ApostolEscu

in Poanta Săptămânii

Scriam acum o săptămînă că nişte glumeţi s-au întîlnit prin Bucureşti ca să consume nişte mici şi bere, dat fiind că altceva nu le-a mai rămas de făcut. Unii dintre ei, ceva mai raţionali, au făcut cumva să se disocieze de gaşca celor 11, un lucru lăudabil pînă la urmă, chiar dacă gestul lor pare doar o reorientare rapidă a intereselor care îi animă, şi mai puţin a interesului faţă de partidul din care au făcut parte.

Ceilalţi însă, în frunte cu prostescu, au decis să meargă înainte, în prostia lor, şi să ameninţe în stînga şi în dreapta, cu diverse plîngeri penale, atît la adresa cîtorva membri de partid care îşi fac treaba ce le-a fost încredinţată, dar şi a unor funcţionari publici, oneşti, angajaţi ai Ministerului Public. Tupeul acestora, însă, dacă va mai continua, se pare că se va lăsa cu plîngeri cu adevărat penale, pentru ameninţare, pe care acei funcţionari pubici oneşti sînt decişi să le înainteze către Parchetul General. Fapt care va transforma o comedie jucată prost de nişte amatori într-o dramă cu conotaţii vărgate. În plus, nu doar că ameninţă în stînga şi dreapta, mai nou, foştii adversari de ieri ai prostului, aflaţi acolo unde harta se agaţă în cui, sînt prietenii de nădejde de azi.

Chiar dacă cei 700 km care îi despart se fac destul de rar sau deloc, prin mijloace telepatice de înaltă rezonanţă, coroborate cu minunile tehnicii actuale, acei prieteni, printr-un intermediar destul de viclean, au reuşit să transfere de la unul la altul documente interne ale Partidului România Mare, pe care, în ciuda faptului că legea interzice, le tot afişează pe diverse reţele de socializare si le discută cu diverşi indivizi, sub pretextul că în ei doar ce s-a umflat tărîţa patriotismului.

Este de rîs, evident. Nu este de plîns. Le mulţumim celor care dezbat şi fac astfel de lucruri, pentru că au reuşit să uşureze mult procedura de excludere a lor din partid. Şi ne referim la cei care fac nişte jocuri prin diverse consilii, dar îi mulţumim în special celui care a făcut Şcoala de meserii prin Copou, pentru că a ales să plece să saboteze un alt partid, şi că ne lase în pace. Am primit cu o reală bucurie decizia lui şi îi mulţumim frumos pentru acest gest cu adevărat curajos.

Dragilor, Partidul România Mare nu doar că merge înainte, dar aflaţi că voi puteţi să vă manifestaţi cu forţă şi putere abilităţile politice în alte partide, acolo unde cuvîntul „implică-te” se scrie aşa cum îl purtaţi voi pe acele tricouri albastre cu care vă făliţi pe Facebook, şi nu corect, aşa cum se obişnuieşte în PRM.

Peremistul de Veghe

P.S.: Povestea tricoului albastru a pornit de pe pagina de Facebook a unui consilier local din Borşa, al cărui nume nu merită să-l spunem, în care trei băieţi, printre care şi acel consilier, îşi expun public incultura. Pe unul dintre tricouri scrie alb pe albastru „implicăte şi tu pentru un viitor mai bun”, pe un altul scrie „Borsa oraşul bunului simţ”, fără o virgulă acolo unde era necesar, iar pe cel de-al treilea, scrie să dea glas cuiva, dar nu mai e cazul să-l expunem.

 

 

Cei 11 proşti

Păreri și opinii