Cine nu vede trista realitate?

in Război corupției

Motto: „Şi-au dat singuri la gioale“

Nu sîntem admiratori ai nici unuia dintre partidele mari, în speţă PSD şi PNL, care, de fapt, nici nu prea mai au vreo putere. Dovadă că preşedintele şi guvernul tehnocrat fac ce vor, neţinînd cont nici de liberali ori de pesedişti, nici de celelalte formaţiuni politice mai mici. Practic, este o guvernare fără Opoziţie. Năimiţii de la Bruxelles îşi fac de cap, cu o dezinvoltură sfidătoare. Din gura lor au apărut lozincile de tristă amintire, precum „nu sînt bani“, „austeritate“, dar şi ziceri mai noi, de genul ,,săracii din Brazilia şi Africa muncesc şi pe 2 lei”, sugerîndu-ne că aşa ar trebui să facem şi noi. Adică românii de rînd, desigur, nu ei, guvernanţii. Adunaţi cu anasîna, fără nici un criteriu de competenţă, aroganţi şi infatuaţi, tehnocraţii ăştia se străduiesc să dărîme, să anuleze tot ce-a făcut bun guvernarea Ponta. Preşedintele iese şi el din muţenia proverbială şi întreabă retoric ce ne facem dacă nu vor mai fi fonduri pentru amărîtele de pensii. Pentru pensiile noastre, nu pentru ale lor.
Cine nu vede trista realitate, batjocura cu care sîntem trataţi, înseamnă fie că e orb, fie prost, ori rău intenţionat. Revoltător este că se caută soluţii pentru anularea măsurilor eficiente propuse de fostul guvern Ponta. Asta-i chiar bună. Bravos, domnule Iohannis! Dvs., care ne-aţi binecuvîntat cu acest cabinet de tehnocraţi ,,competenţi”, care înregistrează gafă după gafă, n-aveţi chiar nici o răspundere? În loc să lucraţi pentru binele neamului, mai mult vă plimbaţi. De ce nu cereţi, mai ales acum, demisia lui Dacian Cioloş, cu acoliţii lui cu tot? Cum mai poate rămîne în guvern domnul de la Sănătate, după ce au pierit nişte bebeluşi cu totul nevinovaţi? Cum de nu a căzut acest guvern, în urma unei astfel de tragedii? Apoi, să nu uităm de doamna Prună, de la Justiţie, care, înainte de declanşarea procedurii legale, s-a grăbit s-o propună pe doamna Kövesi, din nou, şefă la DNA. Şi asta, pentru ca instituţia respectivă să ,,salte”, în continuare, pe cine trebuie, doar de la un anumit partid, condus acum, spre nefericirea acelei grupări politice, de unul frumos şi cu mustaţă şi… cam atît. Fudul nevoie-mare, el tocmai ameninţa Cabinetul Cioloş, mai zilele trecute, cu o moţiune de cenzură, după care n-a găsit altceva mai bun de făcut decît să-l persifleze pe Şerban Nicolae, un subaltern al său, totuşi, lider la PSD, că se dă vedetă,
c-o fi, c-o păţi, pentru că ar fi susţinut ceva ce domnul Dragnea aruncase pe piaţă aşa, de faţadă… Păi, scuzaţi-ne opinia, stimaţi pesedişti, nu vi se pare că acest şef cu ifose vă cam duce la pierzanie? Cum adică, una vorbim şi alta fumăm?, ca să-l cităm pe Tudor Arghezi. Şi, dacă ne este permisă o părere neutră, între tînărul jurist Şerban Nicolae, un om integru, şi baronul de Teleorman, care are niscaiva probleme cu justiţia, este o mare diferenţă. Cum aţi putut, voi, pesediştilor, să-l puneţi în frunte pe acest alunecos Dragnea, infatuat şi cam penal, strîns cu uşa de DNA? Păi tocmai pentru faptul că este strîns cu uşa, fie că e vinovat ori nu, el nu poate fi liber. Ce opoziţie faceţi voi, ciraci ai lui Iliescu şi Năstase? Gurile rele spun că de alungarea lui Ponta n-ar fi străin domnul preşedinte Liviu Dragnea. Cu o astfel de atitudine, ezitantă şi neadecvată momentului, actualul PSD alunecă, alunecă, tovarăşi… Sau, folosind cuvintele comentatorului politic Radu Tudor, şi-a cam dat singur la gioale.

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI