Ana Birchall atacã, din nou!

in Lecturi la lumina ceaiului

 

În luna septembrie 2008, în plinã campanie electoralã pentru alegerile parlamentare, practic exact în ziua în care era confirmatã drept candidatã pentru un loc în Camera Deputaţilor, Ana Birchall a fãcut obiectul unui scandal, pornit de reporterul Iosif Buble, de la Antena 1, confirmîndu-se, astfel, campania de denigrare şi defãimare începutã în iunie acelaşi an. Iosif Buble a lansat pe Internet o înregistrare video, de 34 de secunde, în care o femeie care aparent prezenta semnalmentele Anei Birchall şi un bãrbat necunoscut erau prezentaţi în ipostaze intime.

S-a spus atunci cã protagonistul ar fi fost Mircea Geoanã, iar „doamna“ – Ana Birchall. Ca un jurnalist autentic, Corneliu Vadim Tudor nu a pierdut ocazia de a prelua ştirea şi de a „croşeta“ pe marginea ei. Astfel s-a nãscut un nou scandal, de fapt o nouã intrigã, de data aceasta între Corneliu Vadim Tudor şi „frumoasa din vitrinã“. A fost dat în judecatã, iar primadona a cîştigat procesul, cerînd daune morale de 40.000 de euro, care depãşeau cu mult posibilitãţile Tribunului.

Din pãcate, în urma morţii preşedintelui PRM, datoriile au fost reportate moştenitorilor, astfel cã Ana Birchall face presiuni constante asupra fiicelor şi soţiei lui Corneliu Vadim Tudor pentru a primi despãgubirile aferente. De curînd, s-a fãcut contestaţie la executarea silitã, şi familia Vadim Tudor a avut cîştig de cauzã, mai ales cã acestor trei fiinţe complet nefericite, rãmase fãrã stîlpul casei, Corneliu Vadim Tudor, le-a fost blocat contul prin care primeau banii de la Parlamentul European, constînd în pensiile de urmaş, lucru, de altfel, ilegal. În urma acestor blocaje financiare, familia nu poate beneficia de sumele respective, fiind nevoitã sã apeleze la alte metode pentru a se întreţine, respectiv banii veniţi de pe urma vînzãrii revistei „România Mare“, care nu sînt chiar aşa de mulţi, avînd în vedere toate cheltuielile aferente cu plata salariilor şi a tipografiei. Chiar dacã Lidia Vadim Tudor a apelat la buna-credinţã a acestei Ana Birchall, prezentînd scuze, atît telefonic, cît şi la posturi publice de televiziune, femeia nu s-a lãsat impresionatã, continuînd campania de teroare instituitã împotriva acestor fiinţe, care n-au nici o vinã pentru tot ceea ce se întîmplã în jurul lor.

Ana Birchall justificã atitudinea pe care o are prin faptul cã este o datorie moralã faţã de fiul ei şi faţã de tatãl ei sã fie „recompensatã“ în vreun fel. Întrebarea care se pune este dacã o bunã creştinã procedeazã astfel, atacînd nişte copii nevinovaţi, la fel ca şi fiul ei. Şi mai este ceva: am trecut de Sãrbãtorile de Iarnã, dar credinţa noastrã ortodoxã ne spune sã iertãm. Unde este iertarea, doamnã Birchall? Unde este atitudinea creştineascã prin care sã ne iertãm aproapele, cu toate cã acest „aproape“ nu are de ce sã fie iertat. Priviţi în adîncul sufletului şi vedeţi cît rãu puteţi face doar pentru simplul fapt cã vreţi rãzbunare. Şi ştim cã rãzbunarea este una dintre cele mai rele metehne ale unui om, cel mai rãu pãcat. Aşa cã… de la noi, numai de bine… De la dvs.? Cu toatã compasiunea, pentru o astfel de atitudine, vã dorim un An Nou mai luminos.

CARMEN IONICÃ

1

2

3

 

Subsemnata Ana Birchall, reprezentatã legal şi cu domiciliul ales la SCPA „Badea, Popa şi Asociaţii“, cu sediul în Str. Fabrica de Glucozã nr. 15, Bucureşti, Sector 2, prin avocat Alexandra Cionca, formuleazã prezenta:

NOTIFICARE

Prin care vã solicitãm urmãtoarele:

încetarea de urgenţã a comunicãrii, în mod public şi sistematic, a afirmaţiilor mincinoase şi denaturate privind executarea silitã iniţiatã de cãtre doamna Ana Birchall, prin care se aduce o gravã atingere drepturilor nepatrimoniale constînd în onoare, demnitate şi reputaţie, precum şi în afectarea vieţii private şi de familie a doamnei Ana Birchall.

Avînd în vedere afirmaţiile comunicate în cadrul emisiunilor difuzate de cãtre diferite posturi de televiziune, care exced cadrului unei informãri şi prezentãri corecte a situaţiei, vã solicitãm încetarea actelor sãvîrşite cu intenţie de naturã a contura o campanie de denigrare şi intimidare a doamnei Ana Birchall.

Procedura executãrii silite a fost demaratã avînd în vedere prevederile legale aplicabile, urmare a pronunţãrii de cãtre Judecãtoria Sectorului 1 a sentinţei civile nr. 2076, din data de 02.04.2014, prin care a fost admisã cererea de chemare în judecatã formulatã şi obligarea domnului Vadim Tudor la plata sumei de 40.000 de euro, reprezentînd daune morale pentru atingerea adusã dreptului la onoare, reputaţie şi imagine, precum şi dreptului la viaţa privatã şi de familie. De asemenea, instanţa de judecatã a dispus şi obligarea domnului Vadim Tudor la înlãturarea din cadrul ediţiei online a ziarului „Tricolorul“ – www.ziartricolorul.ro, precum şi din cadrul platformei de comunicare de tip blog „Corneliu Vadim Tudor“ – www.corneliuvadimtudor.blogspot.ro a articolelor şi afirmaţiilor care au format obiectul dosarului. Sentinţa pronunţatã de Judecãtoria Sectorului 1 a fost menţinutã prin decizia nr. 606 A, pronunţatã de cãtre Tribunalul Muncipiului Bucureşti – Secţia a V-a civilã.

