Cinci rase de cîini, recomandate pentru copii

in Lecturi la lumina ceaiului

 

  1. Pudel: este un cîine hipoalergenic, inteligent şi foarte răbdător. Învaţă uşor să îşi facă nevoile, fie într-un loc special amenajat în casă, fie să iasă afară. Se ataşează de întreaga familie şi nu doar de o singură persoană, aşa cum fac multe alte rase, respectă toate indicaţiile stăpînilor şi are un caracter plăcut. Este un animal de companie foarte activ, e pregătit pentru plimbări lungi şi să se joace cu mingea atît timp cît poţi. Dacă nu ai grijă să îi asiguri un program de exerciţii corect, este predispus la îngrăşare. Acasă, trebuie să îi faci baie o dată pe săptămînă. Pudelul are o durată de viaţă de 10-12 ani.
  2. Golden Retriever: este un cîine inteligent şi loial, iar în cei 10-12 ani de viaţă, va deveni un membru adevărat al familiei. Copiii se vor juca ore în şir cu el, dar ai grijă să nu îl tragă de păr. Golden Retriverul trebuie dresat de mic pentru a învăţa să socializeze cu alţi cîini şi să îşi controleze energia, deoarece este un cîine foarte activ. Dresarea acestei rase este o plăcere, deoarece poate învăţa pînă la 240 de comenzi, cuvinte şi fraze. Trebuie să îl speli doar atunci cînd este necesar, ca să te asiguri că nu se va îmbolnăvi, căci această rasă este predispusă la alergii ale pielii.
  3. Labrador: este răbdător prin natura sa şi foarte loial. Singurul obiectiv al labradorilor este să le facă pe plac stăpînilor. Dresajul acestei rase trebuie făcut de timpuriu, pentru că mai tîrziu stăpînilor le va fi mai greu să impună respectarea regulilor. Dacă încerci să îl disciplinezi prin autoritate, îi vei răni sentimentele, ceea ce poate avea consecinţe neplăcute. Sînt uşor de îngrijit, dar năpîrlesc în tot timpul anului. Trebuie să le faci baie doar atunci cînd este necesar ca să nu li se usuce pielea.
  4. Mops: este ideal pentru copii, deoarece este un cîine foarte loial. Este de dimensiuni mici, aşa că nu va trebui să îţi faci griji că îţi va răni copilul, dar asigură-te că nici copilul nu se va juca agresiv cu el. Este extrem de inteligent şi răspunde bine la laude pozitive. În timpul dresajului, stăpînii trebuie să fie calmi şi să nu ţipe, pentru că mopsul este sensibil la tonul vocii. Este, de asemenea, o rasă leneşă, deci e important să îl scoţi constant la plimbare, ca să nu aibă o problemă de obezitate. Se va simţi de multe ori iritat atunci cînd se simte ignorat, sau cînd este certat. Trebuie să fie periaţi o dată la două săptămîni şi să le cureţi în mod regulat faldurile de pe faţă şi urechile. Au o durată de viaţă de 12-15 ani. Cele mai dese probleme de sănătate sînt deficienţele respiratorii, cauzate de botul foarte scurt.
  1. Beagle: îi place să se joace şi să alerge şi este cel mai fericit atunci cînd este în preajma oamenilor. Rasa are o durată de viaţă de 10-14 ani, aşa că este un partener de viaţă lungă. Există însă cîteva aspecte la care părinţii trebuie să fie atenţi: este un cîine încăpăţînat, deci un dresaj corect şi constant este absolut necesar. Trebuie, de asemenea, să aibă un program de mese strict, deoarece îi place să mănînce mult. În plus, trebuie să îţi înveţi copiii să nu se joace cu cîinele în timp ce mănîncă, deoarece acest lucru îl enervează. Are simţul mirosului foarte ascuţit, de aceea, dacă simte miros de mîncare, o va lua repede la fugă în acea direcţie. Este bine să îl ţii în lesă, ca să eviţi astfel de probleme. Beagle-ul are blana scurtă, aşa că trebuie să fie periat doar o dată pe săptămînă, dar năpîrleşte foarte mult.

REALITATEA.NET

COMENTARII DE LA CITITORI