Aşa-zisele institute de sondaje rulează imense sume de ,,bani negri“ – unde sînt cătuşele? DENUNŢ PENAL PE ADRESA D.N.A.

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Timp de 25 de ani, Mafia Electorală din România nu a fost deranjată de nimeni. Face parte din peisaj, la fel ca Babele din Bucegi. Toate regimurile politice au avut interes să le cultive şi să le determine să lucreze în folosul lor. Aşa s-au fraudat toate alegerile din această ţară. Fiindcă sondajele false reprezintă uvertura fraudei electorale. Eu, la bază, sînt sociolog de profesie. Atunci cînd mi-am dat licenţa, în 1971, sub îndrumarea iluştrilor profesori Miron Constantinescu şi H.H. Stahl, cei mai mulţi dintre „peştii“ care prostituează, acum, nobila ştiinţă a sociologiei nici nu erau născuţi.

Fac acest nou Denunţ Penal pentru a cere, cu indignare, investigarea finanţării, ilegale, a unor pretinse ,,cercetări“ sociologice.

Beneficiarii sînt: Bogdan Teodorescu, Vasile Dâncu, Remus Ştefureac, Alin Teodorescu, Mirel Palada, Marius Pieleanu, Cozmin Guşă ş.a.

Am să dau şi două piste:

1) În urmă cu cîţiva ani, un sociolog de la Iaşi a făcut publice presiunile exercitate de comanditarul Dan Voiculescu pentru măsluirea unor prognoze şi scoruri. Efectiv, acestea au fost falsificate contra-cost, dar auto-denunţul omului a fost ignorat.

2) Recent, Elena Udrea, aflată în arest, a vorbit despre suma de 500.000 de euro pe care fostul ei soţ, Dorin Cocoş, a dat-o Serviciului Român de Informaţii pentru a comanda (?!) şi a plăti (?!) un sondaj. Şi această mărturisire a rămas fără urmări.

Iată ce discurs am rostit, la 9 decembrie 2013, în Aula Parlamentului European de la Strasbourg:

,,«Fac apel la Parlamentul European să se implice în instituirea unui control sever al pieţei sondajelor de opinie la nivel continental, cu pedepse exemplare pentru infractori. Nu putem vorbi despre democraţie şi alegeri libere dacă acestea sînt viciate de nişte fraude neruşinate».

Doamnelor şi domnilor, am rostit cele două fraze în această aulă, la 12 martie 2012. Dar, eu am vorbit, eu am auzit“.

„De atunci şi pînă acum au avut loc noi alegeri parlamentare în ţara mea, România, care au fost, şi ele, furate. La 25 mai 2014, se vor desfăşura alegeri şi pentru Parlamentul European. Nu am nici o îndoială că şi acestea vor fi furate. Mecanismul e simplu, ca într-un film cu proşti: Serviciile Secrete dirijează totul, cu acordul stăpînilor yankei ai coloniei penitenciare numite România, iar ofiţeri acoperiţi ai acestei noi Securităţi şi-au făcut institute de sondaje mincinoase şi posturi de televiziune. Unii oficiali europeni închid ochii, pentru că le convine şi pot vinde în România avioane F-16 şi alte vechituri, contra unor imense sume de bani. Şi atunci, mă întreb şi vă întreb: Ce rost mai au alegerile? Ce eficienţă mai are Parlamentul European?“.

De altfel, presa din ultimii ani e plină de date concrete referitoare la ,,banii negri“ cu care se plătesc pretinsele cercetări sociologice.

Tot presa a relatat şi despre cele 300.000 de euro pe care Ioan Rus i le-a plătit lui Vasile Dâncu, în mai 2014, pentru două sondaje mincinoase, referitoare la alegerile pentru Parlamentul European. La rîndul lui, tot atunci, Marius Pieleanu a primit 200.000 de euro de la Dan Voiculescu. De regulă, aceste comenzi de tip mafiot sînt plătite cu sume variind între 20.000 şi 200.000 de euro. N-aveţi decît să luaţi la verificat vilele, jeep-urile şi celelalte averi ale aşa-numiţilor sociologi. Chiar în aceste zile, Liviu Dragnea i-a livrat lui Bogdan Teodorescu suma de 200.000 de euro, pentru o făcătură scandaloasă, sub egida firmei de bucătărie CSCI. În cîte zeci de ani cîştigă un procuror DNA fabuloasa sumă de 200.000 de euro, pe care un impostor ca acest Bogdan Teodorescu a pus laba în cîteva zeci de secunde? E clar că puşcăriabilul Liviu Dragnea n-a învăţat nimic din lecţia Referendumului, care îl va duce, în mod sigur, după gratii.

