Alegerile din SUA, România şi Germania

in Lecturi la lumina ceaiului

Patriarhatul a cîştigat alegerile din SUA. Main Street a învins Wall Street-ul. Establishment-ul, plutocraţia, voiau să impună cu orice preţ – cu o presă agresivă, mincinoasă, politic corectă – după un bărbat de culoare, o femeie. Dar fondatorii Americii, heterosexualii albi, 2/3 din bărbaţi şi peste 50% dintre femei, a căror expectativă de viaţă e în scădere, s-au opus: au votat pentru Donald Trump.
Anglia nu vrea să renunţe la graniţe şi la tratate care forţează o invazie afro-asiatică islamică, idolatră în UE, şi finanţează falimentul Greciei, aşa că a părăsit UE – Brexit. Pentru a frîna renaşterea Europei Centrale, a Germaniei, ocupanţii anglo-saxoni au impus, în cadrul reeducării, ideologia după care femeia, handicapatul, lesbiana, homosexualul, omul de culoare, imigrantul ş.a.m.d. trebuie favorizaţi, discriminaţi pozitiv. Aşa a apărut matriarhatul doamnei cancelar Angela Merkel. Cu Trump’s movement, pe linia Brexit, marginalizaţii matriarhatului nu se vor mai bucura de privilegii.
Alegerile din România sînt, de asemenea, influenţate de Brexit, de Trump’s movement, de o nouă abordare a NATO/UE, dar mai ales de înţelegerea cu Rusia, similară cu aceea de după războiul mondial, care a garantat o lungă perioadă de bunăstare şi pace în Europa. Acum, ruso-pravoslavnicii şi anglo-mozaicii vor trata Chestiunea Orientală, din care ortodocşii moldo-valahi fac parte din 1774 şi România Mare din 1918, fără handicapul noii ideologii toxice, politic corecte.
Brexit-ul şi Trump’s movement schimbă paradigmele politicii internaţionale în sensul dorit de preşedintele rus Vladimir Putin, care este iritat de ideologia politic corectă a maginalizaţilor lumii occidentale, situaţie care seamănă, din ce în ce mai mult, cu ultima fază a Imperiului Roman de Apus. Rusia are nevoie de parteneri realişti, ca Anglia lui May şi SUA lui Trump, ceea ce o marginalizează pe Angela Merkel, a cărei eră, indiferent dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, s-a încheiat.

Prof. univ. VIOREL ROMAN, consilier academic al Universităţii din Bremen

COMENTARII DE LA CITITORI