Carieră de schmecker

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Surprizele din spatele vizitei lui Iohannis în Spania: soţia lui Niels Schnecker este consilier economic al Ambasadei României din Spania!

Iulia Schnecker, soţia lui Niels Schnecker, a fost numită consilier economic al Ambasadei şi conduce Biroul de promovare economică şi comercială al României în Spania. Anterior, ea a ocupat funcţia de director general la una dintre firmele familiei şi pe cea de director al Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Transporturilor. Numirile în astfel de funcţii se fac de către Ministerul Economiei, cu acordul premierului şi, desigur, viza de „instituţii“.

Pe de altă parte, Niels Schnecker se prezintă în ultima vreme drept consultant economic pentru firme spaniole, ceea ce ar putea reprezenta un caz clasic de conflict de interese. Informaţia a fost verificată de jurnaliştii de la flux24.ro, care au obţinut datele după vizita lui Klaus Iohannis în Spania. Cu acest prilej, a mai ieşit la iveală un alt subiect controversat, şi anume sponsorizarea de către Digi Mobil Spania a întîlnirii şefului Statului cu comunitatea românească. Soţia lui Schnecker, Iulia Adina Schnecker, a deţinut funcţia de director general al uneia dintre firmele falimentare de familie, „Schnecker Van Dyk & Pearson România“ SA, rebotezată „FDI Real Invest Consulting“ SA, înainte de a se declara în insolvenţă, în august 2012, după ce a reuşit să acumuleze datorii de 1.319.347,83 lei.

Primul contact al lui Niels Schnecker cu elita politică americană, potrivit CV-ului său, a avut loc la 27 de ani. El susţine că a fost numit consilier special la Casa Albă (!) în 1987, perioadă în care preşedinte era Ronald Reagan, dar documentele aflate în arhiva de la Casa Albă, publicate online, îl contrazic.

Conform vechiului CV, în aceeaşi perioadă, respectiv în 1987, omul de afaceri se afla în Colorado, unde a deţinut funcţia de CEO al International Ivestment Bankers Group Inc. Numele său nu apare, ulterior, nici printre membrii echipelor de campanie ale lui George Bush Sr., George W. Bush, Rudolph Giuliani şi nici în Comitetul Naţional Republican, din care acesta susţine că face parte.

Schnecker afirmă că, în cadrul Sky and Space Intergroup, a fost consilier al unui membru al Parlamentului European, italianul Antonello Antinoro, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că ar fi fraudat voturi şi ar fi avut legături cu membrii Cosa Nostra.

COMENTARII DE LA CITITORI