Către minunaţii noştri tineri

in Lecturi la lumina ceaiului

Vineri, 30 octombrie 2015, Clubul Colectiv. Mai trebuie spus ceva în plus? Noi credem că nu, pentru că „Restul (care nu) e tăcere”, pentru că, după „Îngrozitoarea Catastrofă“, s-a vorbit atît de mult!
La trecerea unui an, iar s-a vorbit! Despre ceilalţi! Să dea socoteală alţii, pentru că noi sîntem oameni, creştini, români cel puţin PERFECŢI! Dar scrîşnim mai departe din dinţi, deoarece „caprele” vecinilor sînt tot acolo! Elevii mei vin, de-acasă la şcoală, cu aceleaşi întristătoare egoisme, răutăţi şi mofturi. Ne omorîm mai departe copiii, fizic, prin spitale, şi psihic, prin şcoli sau părăsindu-i, pentru ca noi, părinţii să murim, eventual, în cutremure prin ţări străine.
Cum aşa? Dar am ieşit în stradă!? În vreo cîteva seri?! Nu s-au rezolvat toate?! Dar ne-au mai omorît şi în Decembrie 1989! Nu s-au schimbat toate? Ba da! Spre exemplu, nu i-am lăsat să schimbe Şcoala Românească într-o închisoare, într-un abator al personalităţii umane în formare, în loc să o prefacem, noi, într-un Loc al Bucuriei?!
Nu i-am lăsat să înţeleagă că tinerii români sînt incomod şi periculos de inteligenţi, iar odata cu aceasta, au acţionat şi au schimbat: manuale şi predare Imposibile, ca să le dispară interesul pentru Limba Română, pentru Istoria României, pentru Credinţă, pentru… pentru a trăi în România şi pentru… Fizică, de exemplu, deoarece noul laser de la Măgurele nu e pentru tinerii români!
Pentru că nu mai sînteţi în clasă, astăzi nu strig catalogul, astăzi vă chem să ne împotrivim acestor nemernicii, pentru că „Cine curge cu apa este mort, cine se împotriveşte este viu”, iar unde şcoală nu e nimic nu e… Aşadar, tineri români, ”…Back to…” România Mare!

CODINA PLATON

COMENTARII DE LA CITITORI