Dar, iată cum sună Plîngerea Penală pe care, la 28 octombrie 2014, am trimis-o pe adresa Laurei Codruţa Kövesi, dar pe care – încă dependentă şi legată ombilical de Regimul Băsescu – distinsa baschetbalistă a aruncat-o la coş:

„Stimată doamnă,

vă scriu într-o dublă calitate: cea de candidat la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al României şi cea de sociolog. Vă rog să dispuneţi anchetarea următoarelor persoane:

1) Remus Ştefureac – directorul firmei INSCOP-Research;

2) Vasile Dâncu – directorul firmei IRES;

3) Cozmin Guşă – directorul firmei GEOPOL;

4) Mirel Palada – directorul firmei SOCIOPOL;

5) Marius Pieleanu – directorul firmei AVANGARDE;

6) Bogdan Teodorescu – directorul firmei CSCI.

Aceste persoane se fac vinovate de mai multe infracţiuni:

  1. a) obţinerea de foloase necuvenite (mari sume de bani, între 20.000 şi 300.000 de euro) în schimbul realizării unor sondaje de opinie trucate;
  2. b) difuzarea de informaţii false;
  3. c) trafic de influenţă;
  4. d) constituirea de grup infracţional, în vederea săvîrşirii unor ilegalităţi.

Activitatea acestor indivizi are un înalt grad de nocivitate socială, întrucît ei denaturează, în mod deliberat şi contra-cost, opţiunile electorale ale unor mari categorii de oameni. Avem de-a face cu acte de corupţie în formă continuată. Cine îi controlează pe aceşti speculanţi? Cine verifică sumele de bani pe care le primesc, precum şi provenienţa lor? Refuz să cred că aceste «firme de bucătărie», care au cel mult 4-5 angajaţi, au devenit stat în stat şi se sustrag oricărei legi.

În speranţa că veţi lua măsurile necesare pentru a curma toate aceste ilegalităţi şi că veţi onora – dacă nu statutul, măcar denumirea instituţiei pe care cu onoare o conduceţi, vă mulţumesc“.

Doamnelor şi domnilor procurori de la DNA, un principiu de drept roman spune că a tăcea înseamnă a consimţi. Dacă ignoraţi astfel de bande interlope, atunci cu ce vă ocupaţi? De ce oare cereţi fonduri din ce în ce mai mari? Aşa-zisele institute de sondaje şi finanţatorii lor politici s-au constituit în veritabile grupări de crimă organizată. Nu vă puteţi preface că ele nu există, că nu fac trafic de influenţă, că nu primesc foloase necuvenite. Pe scurt, nu vă puteţi preface că acest fenomen strigător la cer n-a prins rădăcini în societatea românească. Un mare sportiv, pe nume Gică Popescu, care a adus glorie culorilor ţării, zace în puşcărie, iar acasă îl aşteaptă doi copii minori – dar mafioţii electorali, care sfidează o ţară întreagă, sînt protejaţi (?!) şi săvîrşesc nişte fărădelegi care nu sînt tolerate nicăieri în lumea civilizată. Pînă şi rusofonii din Republica Moldova l-au alungat, cu scîrbă, pe Vasile Dâncu, după ce şmecherul de la Cluj fabricase exit-polluri cu o eroare cu 20 de procente (?!). Cîte alegeri îl mai lăsaţi pe Dan Voiculescu să fure din închisoare? Dar pe Liviu Dragnea?

Asta nu e democraţie, e Olimpiada Hoţilor. Nimic nu e mai periculos decît furtul voinţei unui popor întreg. Ne aflăm în anul 2015 după Christos, nu înainte de Christos. Dacă sînteţi complici cu mafioţii ăştia, aruncaţi în aer toată credibilitatea DNA, iar tot ceea ce faceţi e apă de ploaie. Ce, vă e frică de ei, sau de stăpînii lor? Vă întreabă asta cel căruia i s-a furat funcţia de preşedinte al României, în decembrie 2000, iar zecile de saci cu buletinele electorale ştampilate pe numele meu s-au incinerat la penitenciarele Codlea şi Piteşti. Eu ştiu că mulţi dintre voi m-au votat atunci – vă place că aţi fost furaţi, pe faţă? Aceea a fost o crimă de lez-naţiune, imprescriptibilă. Oare nu s-a schimbat nimic în ţara asta, de 15 ani? Ar fi dureros.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR

Preşedintele Partidului România Mare

30 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI