Caracal 2019 – culegem ceea ce semănăm

in Polemici, controverse

Scriam eu, prin 2011, că Băsescu a avut grijă să întărească Serviciile în detrimentul Poliției. Practic, prin politica bugetară, ex-președintele Băsescu și guvernul lui, PDL de atunci, au avut grijă să își consolideze puterea, au suplimentat paza demnitarilor, au dat putere aproape neli­mitată Serviciilor și au lăsat strada la discreția interlopilor. Uite de ce noi, aici în România, avem clanuri de interlopi, unele dintre ele avînd legături la vîrf în lumea politică. Însăși bogăția pe care firmele de pază și protecție, majoritatea deținute de foști generali și colonei de prin Poliție și Servicii, o afișează, se datorează lipsei siguranței din stradă, mesajul lor fiind destul de clar în acest sens: ,,Doar bogații au nevoie de siguranță! Voi, prostimea, vă descurcați și singuri”.

Schimbarea guvernelor, a președinților, nu a atras după sine și schimbarea abordării sigu­ranței cetățeanului. Poliția, Serviciile și toate aceste instituții de forță, au devenit de ceva timp instrumentul de control și de presiune pentru politicienii rebeli, pentru acele persoane incomode care pot afecta starea de levitație legală a conducătorilor, adică un soi de plutire a acestora deasupra legii. În rest, poliția tot mai prost plătită își ia în serios treaba doar dacă există ceva mediatizare, aport de capital de imagine sau dacă la mijloc este o persoană publică. În rest, mulți dintre ei, chiar dacă ar vrea, nu sînt foarte deciși să facă pași fermi în direcția apărării cetățenilor. În plus, mai există și un oareșce ,,vid” legal care îi cam stresează pe polițiștii care sînt prea iuți de mînă cînd e vorba de arma din dotare. Sînt atît de hărțuiți legal după aceea, că se gîndesc de multe ori înainte să apese pe trăgaci.

Situația din România anului 2019 îmi amintește de un film italian de prin anii ʼ70, ,,Poliția este învinsă”, un film  în care Mafia decima Poliția laolaltă cu clasa politică și cu politicienii corupți din sistem. Cam asta este realitatea, chiar dacă noi, românii, am demonstrat că sîntem o nație destul de bătută în cap cînd e vorba de apărarea propriilor interese.

În Caracal, locul unde se pare că s-a răsturnat nu doar căruța cu proști – printre ei erau și cativa asasini în serie – patru fete tinere au fost ucise și topite în acid sulfuric. Se pare că filmele americane au oareșce impact în conștiința publică, în Caracal în mod sigur, că uite, asasinii se perfecționează și în România. Poate că și Manda, cel dispărut acum mulți ani, tot într-un astfel de butoi a plecat din lumea asta. Dar să revenim la cazul din prezent. Una din victime, ultima, a sunat de cîteva ori la 112 și a spus că viața ei este în pericol. A dat informații cît a putut de exacte, a sunat chiar din casa asasinului. Se pare că degeaba, sistemul românesc de localizare, prin renumitul, coruptul și tot atît de inutilul S.T.S., a oferit celor de la Poliția Olt niște locații aiurea, una dintre ele fiind prin Munții Apuseni. Nu știu exact dacă chiar așa a fost, acum scriu ,,la cald” și am draci pe mine cînd mă gîndesc la suferința, la durerea acelor copii uciși. Poliția a localizat zona, casa unde se desfășura ,,operațiunea de dizolvare în acid a fetei”, dar, respectuoși, polițiștii au stat la poartă, pentru că nu se făcuse ora 6.00. Scuza lor? Procurorul nu a permis intervenția. Ce poți spune tu, om normal la cap, despre decizia procurorului dar, în mod evident, despre lașitatea polițiștilor care au stat la poartă? Rămîi paralizat în proprile tale gînduri și îți dai seama că, totuși, Dumnezeu a lăsat să se nască așa imbecili în țara asta. În lumea asta, mai exact, pentru că sînt cazuri de acest gen cam peste tot în lume.

Bun, să vedem ce a urmat. S.T.S. își cere scuze că nu a localizat exact casa, dar, mai zic ei, nu prea e treaba lor, ci a operatorului de telefonie mobilă. Practic, își exprimă inutilitatea din punct de vedere social, ei avînd în sarcină, se pare, doar numărarea voturilor la alegeri. Ce face ,,Tabloul” de la Cotroceni, zis și ,,Plăvanul”? Păi nimic! S.T.S. e de neatins. Dăncilă, proasta satului, la fel, pe cine se răzbună? Pe șeful Poliției Olt și pe prefectul județului, și îi demite, de parcă ei trebuiau să meargă la ușa criminalului. Cred că abia aștepta idioata aia de la PSD să se răzbune pe ăia și să își pună oamenii ei în loc. Altfel, nimic despre procurorul de caz care a blocat și a validat lașitatea polițiștilor de la poarta criminalului, nimic despre șeful S.T.S., nimic despre sistemul de siguranță a cetățeanului, sistem de rahat și bine plătit în România. Ba, ca să fie totul perfect, la un post TV securist, unde doar ce apăruse proasta din capul statului, vine un cretin și ne spune că ,,pentru ca S.T.S. să localizeze un telefon mobil, trebuie ca fiecare cetățean să își instaleze o aplicație în telefon”. Cu declarația asta, cei de la butoane au demonstrat că, de fapt, nu doar că se pișă pe țara asta, pe români, dar și că au nevoie de mai mult control asupra cetățenilor, pentru că ,,altfel, uitați ce pățiți – parcă ne spun securiștii – muriți și dispăreți în acid”. Te doare mintea văzînd cît de nenorociți, de antiromâni și, în fond, cît de antiumani sînt dobitocii care conduc această țară, și mă refer la generalii ăia din Servicii, că în legătură cu imbecilii de politicieni nu mai am nici un fel de speranță.

Furia e mare. Dar românul o să uite tot, așa cum și de Colectiv a uitat. Procurorii nu vor păți nimic, pentru că e legal să intri la ora 6.00 în casa omului și nu cînd trebuie, timp în care infractorul poate să violeze, să omoare, să dizolve etc. De S.T.S. nu se atinge nimeni, că vin acum alegerile. Dar, hai să îi aruncăm în hău pe polițiști, mai ales că prostimea vrea capete căzute, și e foarte bine să cadă cei pe care îi putem înlocui cu oamenii noștri. Procurorul, membru #rezist din cîte am înțeles, nu a fost încă deranjat, Mă întreb cum dracuʼ se face că, dacă ar fi fost vorba de Liviu Dragnea, sau de un altul, găseau făptuitorul imediat, îl arestau, îl fezandau chiar și la 3 noaptea, iar cînd e vorba de un copil de 15 ani nu se rezolvă nimic? Vă spun eu! Ăsta este Sistemul, asta este România, ăsta este rahatul de țară în care trăim noi, dar nu ne oprim decît cînd e vorba de a rîde de alții.

Fata care a fost ucisă a dat dovadă de un curaj imens. A demonstrat că este o ființă puternică, a demonstrat luciditate și calm în momente de mare tensiune. Am senzația că, dacă la telefon ar fi avut prezența de spirit să spună că un politician este acela care a sechestrat-o – lucru absurd, de altfel, în starea de teroare în care se afla – organele statului, pornind de la S.R.I., S.I.E., S.T.S., D.G.I.A., D.I.P.I., C.I.A. și chiar N.S.A., rezolvau cazul, arestau criminalul cu mult înainte de a folosi acidul sulfuric. Din păcate, însă, fata nu a spus nici un nume sensibil la urechile procurorilor și Serviciilor, iar rezultatul este cel pe care îl cunoaștem. Poliția română a dovedit încă o dată, dacă mai era cazul, că este impotentă. Procuratura a dovedit că poate să ucidă doar prin neimplicare, mai ales că nu era la mijloc un politician, sau cineva mai de soi, iar politicienii culeg ce au semănat în ultimii zeci de ani. Cînd bagi bani în propria ta bogăție și siguranță, nu te mai gîndești la prostimea din stradă care te votează oricum, indiferent de înălțimea de la care îți faci nevoile pe ea.

