Asasinarea lui Boris Nemţov – o lucrătură primitivă a Serviciilor Secrete din SUA şi Marea Britanie

in Lecturi la lumina ceaiului

 

La cîteva zile de la precedentul meu articol pe această temă, am primit un SMS de la un cunoscut cadru al unui Serviciu Secret din România: „Uciderea lui Nemţov a fost organizată de SUA şi Marea Britanie, în special de CIA şi MI6. Organizatori «pe teren» au fost preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi Serviciul de Securitate al cestei ţări (SUB), iar făptaşii se pare că au fost membrii «Sectorului de Dreapta» din Ucraina (mişcare de extremă dreapta, numită Batalionul Azov). Ordinul se pare că a fost aprobat direct de la Washington, pentru a destabiliza Rusia. Războiul nu mai poate fi oprit“. Lung mesaj telefonic, într-adevăr. Dar corect şi bine documentat. Nu vreau să reiau ceea ce am afirmat în primul meu articol. Dar, pe măsură ce timpul trece, se înmulţesc semnele de întrebare şi dubiile. Prea rudimentară a fost înscenarea. Prea în pripă. Aşa procedează Serviciul Secret al unei mari puteri, condusă, nu uitaţi, de un as al KGB-ului? Vine un golan, tiptil, pe la spate, şi bagă 4 gloanţe într-un agitator guraliv? Haida-de! Am auzit voci care ziceau: „Bine, bine, dar Vladimir Putin a poruncit şi uciderea altora, ca Anna Politkovskaia şi Alexandr Litvinenko!“. Dar cine a stabilit asta? Eu n-am gustat nici acele momeli. Şi morţile respective erau cusute cu aţă albă, aşa că nu pot fi aduse ca argumente pentru o nouă cacealma.

Nici românii, în general, n-au pus botul – uitaţi-vă pe Internet, acolo e cel mai veridic sondaj: în imensa lor majoritate, compatrioţii noştri nu cad în capacana întinsă, la modul pueril, de cei care şi-au pierdut răbdarea şi vor să-l scoată vinovat, neapărat, pe Vladimir Putin.

Insist asupra acestui subiect pentru că e foarte posibil ca el să fie detonatorul unui pustiitor război. Personal, nu ţin partea nimănui, nici a Americii, nici a Rusiei. Eu ţin cu ţara mea. Pe care „ulii“ războiului, neo-conservatorii de peste Ocean, o împing într-o confruntare cu marea forţă nucleară a Rusiei. De ce? De sifilitici ce sînt! Trag un nou semnal de alarmă ca să se trezească regimul politic de la Bucureşti şi să iasă din acest joc sinucigaş. Noi vom fi primele victime, nebunilor! Nu paranoicul John McCain, nici paraşuta cu limbaj de gang Victoria Nuland – ci noi, românii. Murim pentru o cauză care nu este, n-are cum să fie a noastră. Mă văd nevoit să repet, pînă cînd vor pricepe şi cei mai îndărătnici troglodiţi: America, dacă nu provoacă un război o dată la 5 ani, moare de foame, şi asta întrucît consumă mult mai mult decît produce. Dintr-o foarte probabilă confruntare America-Rusia nu va cîştiga nimeni, dimpotrivă: Planeta va deveni ceea ce Biblia numeşte „Valea umbrei morţii“ (Psalmul 23). Eu sînt unul dintre puţinii europeni care au vizitat Hiroşima. Iar aceea face parte din preistoria Erei Atomice, nu uitaţi.

CORNELIU VADIM TUDOR

5 martie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI