Boc: Afacere de zeci de milioane de euro pentru Grupul Cocoş-Udrea

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Cumetriile preşedintelui

Şeful statului a împlinit 56 de ani. În acelaşi loc, la Foişorul din Sinaia, în urmă cu 1 an, petrecea alături de familie, de liderii PD, dar şi de regii asfaltului, plasaţi strategic lîngă oamenii de la care să obţină contracte: Căşuneanu şi Vulpescu – Euroconstruct, lîngă Berceanu, Dalli – Cocoş, lîngă Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a oferit, vineri, o cupă de şampanie consilierilor săi de la Cotroceni şi a plecat să îşi petreacă week-endul pe Valea Prahovei, acolo unde se aflau şi liderii PD, la o lansare de candidaţi pentru europarlamentare. A revenit duminică la prînz pentru o şedinţă la Cotroceni pe tema evenimentelor din Italia. Vila de protocol din Predeal şi Foişorul din Sinaia sînt locurile unde şeful statului îşi petrece des sfîrşitul de săptămînă, respectiv Sărbătorile. La Foişor a petrecut Crăciunul din 2005, bunăoară, dar şi ziua sa de naştere anul trecut. La petrecere nu au fost chemaţi mulţi invitaţi: vreo 6-7 mese, la care să încapă maximum 4 cupluri. Familia şi liderii PD, în mare parte. Udrea şi Cocoş, fireşte, şi ei. Singurii care nu sînt nici membri ai familiei, nici ai PD, dar care au avut privilegiul de a fi invitaţi la ziua preşedintelui, sînt oamenii de afaceri apropiaţi şefului statului: regii asfaltului, Costel Căşuneanu şi Sorin Vulpescu (partener cu Dan Besciu la Euroconstruct şi Golden Blitz), de care Traian Băsescu a încercat, în repetate rînduri, să se delimiteze public arătînd fie că Golden Blitz era un restaurant în care îi plăcea să mănînce, şi atît, fie că drumarul Căşuneanu nu a luat contracte de la Transporturi cît el a fost ministru.

Prietenii ştiu de ce…

Interesant este însă modul în care au fost aşezaţi la mese invitaţii şefului statului. Radu Berceanu, de exemplu, nu a încăput la nici o masă la care să îi aibă alături pe colegii săi de partid, cu Videanu şi Negoiţă, de exemplu, cu care se află în relaţii bune, ci tocmai cu Vulpescu şi Căşuneanu. Cunoscut fiind faptul că la vremea respectivă ministrul Transporturilor îşi încorda muşchii anunţînd penalizări de 2 milioane de euro pentru firmele care reparau Autostrada Bucureşti – Piteşti din pricina slabei calităţi a lucrărilor. Adică taman pentru consorţiul Eurocontruct-Pa&Co International, firmele lui Vulpescu şi Căşuneanu. Adriean şi Mioriţa Videanu, în schimb, nu i-au avut parteneri de masă doar pe finii Liviu şi Carmen Negoiţă, ci şi pe Elena Udrea şi Dorin Cocoş, legaţi de Primăria Capitalei nu doar prin parcările Dalli, dar şi prin terenuri primite pentru extinderea hotelului de la Gară. La o altă masă, Adriana şi Claudiu Săftoiu, Sulfina Barbu cu soţul, dar şi viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, şi şeful ALPAB, Virgil Cîrstea, despre care se zvonea că s-ar fi bătut în clubul de circuit înschis din cadrul Băii Griviţa. În rest, Emil Boc, Alin Albu, trezorierul PD, şi Cristian Rădulescu, liderul grupului de la Cameră, iar la masa şefului statului, soţia, cele două fiice, fratele Mircea Băsescu, împreună cu soţia, şi Anca Boagiu, nimerită la masă chiar faţă în faţă cu Maria Băsescu.

Omul din casa preşedintelui

Virgil Cîrstea este directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri din cadrul Primăriei Capitalei. „Jurnalul Naţional“ a publicat o serie de anchete despre afacerile necurate pe care acesta le face pe spaţiul verde al Capitalei. Nici un fost WC public nu a scăpat transformării în cîrciumă, extinsă apoi pe zeci de metri pătraţi. Nepotul său, Mihai Ancuţa, a primit cadou de la unchiul Cîrstea două clădiri şi circa 1.500 de metri pătraţi în Herăstrău, chiar la intrarea dinspre Şoseaua Kiseleff, contra a 15 milioane de lei lunar, apoi şi patinoarul din Cişmigiu. Fostul pavilion Expo-flora, din Herăstrău, a fost încredinţat, pe 20 de ani, unei firme-fantomă, contra unei chirii de 5 ori mai mici decît preţul zonei. Ştrandul Moghioroş şi un spaţiu din Herăstrău au fost acordate, tot pe 2 lei, unei firme ai cărei acţionari sînt partenerii de afaceri ai familiei Udrea – Cocoş şi fiica lui Dumitru Bucşaru, omul de afaceri pentru care Traian Băsescu a intervenit la Ministerul Transporturilor. În urma articolelor publicate de „Jurnalul Naţional“, primarul general Adriean Videanu a cerut o anchetă la ALPAB, care nu s-a finalizat nici astăzi. Virgil Cîrstea este, în continuare, în funcţie, iar explicaţia ar putea sta tocmai în relaţia pe care o are cu şeful statului. Cîrstea este cel care locuieşte, în prezent, în vila lui Traian Băsescu, din Otopeni, imobilul fiind cumpărat sub paravanul unui cuplu din Constanţa, Cozma Emil şi Georgeta.

