Alegerile penalilor! – hienele nu fug de lîngă pradă – (1)

in Război corupției

În ultimii 27 de ani, Poporul Român a acumulat permanent nemulţumiri faţă de cei care au fost la putere şi care nu şi-au respectat mandatele primite de la votanţi, promisiunile şi programele făcute alegătorilor şi, nu în ultimul rînd, obligaţiile asumate faţă de popor şi ţară.
Toate alegerile organizate după Revoluţia din 1989 au scos la rampă partide politice şi diverşi cetăţeni care au pus mîna pe putere, au devenit lideri de opinii, lideri de partide aşa-zis tradiţionale. Timp de 27 de ani s-au succedat la putere separat sau prin diverse coaliţii făcute cu ocazia alegerilor şi care au avut darul de a-l înşela pe cetăţean dîndu-i senzaţia, impresia şi speranţa de fiecare dată că se va schimba ceva în bine, că vor să facă politică pentru cei care i-au votat, că ei sînt în slujba populaţiei şi nu invers, iar consumatorii şi beneficiarii tuturor serviciilor socio-economice de pe piaţă vor fi mulţumiţi şi satisfăcuţi de îndeplinirea sarcinilor pe care le-au dat politicienilor prin votul liber exprimat.
La 1 an şi jumătate de la schimbarea de gardă de la Palatul Cotroceni, cînd societatea civilă a demonstrat ce forţă poate avea şi în mediul virtual, nu doar în stradă, profund nemulţumiţi de felul în care arată astăzi ţara, am visat că alegerile din iunie 2016 ne vor aduce liniştea şi pacea de care poporul are nevoie după ce a fost mulţi ani divizat şi manipulat de către cei care ar fi trebuit să-i reprezinte interesele. Aşteptările noastre au fost infirmate din nou, în totalitate (pentru a cîta oară?), alegerile desfăşurîndu-se în nota lor caracteristică de minciună, înşelăciune, candidaţi care nu au nimic comun cu idealurile, nivelul de trai al poporului şi interesul naţional. „Timonierii”, aceiaşi, în libertate sau din închisori, au condus în derivă (pentru popor) şi au luat la „bord” , ca de obicei, „mateloţi” cu instincte piratereşti de a prelua comanda prin mijloace mai puţin ortodoxe, specifice clasei politice româneşti.
Azi, lupta dintre partidele care ne-au condus pînă în prezent continuă, societatea este puternic divizată şi manipulată, iar celebrul slogan al actualului preşedinte „Ne-am luat ţara înapoi” nu confirmă asigurarea unui nivel de trai decent pentru majoritatea populaţiei. Dimpotrivă, şi după alegerile din iunie, constatăm că aceasta a rămas la discreţia partidelor politice şi grupurilor de interese transpartinice, a parlamentarilor care continuă abuzurile, încălcarea drepturilor cetăţenilor, nerespectarea Constituţiei şi elaborarea de ordonanţe şi proiecte de legi în interes personal.
Alegerile din iunie 2016 s-au desfăşurat în contextul în care toate instituţiile statului, partidele politice şi diverşi cetăţeni sînt anchetaţi, în cazuri de mare corupţie, individual sau în grupuri infracţionale organizate. Importanţa şi vizibilitatea acestor alegeri au fost diminuate prin prezentarea obsesivă de către mass-media manipulatoare a scandalurilor din învăţămînt şi sănătate (dezinfectanţii Hexipharma, moartea lui Dan Condrea, situaţia gravă a celor mai importante spitale din Bucureşti şi din ţară). Era momentul implicării şi recunoaşterii societăţii civile româneşti (nu manipulată) ca partener al tuturor celor care vor să acceadă la putere, indiferent de culoarea politică. Ne-am înşelat, din nou, şi în această privinţă.
Am avut însă surpriza neplăcută, dar previzibilă, după primirile de la Cotroceni din iarna anului 2015 a ONG-urilor lui Söröş şi reprezentanţilor d-nei Macovei, a apariţiei lui Nicuşor Dan, susţinut de către o „făcătură” – Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) – care, prin mijloacele utilizate şi cu ocazia votării preşedintelui din noiembrie, a ajuns să obţină 29,6% din voturile exprimate pe Bucureşti.
Marele cîştigător al acestor alegeri, în Bucureşti şi în ţară, a fost PSD-ul, iubitul partid conducător al destinelor ţării de după 1989, al lui Ion Iliescu şi al urmaşilor demni al celui mai iubit conducător, Nicolae Ceauşescu. Vom avea parte de acum înainte de trandafiri roşii pretutindeni (plăcuţi şi iubiţi, de altfel, de către noi toţi), dar mai ales de un covor roşu ŕ la Hollywood, aşternut pe mai mult de 60% din suprafaţa României. Ne aducem aminte cu nostalgie de anii din urmă, dar mai ales ai USL-ului, 2012-2015, cînd, în ciuda susţinerii poporului şi a majorităţii parlamentare deţinută de aceasta, am avut parte de demisii, acuzaţii, incompatibilităţi, dosare penale DNA şi arestări la cel mai înalt nivel al aliaţilor!
Observăm cu îngrijorare că aceia care au distrus România, au creat genocid şi au îndatorat ţara pentru o perioadă nedeterminată continuă să aibă tupeul să ignore populaţia şi, în ciuda problemelor grave, penale pe care le au, s-au prezentat drept candidaţi şi, culmea, unii dintre aceştia au fost aleşi/realeşi primari.
Recentele alegeri ale „schimbării” nu au făcut altceva decît să confirme ceea ce ştiam, adică avem un mare partid, PSD, de care, atunci cînd vrea el, atîrnă sau se lipesc şi celelalte formaţiuni mai mari sau mai mici. La oamenii PSD-ului se decide totul de 27 de ani. Au în jurul lor o massă mare de manevră, politicieni formaţi la şcoala „Iliesciană“ a lui Năstase, Hrebenciuc şi alţii, care îşi cunosc forţele, rezervele materiale acumulate din jaful naţional şi pe spinarea Poporului Român, dar mai ales îi cunosc pe cei din umbră, care stau la butoane. De aceea avem „plăcerea” să-i revedem zilele acestea printre aleşi pe candidaţii din închisori sau cu dosare penale încărcate de fapte de corupţie, precum celebrii George Scripcaru, Olguţa Vasilescu, Vanghelie „care este”, Cătălin Cherecheş ş.a., fiecare dintre aceştia fiind votaţi de o parte din popor (mică, de altfel!) masochişti, orbi sau, de ce nu, complici ai corupţilor mai sus menţionaţi. Presa internaţională reacţionează şi menţionează cîteva dintre aceste cazuri celebre de corupţie, dar cu edili realeşi, lucru de neînţeles, şi care ne fac de rîs pe mapamond.
(va urma)
Dipl. ec. Petre Răcănel,
preşedinte – Federaţia Societatea Civilă Românească

COMENTARII DE LA CITITORI