Cei 11 proşti

in Poanta Săptămânii

Motto: „Cînd eşti mort, nu ştii că eşti mort. E greu doar pentru ceilalţi. La fel şi cînd eşti prost“. (Philippe Geluck)

Neavînd nici un fel de funcţie şi responsabilitate legală, prostescu, veşnica tînără speranţă la titlul de Napoleon a spitalului de boli nervoase din Socola, şi-a adunat credulii pe lîngă el şi a pus-o de o cină tainică cu mici şi bere, pentru că altceva nu poate să meargă la pachet cu minciunile pe care le debitează cu dezinvoltură în fiecare zi.

Au fost 11 apostoli ai prostiei sau doar 11 luzări? În ciuda avertismentelor celor care încă gîndesc că în jurul lui prostescu nici măcar iarba nu creşte, cîţiva dintre cei care se dau patrioţi de conjunctură, sau care visează la funcţii mari peste nimic, au fost sîmbătă la Organizaţia Sectorului 6. Au folosit fără drept infrastructura Partidului România Mare, s-au dedat la un praznic pur muncitoresc – pînă şi cei din PSD ardeau de ciudă cînd îi vedeau cum basculează micii pe gîtlej şi ling berile alături de prostescu – şi au plecat fericiţi la casele lor. Unii doar pentru că au mîncat, alţii doar că au reuşit să fugă de furia nevestelor, unul că şi-a expus ciorapii albi, total neinspiraţi, iar altul că a avut ocazia să mai vadă Bucureştiul din postura de lider de organizaţie, dat fiind că zilele de şef îi sînt numărate.

În ciuda sentimentelor contradictorii pe care prostescu le induce oricărui om care are mintea la el, şi aici nu putem să nu ne amintim reacţia Tribunului ori de cîte ori îi evalua prostia, prin expresia „tu mă omori, Popescule!“, trebuie să recunoaştem că cest individ are o putere de seducţie destul de mare pentru cei care ori sînt prea proşti ca să vadă dincolo de minciunile lui, ori sînt orbiţi de funcţii şi de promisiuni, situaţie în care, evident, se aplică prima variantă. Ne bucurăm însă că, încet, încet, linia conservatoare a naivilor se subţiază pe zi ce trece, iar prostul care îşi tîrăşte vînturile prin Sectorul 6 rămîne din ce în ce mai singur, ca şi cei care l-au urmat, de altfel.

Pentru cei care şi-au deschis mintea mai tîrziu, aflaţi că prostescu nu a fost niciodată recunoscut de către vreo instanţă de judecată ca fiind „preşedinte interimar” al PRM, aşa cum el vă tot minte. Nici acum doi ani, nici acum un an, nici acum şi nici în următorii zeci de mii de ani. Noi, cei care ştim şi încercăm să deschidem minţile altora, îl înţelegem pe idiot că are o sarcină familială de rezolvat, şi anume să îşi pună fiica pe locul 1 la europarlamentare, aşa cum se tot laudă peste tot. Noi înţelegem că viaţa lui anostă îl îndeamnă la acţiune şi perversitate, la dezinformare şi prostire a celor naivi. Este poate de înţeles. Noi, iarăşi noi, îl sfătuim să îşi ia lîngă el apostolii care au fost sîmbătă la Organizaţia Sectorului 6, şi să îşi facă un nou partid. Este nevoie doar de 3 persoane ca să fie preşedinte plin peste partidul lui, aşa că putem spune că cu 11 persoane poate chiar să împartă funcţii şi să-şi creeze noi filiale. Noi, iarăşi noi, îi sugerăm chiar şi numele partidului pe care să-l înfiinţeze: Partidul ProCredul din România, pentru că cei care-l urmează poate că au fost doar creduli şi nu proşti, de-a binelea, aşa cum îi suspectăm.

Rîdem, glumim, dar realitatea este dureroasă pentru cei care nu pot să desluşească adevărul, chiar şi atunci cînd este scris negru pe alb de către o instanţă de judecată. Este trist, este rău, este grav! Ce vreţi voi, de fapt, măi băieţi? Ce vă mînă pe voi în luptă, ce vă face să luptaţi? Trăim într-o ţară liberă, de ce nu vă faceţi voi un partid şi lăsaţi pe cei serioşi în pace? Ne îndoim sincer că sînteţi plătiţi să faceţi rău celorlalţi, aşa cum unii şi mai naivi ca voi o fac. Nu sînteţi nici acoperiţi, pentru că acolo trebuie să daţi dovadă de o minimă formă de inteligenţă. Cine sînteţi, cine vă credeţi voi, să puneţi la îndoială, să sabotaţi partidul înfiinţat de Corneliu Vadim Tudor? Rupeţi, măi, rîndurile, plecaţi şi nu vă mai întoarceţi!

Peremistul de Veghe

 

Revenirea lui Funar

Păreri și opinii