Tranzacţii suspecte

cu „bunul amic“ Căşuneanu

Omul de afaceri din Oituz, Costel Căşuneanu, cunoscut acum ca unul dintre regii asfaltului, şi-a dobîndit faima de drumar pe vremea PSD, pe care l-a şi finanţat în campania electorală. A fost client al Ministerului Transporturilor şi în mandatul lui Băsescu, nu ca drumar însă, ci ca patron al unei firme de transport internaţional. Traian Băsescu recunoştea, într-un interviu acordat „Jurnalului Naţional“, că este „bun amic“ cu Căşuneanu, dar că obţinea, „ca oricare altul“, licenţele pentru cele peste 100 de TIR-uri ale sale. În iunie 2002, „Jurnalul Naţional“ dezvăluia că între „bunii amici“ existau nişte tranzacţii îndoielnice. În afară de banii pe care se lăuda că i-ar fi făcut înainte de 1989 şi de salariile de demnitar, în casa Băsescu nu intraseră decît 24 de milioane de lei ca dividende pe 7 ani de la firma de îngheţată şi vreo jumătate de miliard de la celelalte (potrivit actelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor). Traian Băsescu se lăuda că are bani să înceapă să construiască o casă, nu şi să o termine. În aceste condiţii, cumpără în august 2000 un teren intravilan de 3.700 de metri pătraţi, situat în Aleea Privighetorilor, pe care plăteşte un miliard şi jumătate de lei. O adevărată afacere: 50.000 de dolari, 13 dolari metrul pătrat într-o zonă cotată atunci cu pînă la 200 de dolari metrul pătrat. În aceeaşi zi, Căşuneanu cumpără de la acelaşi proprietar, care îi vînduse lui Băsescu o parcelă identică, lipită de a „amicului“, dar plăteşte 5 miliarde. Doi ani mai tîrziu, Băsescu vinde acest teren de 8 ori mai scump – 12 miliarde de lei – unei doamne – coincidenţă, tot din Oituz – despre care afirmă că habar nu are cine este, tranzacţia fiind făcută prin notar. În mai 2007, recunoaşte într-o emisiune TVR că i-a vîndut lui Căşuneanu. Băsescu a mai cumpărat de la Căşuneanu şi o limuzină Mercedes Benz S500, înmatriculată în România cu 10 zile înaintea vînzării, cu doar 13.000 de dolari. După intrarea PD la guvernare, în 2004, presa a relatat că grupul lui Căşuneanu a obţinut de la Transporturi contracte de circa 3 miliarde de euro în cîteva luni. 10 contracte la deszăpezire. 31 de contracte pentru refacerea drumurilor după inundaţii. Fără licitaţie, semnalează presa, pentru că nu era timp, era o urgenţă. Apoi, împreună cu Euroconstruct şi cu Dorinel Umbrărescu, cîştigă licitaţiile pentru autostrăzile Bucureşti – Braşov (200 de milioane de euro) şi Bucureşti – Piteşti (30,221 milioane de euro).

Crîşma şi asfaltul Golden Blitz

Crîşmarii de la Golden Blitz, Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, asociaţii lui Dorin Cocoş, au devenit celebri după ce Traian Băsescu a fost fotografiat la miez de noapte cu Elena Udrea în restaurantul lor. În 1999, Golden Blitz avea profit 55 de milioane. În 2003, peste jumătate de miliard. Acelaşi succes spectaculos îl are şi Euro Construct Trading 98 SRL, pornit în 1998 cu 20 de angajaţi. În primul an, o cifră de afaceri de 33 de miliarde şi un profit de 2 miliarde. Gloria vine în mandatul lui Băsescu la Primăria Capitalei, cînd Euroconstruct asfaltează în Bucureşti: cifră de afaceri de 442 de miliarde de lei în 2003 şi un profit de 73 de miliarde. În 2005, cifra de afaceri a firmei s-a triplat comparativ cu 2003, iar profitul a crescut de aproape 8 ori (de la 7.301.122,2 lei la 53.578.989 lei), pe fondul contractelor cu Primăria Capitalei şi cu Ministerul Transporturilor, 3 dintre ele, obţinute prin incredinţare directă, totalizînd 4,5 milioane de euro. Potrivit Mediafax, în 2006, Euroconstruct a obţinut de la Transporturi 9 contracte, în valoare de 14,3 milioane de euro şi, împreună cu Căşuneanu şi Umbrărescu, autostrăzile Bucureşti – Piteşti (30 de milioane de euro) şi Bucureşti – Braşov (200 de milioane de euro). În Bucureşti, alături de alte firme, Euroconstruct a obţinut contractul pentru întreţinerea celor 100 de artere principale ale Municipiului Bucureşti, pe o perioadă de

5 ani (106 milioane de euro). Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, şi-a cumpărat casa din Corbeanca de la aceeaşi firmă, Euroconstruct.

(Text reprodus din „Jurnalul naţional“, nr. din 5 octombrie 2015)

COMENTARII DE LA CITITORI