Comunişti şi ticăloşi

in Editorial

Motto: „Tîlharii ne dau cu tifla ca la nişte caraghioşi; a te atinge de ei e a te atinge de „interesele superioare ale neamului”. Putredă ţară a mai fost România”. (Vasile Cancicov, „Jurnal din vremea ocupaţiei” 1916-1917)

 

În 1921, în perioada în care Cancicov îşi publica memoriile folosind cuvintele citate mai sus, s-a petrecut… 8 mai. Da, 8 mai 1921 e o zi mare a trecutului; o zi în care astăzi conducerea coloniei România încearcă să umple golul din istoria sa cu o redefinire internaţională a unui eveniment mondial: Ziua Victoriei împotriva monstruozităţii hitleriste. Ziua de 9 mai a fost inventată de Stalin, de fapt nemţii se predaseră pe 8 mai, spun istoricii atlantişti, avînd în spate nu adevărul istoric, ci maşinăria de impunere a oricărui „adevăr” doresc stăpînii. Sigur, ce mai contează că ruşii, sovieticii, de fapt, au dat cea mai mare jertfă de sînge, că fără eroismul lor Hitler ar fi distrus – poate atomic! – Occidentul, că alte milioane de evrei şi alţi prizonieri ar fi murit în lagăre…  Nu contează nici că după 8 mai s-a mai murit, inclusiv soldaţi români au căzut sub gloanţe. Gata, s-a stabilit, nu mai e 9 mai, e 8 mai!

Spuneam de un mare gol în istorie – da, ziua de 8 mai a marcat înfiinţarea Partidului Comunist Român.  Urmat de o teribilă prigoană împotriva iniţiatorilor, de o trecere în ilegalitate, evenimentul va avea o finalitate de excepţie: PCR va marca istoria României într-o măsură excepţională, poate chiar peste nivelul celor din vechiul PNL.

Sigur, nu comuniştilor li se datorează independenţa de stat – dar este partidul care a creat o Românie independentă! Meritele majore aparţin celor doi mai lideri de un patriotism inegalabil, Nicolae Ceauşescu şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, dar şi celor care au îndrăznit să creadă într-o lume mai bună – comuniştii. Şi nu doar ei – mulţi români, care nu au făcut politică, s-au alăturat acestui efort naţional. De aceea, chiar dacă PCR-ului nu i se datorează Unirea, anii ’60 – ’70 au consemnat cea mai lungă perioadă în care românii au fost UNIŢI, dîndu-i ocazia lui Nicolae Ceauşescu să folosească o sintagmă plină de adevăr: „împliniri măreţe”. În antiteză – ce au făcut românii imediat după Unirea Principatelor? Dar după Marea Unire? S-au certat, partidele au început să se acuze unele pe altele de toate relele lumii, iar România a ajuns sub străini! Conducător străin, proprietate străină! Vă sună cunoscut? Da, ca şi lor, celor care ştiu că nu trebuie să vă daţi seama de asta – iar prima măsură este distrugerea unor repere ale trecutului, care arătau că se poate şi să trăim uniţi, într-o ţară independentă!

A murit Doina Cornea – se doreşte doliu naţional! Ce a făcut Doina Cornea, de fapt? A fost folosită de postul CIA Europa Liberă pentru a lovi în efortul naţional al epocii Ceauşescu? După care, nu a mai fost necesară… Au preluat alţii „mesajul” – în primă fază bătrînii ţărănişti, apoi tinerii ticăloşi din jurul lui Băsescu, sub directa îndrumare a celui despre care numai un copil poate crede că e „anticomunist” şi nu a avut legături profitabile cu sistemul trecut. „Doina Cornea să fie beatificată”, propune un teolog, ducînd ridicolul la nivelul specific actual, al coloniei! O prietenă îmi atrăgea atenţia asupra diferenţei de atitudine faţă de Vadim Tudor, creator şi om politic marcant prin ştiinţa şi patriotismul său! Ce să mai vorbim de Nicolae Ceauşescu, ucis mişeleşte în 1989, ucis mişeleşte prin activitatea de azi a ticăloşilor români şi a asasinilor profesionişti veniţi de afară. Dar şi biata Doina Cornea, şi Coposu, şi celelalte simboluri ale altor vremuri sînt asasinate zilnic – de aceleaşi figuri sinistre!

Mă uimeşte de ceva timp apropierea forţată a ticăloşilor lui Băsescu de Coposu & Co. Parcă e un ordin pe unitate – toţi îşi declară admiraţia pentru „Senior”, l-am admirat toată viaţa, mărturisea Iulian Fota; sigur, de aceea a şi asistat, ca specialist, la crearea sistemului în care românii erau supravegheaţi ca în „obsedantul deceniu”, iar economia privată autohtonă se prăbuşea, iar cea de stat era vîndută. O aşa-zisă ziaristă, care s-a ocupat direct de manipularea băsistă, îi plînge pe Doina Cornea şi pe seniorii ţărănişti, iar „intelectualii” care justificau ticăloşiile lui Băsescu şi ale sistemului său transmit mesaje spirituale de la Trinitas! Atîta ticăloşie, mai rar!

Da, 8 mai, ziua PCR! Reproşul cel mare a fost că pe listele fondatorilor din 1921 figurau mulţi evrei. Şi?… Nu sînteţi voi, ticăloşilor, cei care îl acuzaţi pe Ceauşescu că „a vîndut evreii”? Nu se doreşte azi să se facă orice pentru a mulţumi Israelul? Nu se acceptă (oficial!) că în România a avut loc un Holocaust, depăşit doar de cel din Germania lui Hitler?

Închei cu o constatare… pe care mi-e greu să o aştern pe hîrtie: ştergerea lui 8 mai din istoria naţională umbreşte marea aniversare de la 9 mai – cînd românii şi-au declarat independenţa. Mai putem spune azi, precum Kogălniceanu la 1977, „Sîntem independenţi, sîntem o naţiune de sine stătătoare!”?… Nu, din păcate. Spre deosebire de România comunistă, cea de azi e locuită de o lume ticăloşită, în care ticăloşii dau tonul. Eu îi prefer pe comunişti, chiar dacă asta înseamnă că nu mă voi preface că lăcrimez pentru sărmana Doina Cornea, sfîntă au ba.

Ar trebui să ne păstrăm „sanctificarea” – în sens moral, al consţiinţei, nu dogmatic – pentru eroii neamului, în frunte cu Nicolae Ceauşescu.

DRAGOŞ DUMITRIU

 

O concluzie la care au ajuns bogaţii, ca şi săracii: e greu să fii român

 

Păreri și opinii