Aniversarea Tribunului

in Lecturi la lumina ceaiului

La 28 noiembrie aniversăm 66 de ani de la naşterea lui Corneliu Vadim Tudor, cunoscut ca Tribunul, supranume justificat de tot ceea ce a făcut pentru Poporul Român, atît în plan public şi politic, cît şi în plan cultural şi spiritual.

Ca mulţi alţi români, noi, PRM-iştii prahoveni, sîntem mîndri de a-i fi fost aproape în proiectul său politic – refacerea României Mari. Cel mai mare patriot român contemporan, dar şi un mare european într-o Europă a naţiunilor, CORNELIU VADIM TUDOR este (nu putem accepta să spunem a fost) şi un mare om de spirit şi de cultură: poet, scriitor, pamfletar, dramaturg, doctor în Istorie, doctorand în Teologie, sociolog, orator, filantrop, publicist, politician, senator al României şi membru în Parlamentul European, om complex, justiţiar, drept, curajos, creator de publicaţii şi partid, personalitate cunoscută şi recunoscută în plan naţional şi internaţional în toată această complexitate.

Deşi sărbătoritul a plecat la cer la 14 septembrie 2015, noi îl sărbătorim în lipsă pe omul rar, omul care „se naşte o dată la 100 de ani”.

Cei 66 de ani ai săi se constituie într-o viaţă trăită în continuă ardere luminătoare.

Ce misiune a avut Tribunul în această viaţă pe Pămînt? Probabil aceea de a ne oferi un MODEL de patriot, naţionalist adevărat – fără a cădea în xenofobie – un apărător al drepturilor, tradiţiilor şi aspiraţiilor naţionale şi spirituale ale unui popor, recte Poporul Român, model susţinut de o solidă cultură, credinţă şi cunoaştere creativ-constructive.

Fire de luptător, intelectual de înaltă clasă, Tribunul Corneliu Vadim Tudor a folosit imbatabila armă a cuvîntului – scris, dar şi rostit.

Şi-a iubit ardent şi necondiţionat ţara, poporul. A SLUJIT ROMÂNIA.

Se numără printre cele mai importante personalităţi publice care ne marchează contemporaneitatea. Corneliu Vadim Tudor, azi ne predai ştafeta misiunii tale. Ajută-ne, din cer, s-o continuăm!

Să ne trăieşti în spirit, drag mentor Corneliu Vadim Tudor!

Cu deosebită stimă, mîndrie şi recunoştinţă,

Am vrea să semnăm cu toţii aici, dar ne vom limita doar la cîţiva dintre cei care duc greul activităţii în Filiala judeţeană PRM Prahova:

Alexandru Neacşu, George Naftan, Tănase Sătnoianu, Spirache Păşcuţ, Ştefan Urse, Florin Istrate, Dan Stănescu

COMENTARII DE LA CITITORI