Alianța hoților

in Polemici, controverse

Cei care trăiesc pe aceste plaiuri și care încă gîndesc, știu că România este condusă, la nivel macro, de către partenerul strategic numit Statele Unite ale Americii – SUA. Mai sînt și alte țări interesate, țări conectate puternic la economia României, și vorbim aici de Germania și de Franța, state care ne oferă vorbe și mîngîieri pe creștet în schimbul unor resurse economice consistente. Țările europene de rang superior – numim aici Olanda și chiar Italia – sînt bine înfipte în economia noastră românească și nu lasă loc de nici un fel de interpretări cînd e vorba de piețe de desfacere sau de plătit taxe în România. Revenind, însă, la SUA, mereu am crezut, am perceput, că Departamentul de Stat a impus politica derulată în prezent în România, și, cumva, ingerințele destul de ilegale ale ambasadorului SUA la București în afacerile interne ale României erau percepute ca fiind proiecția forței Washington-ului asupra Bucureștiului.

Ei bine, nu este chiar așa. Bănuiam noi că nu e chiar ăsta adevărul, și asta pentru că în SUA încă mai există niște mecanisme prin care puterile separate ale statului pot să se apere și să limiteze cazurile de corupție din politica americană. Hîrjoneala dintre Trump și Biden, din ultimele săptămîni, și recenta procedură de demitere a președintelui SUA de către Congres, la inițiativa democraților, precum și recentele declarații ale fostului primar al New York, conform cărora Biden s-a amestecat abuziv în politica Ucrainei, dar, mai ales, conform cărora ,,încă nu am ajuns la România” – ei bine, toate acestea ne-au arătat destul de clar cine face, de fapt, jocurile la București și care sînt interesele reale. Păi, uite că și ei, americanii, au bandiții lor, hoții lor, corupții lor, dar care, fiind mai deștepți și mai puternici, nu acționează în propria curte, în propria hazna politică, ci își proiectează nemerniciile peste mări și țări, acolo unde terenul este bun pentru asta, gen România. În felul acesta înțelegem de ce Hans Klemm nu este înlocuit de nimeni – deoarece Cogresul îl apără cu putere și îi anulează pe toți cei care sînt propuși să ne fie ambasadori, așa înțelegem de ce actualul ambasador al SUA la București merge oriunde dorește și împarte ordine discret politicienilor români, și nimeni nu îl deranjează nici măcar cu o întrebare. Așa înțelegem că, de fapt, în România, SUA sînt reprezentante de către imaginile unei elite destul de obscure a partidului democrat, care nu doar că se amestecă abuziv în politica românească, dar nici măcar nu are bunul simț să ne spună că, de fapt, reprezintă doar o gașcă de hoți care au făcut un pact cu o altă gașcă de hoți, românii, alături de care conduc țara asta, lucru foarte profitabil. America lui Trump nu a ajuns în România și se pare că nici nu va ajunge. Democrații lui Biden au pus piciorul în România și Ucraina și sînt convins că și prin alte țări est-europene, și, avînd în mînă cătușele și procurorii, conduc în realitate aceste state, ducînd în penibil și inutilitate mecanismele democratice pe care, teoretic, înșiși americanii le au la export, atunci cînd trimit Armata prin lume să caute petrol. Petrol e și la noi, că doar nu vă imaginați că ei sînt prezenți aici de dragul Deltei Dunării.

În prezent, la Washington D.C se duc lupte pe contre între Casa Albă – pe de o parte, și democrații și republicanii laolaltă – pe de altă parte. Miza este viitorul mandat de președinte al SUA la alegerile de anul viitor. În România lui Klemm nu se schimă nimic, dimpotrivă, puterea democraților lui Biden devine și mai mare. Guvenul Dăncilă a căzut, premier interimar are să fie cel mai probabil Birchall, omul americanilor, care va desființa Secția Specială de Control a Abuzilor din Magistratură, o va executa pe șefa CSM și va mai pune o piatră de moară la gîtul românilor. Aceste lumînări care se vor aprinde curînd vor lumina și frica parlamentarilor PSD, partid care a murit de facto în iunie 2019, și care va dispărea de drept în următorii ani. Statul polițienesc se va întări, democrația e moartă deja, iar românii se vor bucura ca proștii, așa cum o fac de fiecare dată. Președintele Iohannis va fi în vacanță încă 5 ani, PNL își va redeschide taraba cu acel procentaj de 50% comisioane la contracte. USR se va autodistruge prin incompentența și lipsa de realism a apretaților de la vîrf, PSD duhnește deja a mort, iar Dăncilă va intra în istorie, din păcate, ca cel mai prost premier din ultimii 30 de ani.

În ceea ce privește viitorul, o anchetă realistă la Washington poate să aducă puțină lumină și în zona obscură a României, și există o șansă minimă (dar există!) ca Justiția americană să vină să îl pună la adăpost pe Hans Klemm, și, odată cu el, să fie puși la păstrare toți cei care au colaborat cu el în favoarea intereselor americane private, și judecați pentru trădare. Tare bine ar prinde un asemenea exemplu pentru România, poate îi mai sperie pe trădători și îi mai potolește. Poate că, totuși, o minune mai este posibilă și americanii vor ajunge la București, ne vor elibera de bandiții lor și îi vor înlătura pe bandiții noștri. Mereu am spus că România poate fi eliberată de nemernici doar de către o putere străină, pentru că nu mai există nimic românesc pe aceaste meleaguri, nimic în afară de lașitate și trădare. Ei bine, uite că șansa României este acum în mîinile lui Trump și ale republicanilor care îi mai sînt alături. Este o șansă minimă, dar ea există. O scrisoare de ajutor către Giuliani și Trump nu ar strica în aceste vremuri triste. Nu știi niciodată ce poate să urmeze.

Tano

Păreri și opinii