Cea mai deşteaptă femeie din lume este o româncă

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Numele uneia dintre cele mai deştepte femei din lume este Raluca Ada Popa. În timp ce multe tinere pierd vremea căutîndu-şi un rost în viaţă, Raluca se poate lăuda cu un CV voluminos: este recunoscută ca un geniu în străinătate, în timp ce la noi este o fată ca oricare alta.

Raluca Ada Popa poate fi considerată cea mai deşteaptă femeie din lume. Tînăra este o eminenţă cenuşie în domeniul informaticii, făcînd parte din generaţia IT. La numai 28 de ani, Raluca se poate lăuda cu un doctorat la Massachusetts Institute of Technology (celebrul MIT), acolo unde doar geniile au acces. Raluca este una dintre femeile care face ravagii în zona de IT: a programat softuri pentru companii IT de renume mondial, fiind printre puţinele fete care reuşesc o asemenea performanţă şi singura din România care a ajuns atît de departe în acest domeniu. Europenii şi americanii spun despre ea ceea ce puţini români ştiu: este un adevărat geniu. Tînăra de 28 de ani provine din Sibiu şi a fost curtată de marii giganţi ai Internetului: Google, Microsoft, SAP şi Lincoln Laps. Tînăra sibiancă locuieşte acum în afara ţării, însă gîndurile ei sînt mereu îndreptate către România, unde vine de fiecare dată cu ocazia marilor Sărbători.

„Vedeam cum informatica pătrunde în fiecare aspect al vieţii, nu doar în calculator, dar şi în telefonul celular, în avioane, în sistemele bancare, în maşinile pe care le conducem, în ceasuri şi în multe altele. Ideea de a putea programa şi controla toate aceste obiecte mă entuziasma enorm”, îşi justifică Raluca alegerea pentru care a fost numită geniu. „Milioane de date personale sau confidenţiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă şi pentru a împiedica frauda sau chiar crima – datele corupte pot face avioane să se prăbuşească, sau stimulatorul cardiac care menţine viaţa unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gîndirea matematică şi teoretică cu ingineria, o combinaţie irezistibilă pentru mine”, a mai spus aceasta. Felicitări, Raluca!

„Adevărul despre România“

COMENTARII DE LA CITITORI