Cele mai frecvente 5 probleme ale genunchiului

in Sfatul medicului

Dr. Tarek Nazer este medic ortoped cu experienţă de cinci ani în unele dintre cele mai mari spitale din Anglia şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Sănătate la nivel european.

 

Durerea de genunchi este o problemă care apare atît la tineri, cît şi la vîrstnici, însă nu toate durerile au aceeaşi cauză, cele mai frecvente probleme la nivelul genunchiului fiind:

  1. Leziunea de menisc – meniscurile sînt structuri fibro-cartilaginoase, care se afla între femur şi tibie, în număr de două meniscuri în fiecare genunchi, dintre care unul este extern şi altul intern; au formă de litera C şi au rolul de a proteja articulaţia. O leziune de menisc provoacă dureri în timpul mersului, la urcatul şi coborătul scărilor.
  2. Leziune de ligamente încrucişate – cele două ligamente încrucişate oferă stabilitate genunchiului, cel mai des afectat fiind cel anterior; atunci cînd este vorba de o leziune completă a ligamentului încrucişat anterior, pacientul simte instabilitate, mai ales la mişcările de răsucire şi rotaţie.
  3. Gonartroza – apare atunci cînd cartilajul articular suferă schimbări degenerative însoţite de semne de deteriorare şi uzură, ceea ce provoacă dureri continue, care se accentuează la urcatul scărilor şi în cursul nopţii.
  4. Artrita reumatoidă – este o boală inflamatorie a membranei sinoviale, care delimitează articulaţia şi provoacă dureri care ajung în timp să provoace disfuncţii articulare; durerile sînt mai accentuate dimineaţa la trezire şi se reduc la mişcare.
  5. Bursita – este o afecţiune caracterizată prin inflamarea mucoasei care înveleşte şi lubrifiază articulaţia; se manifestă prin edem localizat şi dureri locale care cedează la antiinflamatoare şi aplicarea compreselor reci la nivel local.

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste afecţiuni, ar trebui să vă prezentaţi la medicul specialist pentru consultaţie şi tratament de specialitate.

www.artroscopiedegenunchi.ro

COMENTARII DE LA CITITORI