“. Sfîntul Spiridon i-a dat cu cărămida-n cap lui Scaraoţchi, care s-a dezechilibrat şi, imediat, zeci de îngeri au tăbărît pe el şi l-au legat fedeleş, în ciuda încercărilor eroice ale lui Belzebut de a-l proteja. „Gata – aţi cîştigat“, a strigat Satana.
Pînă seara tîrziu, dracii şi-au strîns victimele din curtea secţiei de votare. Mi-era milă de ei cînd îi vedeam cum se retrăgeau cu coada-ntre picioare, bătuţi măr de nişte îngeraşi care, cu o zi înainte, se pregăteau să-i pupe şi să-i îmbrăţişeze, nu să-i caftească atît de violent.
M-am dus revoltat la Sfîntul Petru:
– Ce alegeri sînt astea? Cum de permiteţi atîta violenţă?
– Ce permitem, măi muritorule? Învaţă, odată pentru totdeauna, că trebuie să pui osul la bătaie pentru apărarea valorilor în care crezi, că altfel te distrug toţi şmecherii şi şarlatanii. Ieşi afară de-aici!
Pînă s-apuc să mai spun ceva, m-a aruncat pe poarta Raiului şi m-am trezit, într-o clipă, pe un pat de spital. Şeful de partid, bucuros că, în sfîrşit, am deschis ochii după multă vreme, s-a grăbit să mă întrebe dacă am fost Dincolo. După ce am clipit afirmativ, a continuat:
– Cum e politica Dincolo?
– Ca la noi, domnule, ca la noi!

Sfîrşit
Bruno Ştefan

COMENTARII DE LA CITITORI