În mod normal, moartea fetelor trebuie să schimbe ceva în bine în țara asta. Cu toate astea, nu va schimba nimic. S.T.S. va fi la fel, dar sigur se va da o lege prin care toți românii să își instaleze o aplicație pe telefon, ca să fie mai bine controlați. Procuratura nu va mai fi la fel de puternică, poate chiar are să revină Kövesi șefă la DIICOT. Poliția are să fie la fel de prost plătită, slab dotată și posesoare a unei legi îndoielnice. Și peste toate acestea se va așterne acel praf al nepotismului care a parazitat toate instituțiile de stat din România, în ultimii 30 de ani. Nepoții, nepoatele, fiii și fiicele, verii și verișoarele au fost incluse în Poliție, Jandarmerie, Poliția Locală etc., tocmai pentru că e trai liniștit, banul curge, există siguranță și poți să și belești pe cîte unul care te calcă pe coadă. Unul mic, desigur. Cei care fac parte din clanuri interlope nu au suficient curaj să intervină. Și atunci cînd există un polițist mai curajos, au alții grijă să-l aducă cu picioarele pe pămînt, sau sub pămînt, după caz.

Patru fete au murit în Caracal, ucise de o bestie umană. PATRU! Ne ,,lăudăm” cu Rîmaru, care în anii ʼ70 a ucis și el fete, dar măcar nu le dizolva în acid. Acum avem un altul, Gheorghe Dincă pe numele lui, iar orașul Caracal se va molipsi cu o altă percepție din partea tuturor. Caracalenii nu doar că sînt proști, acum sînt și criminali în serie.

Dacă poporul ăsta era curajos, președintele Iohannis era acum scos de urechi din Palatul Cotroceni și aruncat în stradă. Viorica Dăncilă, la fel, doar că din Palatul Victoria. Ar fi trebuit procedat la fel și cu Ion Iliescu, Traian Băsescu, Adrian Năstase, Victor Ponta, Tăriceanu, Blaga și lista asta ar trebui să continue cu toți cei care au contribuit la dezastrul la care asistăm acum.

Mă întreb unde sînt miile de #rezistenți, unde sînt aceia care hărțuiau politicienii, unde sînt cei care se autointitulau apărătorii democrației și ai statului de drept? Înțeleg că pentru astfel de fapte nu se încasează bani, iar voi muncă voluntară nu faceți, corect?

Nu vreau să îmi imaginez ce este acum în sufletele părinților acelor fete. Suferința lor este incomensurabilă, iar ideea că fiicele lor au fost ucise de un nenorocit este dublată, triplată, multiplicată de gîndul că, dacă în România organele de siguranță ale statului își făceau datoria, copiii lor erau în viață acum. Cînd Sistemul își pune la adăpost membrii, cînd instituțiile de forță sînt politizate și folosite în lupta politică pentru propria îmbogățire și în detrimentul statului, la astfel de lucruri se ajunge. Îmi amintesc de spusele lui Iohannis, după crima din Colectiv, atunci cînd a declarat că ,,a trebuit să moară oameni pentru ca Ponta să demisioneze”. Cum este posibil ca în cazul de față, cu aceste fete ucise, Tabloul să nu se simtă deloc, să nu dorească să plece în SUA cu tot cu Guvern și cu toți bandiții care l-au urmat?

Se impun demisii, se impun schimbări, se impun legi, se impun măsuri. Sînt curios, sincer vă spun, ce pioni va sacrifica Sistemul pentru a merge mai departe. Știm deja două victime, executate sumar pentru a închide gura unor români. Dar știm cu toții că nu este suficient, știm că, așa cum peștele de la cap de împute, totuși, tot de la coadă se curăță.

Tano

Păreri și opinii