CĂLUGĂRUL VIZIONAR (9)

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

O altă arătare despre cum se chinuiesc femeile care fac avort (3)

La capătul celălalt al gropii, spuse mătuşa Ileana, mi se arată o tavă cu 3 mere, roşii şi frumoase, iar o voce îmi porunceşte astfel: ,,Dacă sari peste groapă să iei merele, scapi; dacă nu, cazi în groapă şi te îneci de fum“. Eu îmi dau seama că nu pot sări 2 metri şi că, oricum, voi cădea în acea groapă. Aşa că singură mă arunc, cu toată puterea, pe spate. Ce-o fi cu mine, părinte? De ce văd eu lucrurile astea şi oare ce mi se poate întîmpla?

– Să ştii, mătuşă, că toate acestea ţi se arată din cauza cîtorva păcate mari şi grele pe care le-ai făcut în viaţă. E semn că trebuie să te întorci, să te căieşti şi să răscumperi acele păcate.

– Am făcut avorturi multe, părinte; nici nu le mai ştiu numărul.

– Cîţi copii ai?

– Şase, părinte!

– Dar alte păcate, tot aşa de mari, cum ar fi păcatul desfrîului, ai făcut?

– Şi acele păcate le-am făcut. Eu n-am ştiut de post, nici de cel de miercuri şi de vineri, nici de cel de duminică şi de sărbători; m-am desfrînat cu bărbatul meu în orice zi, eu l-am îndemnat. Eu sînt o desfrînată.

– Atunci, trebuie să salvezi copiii avortaţi, să te opreşti de la păcatul desfrînării şi să te căieşti. Pentru că acea groapă plină de fum dens şi puturos, care ţi se deschide în faţă, este Iadul. Iar faptul că marginea ei este pe la jumătatea tălpilor dumitale înseamnă că te afli aproape de Iad (nu mai trăieşti mult, dacă nu te căieşti). Pentru a-i scoate pe copiii avortaţi din întuneric, trebuie să ştii cîţi prunci ai avortat, ca să te apuci de post, rugăciuni şi de sfinte ligurghii pentru ei. Dacă nu mai ţii minte numărul lor, roagă-L pe Dumnezeu să ţi-l descopere.

– Ce trebuie să fac pentru asta?

– În primul rînd, trebuie să porneşti cu credinţa că Dumnezeu îţi va afla numărul lor. Să nu ai nici o umbră de îndoială; la Dumnezeu nu există îndoială. Dacă te vei îndoi, oricît de puţin, degeaba posteşti şi te rogi, pentru că Dumnezeu n-o să-ţi descopere ceea ce vrei. Apoi, vei ţine un post special, format din 7 zile: cîte o zi pe săptămînă, timp de 7 săptămîni. În prima săptămînă posteşti miercuri, în a doua – joi, în a treia – vineri, şi tot aşa, pînă ajungi din nou la miercuri. În fiecare zi de post vei face mătănii şi Îl rogi pe Dumnezeu, la fiecare mătanie, să-ţi descopere locul în care sînt pruncii şi numărul copiilor pe care i-ai avortat. În acest timp, să ai aprinse 13 lumînări (12 – în numele celor 12 Apostoli, şi una – în cinstea Maicii Domnului), pe care le vei aşeza pe o lespede de piatră, sau pe o tablă, în 4 mănunchiuri de cîte 3 lumînări, din care una să fie la mijloc. Cînd le aprinzi, pe rînd, să spui ca Dumnezeu să-ţi descopere. Le arzi în cele 4 timpuri ale zilei: dimineaţa, la amiază, seara şi la miezul nopţii. Faci un semn pe ele şi, cînd ajunge flacăra la semn, le stingi şi le reaprinzi: la amiază, apoi, seara şi, încă o dată, la miezul nopţii. Dacă una dintre lumînări se topeşte mai repede decît celelalte, cînd ajunge la semn o stingi, n-o înlocuieşti. Apoi, citeşti Paraclisul Maicii Domnului şi Acatistul Mîntuitorului nostru Isus Christos. Şi, dacă te rogi cu credinţă, Dumnezeu îţi descoperă cele ce ai cerut, iar eu o să-ţi spun ce trebuie să faci pentru a-i scoate pe copii de la întuneric.

Mătuşa Ileana a făcut întocmai toate acestea. Nu ajunsese încă la capătul postului pe care i l-am dat, că, în a treia zi, i se arătă o femeie îmbrăcată ca o doamnă, cu o înfăţişare aspră şi severă, care îi spune:

– Desfrînato, criminalo, vrei să ştii cîţi copii ai ucis? Vino să-ţi arăt!

Apoi, a luat-o pe sus, peste crestele munţilor şi a dus-o înspre miază-noapte. De sus se vedea o vale întinsă, şi cele două femei au coborît pe acolo. Pe pămînt se întindea o iarbă scurtă şi aspră, mai mult arsă decît verde, acoperită, din loc în loc, de rugi cu spini. Fiind desculţă, Ileana se zgîria şi se înţepa la picioare, dar acea doamnă o tot mîna, zicîndu-i:

– Vino, femeie desfrînată şi criminală, să-ţi vezi copiii!

(va urma)

ILARION ARGATU

COMENTARII DE LA CITITORI