Cele 7 semne ale tendinitei

in Sfatul medicului

Tendinita este o afecţiune caracterizată prin inflamarea tendonului, ce se manifestă cu rupturile parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu apariţia unui edem localizat şi dureri. Tendoanele sînt structuri elastice asemănătoare unei corzi ce fac legătura dintre un muşchi şi un os.
1. Durerea apare, adesea, în stare de repaus şi se accentuează la palpare, dar mai ales în timpul exerciţiului sau la folosirea tendonului într-o anumită activitate.
2. Edemul local, zona din jurul tendonului, se măreşte în volum faţă de normal sau comparativ cu membrul paralel.
3. Sensibilitatea crescută şi senzaţia de căldură la nivelul tendonului sînt semne frecvente, atunci cînd inflamaţia este prezentă, are loc şi creşterea temperaturii locale la nivelul articulaţiei respective.
4. Senzaţie de disconfort în timpul mişcărilor de flexie sau de extensie.
5. Redoarea articulară, se manifestă prin reducerea razei de mişcare normală a articulaţiei respective.
6. Apariţia unei despărţituri de-a lungul tendonului afectat, datorită rupturii fibrelor de colagen de la nivelul acestuia.
7. Modificarea poziţiei normale a structurii afectate.
Tendinita poate fi cauzată de o leziune apărută brusc, dar în cele mai multe dintre cazuri ca urmare a unei mişcări greşite sau unei suprasolicitări.
Dacă prezentaţi orice semn din cele menţionate mai sus, dr. Tarek Nazer vă sfătuieşte să apelaţi la un specialist pentru o evaluare şi un tratament corect.
Tendinitele netratate şi neglijate în timp pot duce la complicaţii grave, uneori chiar la ruptura tendonului afectat.

www.artroscopiedegenunchi.ro

Păreri și opinii