Daunele morale acordate, care formeazã obiectul procedurii de executare silitã, iniţiatã dupã rãmînerea definitivã a hotãrîrii pronunţate de cãtre instanţa de fond au fost raportate la faptele ilicite grave sãvîrşite de domnul Corneliu Vadim Tudor, care au determinat un grav prejudiciu prin lezarea drepturilor nepatrimoniale aparţinînd doamnei Ana Birchall.

Avînd în vedere cã niciodatã nu aţi indicat, în cadrul emisiunilor la care aţi participat şi nici în cadrul interviurilor acordate, faptele ilicite sãvîrşite de cãtre domnul Corneliu Vadim Tudor, pentru a asigura o informare corectã a opiniei publice, urmãriţi cu rea-credinţã conturarea unei imagini negative şi nefavorabile a doamnei Ana Birchall, prin transmiterea unor afirmaţii denaturate, trunchiate şi mincinoase.

În raport de gravitatea faptelor ilicite sãvîrşite de cãtre domnul Corneliu Vadim Tudor, considerãm cã, în mod intenţionat, aţi refuzat sã comunicaţi public afirmaţiile jignitoare şi batjocoritoare care au format obiectul dosarului soluţionat în favoarea doamnei Ana Birchall, afirmaţii precum:

* „Hai sã (ne) rîdem cu aspiratorul PSD! ANA BIRCHALL ARE NERUŞINAREA SÃ-I DEA UN ULTIMATUM (?!) DE 2 ZILE LIDERULUI PRM“;

* „Nimeni alta decît Ana Birchall, deputatã PSD de Vaslui! Dacã bruneta asta focoasã se pricepe la absorbţia fondurilor europene tot aşa cum s-a priceput la absorbţia secreţiilor lui Mircea Geoanã, atunci totul e-n regulã“ (ziar „Tricolorul“);

* „El a mai spus ceva şi de Ana Birchall, care a devenit… deputatã, dupã ce i-a fãcut felaţie, în maşinã, lui Mircea Geoanã. Totuşi, cine a pus la cale înregistrarea scenei? Am aflat şi asta: ea însãşi, ţiganca, pentru a-l şantaja pe cel care, pe atunci, era preşedintele PSD. În vremea asta, se zice cã «Mihaela, dragostea mea», se hîrjonea cu Liviu Dragnea. Ce partid de nebuni!“ („Sãptãmîna pe scurt“ nr. 1170/27.12.2012);

* „Revenim la o altã nimfomanã, Ana Birchall. în «Tricolorul» de vineri, la rubrica «O întrebare pe zi», a apãrut urmãtoarea dilemã existenţialã: «Cine credeţi cã ţinea o predicã moralizatoare în emisiunea «Palatul Parlamentului», difuzatã joi, la TVR 1? Nimeni alta decît Ana Birchall, deputatã PSD de Vaslui! Dacã bruneta asta focoasã se pricepe la absorbţia fondurilor europene tot aşa cum s-a priceput la absorbţia secreţiilor lui Mircea Geoanã, atunci totul e-n regulã. Guvernul USL e salvat!“ („Sãptãmîna pe scurt“ nr. 1190/20.05.2013);

* „Mergem mai departe: «Sexul oral poate cauza moartea, prin blocarea cãilor respiratorii». Ai vãzut, Ana Birchall, ce te pîndeşte? Mai scoate banana aia din gurã, cã-ţi blochezi traheea şi dai ortul popii (ne referim la popa llie Sîrbu, desigur)“ („Sãptãmîna pe scurt“ nr. 1192/04.06.2013);

* „N-am înţeles: el sugea acadeaua? De ce n-a fãcut cancer soţia lui, frumoasa galezã Catherine Zeta-Jones? De ce n-a fãcut altã sugãtoare fruntaşã pe ramurã, Ana Birchall? Sau Rona Hartner? Sau Laura Andreşan? Sau cunoscuţii noştri bulangii, care, cît e ziulica de lungã, numai asta fac?“ („Sãptãmîna pe scurt“ nr. 1193/10.06.2013).

În ceea ce priveşte afirmaţiile mincinoase privind executarea silitã desfãşuratã, prin comunicarea lor sistematicã, începe sã se contureze o campanie de hãrţuire şi de intimidare a doamnei Ana Birchall, în vederea obţinerii renunţãrii la procedura de executare silitã. De asemenea, exagerãrile şi prezentarea mincinoasã a actelor de executare reprezintã afirmaţii care exced cadrului libertãţii de exprimare şi determinã fapte de naturã a leza onoarea, demnitatea şi reputaţia doamnei Ana Birchall.

Avînd în vedere aspectele anterior menţionate, vã solicitãm încetarea de urgenţã a comunicãrii, în mod public şi sistematic, a afirmaţiilor mincinoase şi denaturate privind executarea silitã iniţiatã de cãtre doamna Ana Birchall, prin care se aduce o gravã atingere drepturilor nepatrimoniale constînd în onoare, demnitate şi reputaţie, precum şi în afectarea vieţii private şi de familie a doamnei Ana Birchall. În cazul în care nu veţi înţelege sã daţi curs prezentei notificãri, urmeazã sã demarãm procedurile legale aplicabile.

Ana Birchall

Avocat Alexandra Cionca

 

 

 

 

 

COMENTARII DE LA CITITORI