AM FOST VICTIMA UNOR ACTE DE VANDALISM ŞI TERORISM ELECTORAL

in Lecturi la lumina ceaiului

Comunicat de Presă

 

În seara zilei de vineri, 24 octombrie, după ce am ieşit dintr-o emisiune de televiziune, m-am deplasat la sediul central al Partidului România Mare. Nu mică mi-a fost mirarea să constat că bannerul meu electoral, amplasat în Piaţa Rosetti, chiar la intrarea pe Strada Vasile Lascăr, unde se află sediul PRM, dispăruse. Am crezut că, poate, l-a luat vîntul, dar nu era nici pe trotuar, nici pe caldarîm, dispăruse fără urmă. În schimb, un banner similar, plasat sub bannerul meu, ca publicitate electorală pentru Călin Popescu-Tăriceanu, se afla la locul lui. Era clar că al meu fusese dat jos şi furat. Am sunat la 112, precum şi la Secţia 8 de Poliţie. Au sosit la faţa locului două echipaje, care au constatat faptele. M-am deplasat, apoi, la Secţia respectivă, pe Şos. Mihai Bravu, unde am dat o Declaraţie şi am depus Plîngere Penală.

La un moment dat, am fost sunat pe telemobil de şeful campaniei mele electorale, prof. Adrian Popescu, care mi-a relatat că au dispărut şi bannerele mele electorale din alte pieţe ale Capitalei, care fuseseră amplasate cu numai cîteva ore în urmă: Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Gorjului.

La ora 1,30 noaptea, pe cînd mă întorceam acasă, am văzut că şi bannerul din Piaţa Cotroceni, lîngă locuinţa mea, a fost tăiat de mîna cuiva şi doborît, pe jumătate, în noroi – nu era din cauza vîntului, de vreme ce un banner asemănător, aparţinînd Elenei Udrea, era bine-mersi. La mică distanţă, în Piaţa Operei, am constatat că un cub electoral, pe care l-am plătit din puţinii mei bani, fusese vandalizat şi, practic, devenise inutilizabil. Atunci, m-am deplasat la Secţia 17 de Poliţie, care a trimis un echipaj să constate acest nou act de sabotaj politic.

Au fost făcute, şi aici, fotografii. Am dat, şi la Secţia 17, o Declaraţie şi am depus Plîngere Penală. Apoi, la orele 3 dimineaţa, am plecat, pe jos, prin zăpadă şi rafale de vînt, acasă. În drum spre domiciliul meu, am observat că a dispărut şi bannerul de la poalele Dealului Cotroceni, din apropierea Academiei Militare. Astăzi, echipa mea de campanie m-a informat că au fost distruse şi bannerele din Piaţa Sebastian, din Piaţa Sudului, de la Răzoare, de la AFI Cotroceni. Aveam 12 bannere în Bucureşti, din care nu mai puţin de 10 au fost distruse sau furate!

Poliţia încă n-a aflat nimic, deşi mi s-a promis că vor fi analizate şi imaginile filmate de camerele de luat vederi din Piaţa Rosetti, Piaţa Cotroceni şi Piaţa Operei. Ce se ascunde aici? Cine are interes să se întîmple şi să se acopere asemenea atacuri huliganice? Reamintesc, tuturor, că eu am fost nevoit să-mi vînd maşina pentru a face rost măcar de o brumă de bani necesari campaniei electorale. Imediat cum au fost amplasate aceste materiale de propagandă, ele au fost vînate, vandalizate, distruse. Este evident că o echipă de terorişti electorali mă urmăreşte, în special, pe mine. I-am telefonat directorului SPP, generalul Lucian Pahonţu, căruia i-am reamintit că am refuzat oferta de a fi păzit şi însoţit de oamenii acestui Serviciu, dar i-am cerut să se implice şi această instituţie în aflarea adevărului. Cine ştie, mîine, ce se poate întîmpla: o să fiu atacat nu numai în afişele electorale, ci şi pe viu, în mărime naturală?

Aceasta e cea mai dezastruoasă campanie electorală din toate cele la care am participat, din 1992 încoace: niciodată nu ne-am mai confruntat cu o asemenea avalanşă de sondaje mincinoase, cu o astfel de maşină, infernală, de fraudare a alegerilor şi cu batalioane de asalt care, pur şi simplu, săvîrşesc acte de terorism. Dacă eu am doar 3-4 procente, cum dezinformează firmele de bucătărie ale unor falşi cercetători, care prostituează nobila ştiinţă a sociologiei, de teapa unor Vasile Dîncu, Marius Pieleanu, Mirel Palada, Remus Ştefureac, Cozmin Guşă, Bogdan Teodorescu, atunci de ce se teme Mafia atît de tare şi de ce sînt ţinut în lanţuri? Iar Ambasada SUA, celelalte Ambasade ale ţărilor care ne ţin predici de democraţie, precum şi reprezentanţa Uniunii Europene la Bucureşti ştiu ce se petrece, dar păstrează o tăcere pe cît de complice, pe atît de vinovată. Un principiu de drept roman spune: ,,A tăcea înseamnă a consimţi!”.

 

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,

Preşedintele Partidului România Mare

26 octombrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI