Concidenţe ciudate care demonstrează că destinul nostru a fost scris dinainte

in Lecturi la lumina ceaiului

În 4 noiembrie 2008, Barack Obama cîştiga alegerile prezidenţiale. Combinaţia norocoasă de la loteria din Illinois a fost 666.
Astronomul sud-african Daniel du Toit ţinuse o conferinţă despre moartea care poate veni instantaneu. După conferinţă, a mîncat o bomboană şi a murit.
În jocul Deus ex, apărut pe piaţă în anul 1999, cele două Turnuri Gemene sînt demolate din cauza unui atac terorist.
Asasinarea arhiducelui Franz Ferdinad a declanşat primul război mondial. Maşina în care se afla în timpul atacului avea tăbliţa de înmatriculare cu înscrisurile A III 118. Războiul s-a încheiat, prin semnarea unui armistiţiu, în data de 11.11.18, la ora 11.
În anul 2002, un finlandez de 70 de ani, care se afla pe o bicicletă, este accidentat de o maşină şi moare. O jumătate de oră mai tîrziu, pe aceeaşi stradă şi în aceleaşi circumstanţe, moare şi fratele său geamăn.
În anul 1883, Henry Ziegland se desparte de iubita sa. Iubita nu suportă despărţire şi se spînzură. Fratele fetei jură că se va răzbuna şi, la scurt timp, trage cu o armă asupra lui Ziegland. Acesta se prăbuşeşte, iar fratele fetei se sinucide cu aceeaşi armă. Ziegland a supravieţuit, fiind doar uşor rănit la obraz. Glonţul nimerise într-un copac din apropiere. După cîţiva ani, Ziegland a dorit să distrugă acel arbore şi a folosit dinamită. În momentul exploziei, glonţul rătăcit a ricoşat în capul lui Ziegland, dar nu l-a omorît nici de această dată.
În 1838, Edgar Allan Poe publica romanul Aventurile lui Gordon Pym. În carte este vorba despre patru bărbaţi care se aflau în derivă în ocean, după ce barca lor s-a scufundat. Pentru a supravieţui, ei l-au omorît şi l-au mîncat pe cel mai tînăr dinte ei, pe nume Richard Parker. Patruzeci şi şase de ani mai tîrziu, un vapor numit Mignonette eşuează în largul oceanului. Cei patru marinari, pentru a supravieţui, l-au omorît şi l-au mîncat pe cel mai tînăr, numit Richard Parker.
Samuel Clemens, alias Mark Twain, s-a născut în 1835, la scurt timp după apariţia cometei Halley. Toată viaţa, el a susţinut că va muri cînd cometa se va reîntoarce. A murit în 1910, de o criză cardiacă, la o zi după ce cometa Halley a reapărut.
În 20 septembrie 1911, un pachebot numit RMS Olympic de la White Star Line intră în coliziune cu un vapor de război numit HMS Hawke. Pagubele materiale au fost mari, dar fără victime. Şapte luni mai tîrziu, se produce tragedia de pe Titanic, accident în care au murit 1500 de oameni. Titanicul aparţinea de White Star Line. În 21 noiembrie 1916, cel mai mare pachebot, numit Britannic, de la White Star Line, se scufundă în Marea Mediterană, în urma unei explozii. Treizeci de persoane au murit. Ce au în comun cele trei accidente? Aceeaşi persoană, de meserie infirmieră, s-a aflat la bordul celor trei nave şi a supravieţuit în toate cele trei accidente.
Un francez, pe nume Jean Marie Dubbary, a fost executat pentru că şi-a omorît tatăl, în februarie 1764. O sută de ani mai tîrziu, o altă persoană a fost executată pentru aceeaşi faptă. Numele persoanei era Jean Marie Dubbary.
Un baron francez, pe nume Rodemire de Tarazone, a fost omorît de un bărbat numit Claude Volbonne. Douăzeci de ani mai tîrziu, tatăl baronului este omorît de o persoană, care se numea tot Claude Volbonne.
Regele Umberto I al Italiei mînca într-un restaurant din Monza, în data de 28 iulie 1920. El a constatat cu surprindere că pe proprietarul restaurantului îl chema Umberto şi că-i semăna leit. Soţiile celor doi purtau acelaşi nume. Restaurantul fusese deschis în ziua în care fusese încoronat regele. A doua zi, ambii au murit, dar în condiţii diferite.
În 26 noiembrie 1911, trei persoane au fost acuzate de moartea lui Sir Edmund Berry. Cei trei au murit prin spînzurare, la Greenberry Hill, din Londra. Numele celor trei erau Green, Berry şi Hill.

EFEMERIDE

COMENTARII DE LA CITITORI