Cameleonul european

in Lecturi la lumina ceaiului

Alcibiade, cel ce deschide, săptămînă de săptămînă, draga noastră revistă „România Mare“, rar se întîmplă să nu cuprindă evenimente din scumpa noastră Transilvanie. Mai ales după venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, personaj negativ al politicii româneşti, care, sub toate aspectele, a încurajat iredentismul unguresc, rîvnitorii averii noastre strămoşeşti. Nu întîmplător, Traian Băsescu este considerat guvernator al străinătăţii în România. Acum nici un novice nu-l mai crede pe Băsescu. Asocierea cu MAFIA lui Bercea Mondialul, cazul ALRO, ţesăturile care au condus la naşterea moşiei de la Nana cu Elena Udrea ş.a. vin să ne convingă ce trădător de neam şi ţară avem la Cotroceni.

Cînd politicanul şi titanul Corneliu Vadim Tudor, în „Săptămîna pe scurt“ şi în vibrantele poezii, fie ele polemice, lirice sau pastelate, ne avertiza asupra slăbiciunii lui Băsescu faţă de unguri, avea dreptate. Băsescu a participat la reuniuni antiromâneşti la Tuşnad, alături de Orban, l-a susţinut pe Tökeş la Uniunea Europeană, un duşman, pe faţă, al Neamului Românesc, care a cerut făţiş dezlipirea Transilvaniei şi autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Cînd domnul Corneliu Vadim Tudor susţine interesele naţionale, unele publicaţii şi unii politicieni se fac că nu observă. De notorietate, ziarul „România liberă“ (numai liber nu era în ceea ce susţinea), care acum ne dă dreptate, încercînd să dreagă busuiocul.

Se cuvine, în continuare, ca, în contextul evenimentelor recente de la Tuşnad, să scoatem în evidenţă tupeul şi neruşinarea de a se susţine autonomia Ţinutului Secuiesc în prezenţa premierului ungar, venit la reuniune fără a fi invitat de Traian Băsescu şi primul-ministru Victor Ponta.

„România liberă“, din 29 iulie a.c., informează, cu litere de o şchioapă: „Politica lui Orban ameninţă Europa de Vest“. Viktor Orban a proclamat la Băile Tuşnad sfîrşitul „erei democraţiei liberale“, enumerînd Rusia, China, Turcia, India şi Singapore drept modele politice pentru Ungaria.

Întreb: de ce Viktor Orban nu a spus această măgărie la Budapesta? De ce la noi? Pentru că sîntem nişte mămăligari. Pentru că acela care se ocupă de politica externă tace mîlc, stă ascuns în boscheţi. La Tuşnad acesta a încercat să ne convingă că Ungaria este foarte aproape de un „fascism cu faţă umană“, că sistemul de asistenţă socială occidental nu este viabil, dovadă criza din 2008. Viktor Orban a mai afirmat: „Vom căuta şi vom construi o formă nouă de stat ungar, care va face din societatea noastră un succes în competiţia globală, pentru decenii de acum înainte“. Ca român de bună credinţă, întreb: De ce ne spune nouă şi nu ungurilor lui? Cine l-a delegat? Ce face dl. Băsescu, stă ascuns în tufiş? Dar dl. Ponta? Nu înţeleg ce se întîmplă cu politica românească.

Domnule Vadim, faceţi ceva, ieşiţi în faţă, ca un bun român, şi demascaţi-i.

Anton Voicu, un român oripilat

COMENTARII DE LA CITITORI