Americanii habar n-au ce soi de om rău e Traian Băsescu…

in Lecturi la lumina ceaiului

 

TOATE PLANURILE S.U.A

PENTRU EUROPA DE EST

STAU PE-O BOMBĂ CU CEAS!

 

În 2004, am publicat în „Tricolorul“ o informaţie despre şantajul la care i-a supus candidatul Traian Băsescu pe stăpînii lui de peste Ocean: dacă nu-l proclamă, pe el, preşedinte, e hotărît să arunce totul în aer. Şi încă, pe atunci, nu ştia mai nimic. Dar Marele Licurici, obişnuit să i se facă, lui, amor bucal – s-a aplecat, umil, la şliţul marinarului. Ceea ce a urmat, se ştie: un out-sider, cotat cu a 3-a şansă (după mine şi Adrian Năstase) a fost anunţat drept cîştigător la puncte, de

către ambasadorul-spion J.D. Crouch. Aşa-zisa „revoluţie portocalie“ lovea România ca un cutremur. Astăzi, după 10 ani de Preşedinţie, fostul securist ştie despre secretele americane din această zonă a lumii mai mult decît ştiu CIA şi FBI la un loc. Şi agentura americană, şi agenţii români, şi baza de la Deveselu, şi baza de la Mihail Kogălniceanu, şi ce se întîmplă în Ambasadă (filmări), şi armamentul, şi avioanele F16, şi închisorile CIA, şi Afacerea Bechtel etc. Va exploda un WikiLeaks la cub. Prevăzător, el şi-a făcut provizii. Şi are unde să vîndă marfa: fie în Basarabia, fie într-o ţară arabă, fie pe reţelele de socializare (fireşte, după ce se pune la adăpost undeva). Are din ce trăi, ascunzînd mulţi bani la ciorap – cel puţin cîteva sute de milioane de euro. Un scorpion ca el, uns cu toate alifiile, nu cade viu în mîinile celor care abia aşteaptă să-l jupoaie. E omul dracului.

Acest Băsescu are un instinct de conservare super-animalic. El îşi dă seama că americanii n-au cum să-i ofere protecţie, 24 de ore din 24. N-au putut să-i ofere aşa ceva fostei şefe a statului pakistanez, Benazir Bhutto, pe care au asigurat-o că nu va păţi nimic, tînăra femeie a avut încredere, s-a întors în ţară, dar a fost ucisă de generalul Pervez Musharraf.

Matematic, aşa va păţi şi Traian Băsescu. Oare cum l-ar putea apăra americanii de familiile celor ucişi sau închişi de el? N-au cum. Situaţia este extrem de încurcată. Nu Klaus Iohannis e pericolul pentru Traian Băsescu. Individul avortat pe Podul Minciunii din Sibiu e un oportunist jalnic, abia aşteaptă să fie rugat şi să se facă util. Primejdia vine din altă parte: repet, de la cei umiliţi, sau distruşi de Băsescu, care a călcat, efectiv, pe cadavre. Ei, bine, cadavrele astea se vor răzbuna. Iată cîţiva oameni cu destinele zdrobite de acest individ şi care au multiple posibilităţi să-l termine: Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Relu Fenechiu, Gh. Ştefan, Dorin Cocoş, Viorel Hrebenciuc, S.O. Vîntu, fraţii Victor şi Giovanni Becali. Fireşte, nu toţi sînt capabili să aplice dictonul biblic „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte“. Poate că unii chiar sînt creştini şi, vorba aia, cine iartă trebuie să şi uite. Dar cei 3 machidoni au avut părinţi legionari şi au un alt sînge, clocotitor. Eu nu bag mîna-n foc că aceştia ar putea uita uriaşa porcărie pe care le-a făcut-o tătarul paranoic.

Acum, ne aflăm în acest punct. Transferul de Putere n-are cum să fie paşnic. Amestecul Americii în problemele Justiţiei dintr-o ţară membră a Uniunii Europene este un abuz incalificabil. Şi cînd asta? Tocmai în zilele în care America fierbe, după crima comisă de un poliţist în orăşelul Ferguson, cînd un adolescent de culoare (care avea un pistol de jucărie) a fost asasinat. Yankeii nu-şi pot rezolva problemele lor, dar au pretenţia că le vor rezolva pe ale altora. Adevărul este că ei tremură în acest sfîrşit de an ca piftia din guşile Alinei Mungiu-Pippidi, fiindcă un om scăpat de sub control şi aflat cu spatele la zid, ca Traian Băsescu, le poate da o lovitură mortală. Cum te poţi feri de un asemenea personaj, care nu mai are ce pierde şi îşi vede şi familia ameninţată? Şi cum îl poţi feri, pe el, de numeroasele poliţe care i se vor plăti? Aici şi numai aici putea duce impunerea, de către un Unchi Sam sclerozat, a unui marinar pensionar, extras dintr-o cîrciumă portuară şi urcat pe tronul lui Al.I. Cuza. Au fost 10 ani pierduţi pentru România, în care au murit oameni nevinovaţi. Întrebarea-cheie e aceasta: cum poate fi apărată America marilor oameni Edgar Allan Poe, Ernest Hemingway şi John F. Kennedy de America unor neoconservatori primitivi, care taie şi spînzură peste tot în lume, dau drumul la robinetele gazelor, plimbă chibritul aprins, după care nu mai ştiu cum să stingă focul?

CORNELIU VADIM TUDOR

26 noiembrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI