Conspirație confirmată: preluare prin Servicii și… implicare NATO

in Polemici, controverse

Motto: ,,Trădătorii rămîn trădători oricîte explicații puerile și baliverne ar scoate pe gură. Ștampila rămîne”.Col. (ex)SRI Daniel Dragomir

,,Atenție – la nivel internațional se execută o lucrare contra PSD!”, se intitula un editorial pe care l-am publicat acum cîteva săptămîni. Scriam că ,,lucrarea” anti-PSD are capetele la Bruxelles și Washington. Acum avem o confirmare a ,,conspirației”. De fapt, fără ghilimele, din păcate… Dar și o imixtiune la cel mai înalt nivel în România – care a dus la căderea guvernului. Dacă nici asta nu e grav, atunci nu vă obosiți să citiți articolul de față.

Trădări neașteptate… la cîteva ore după o vizită!

Cele mai dureroase trădări la moțiune au fost cea a șefului tineretului PSD, deputatul Gabriel Petrea, și a senatorului Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii. De remarcat că imediat după trădare, deputatul Petrea a postat pe Facebook un mesaj plin de șabloane tip… Ana Birchall și de inspirație  #REZIST. ,,Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate – resursele acestei guvernări şi acestui stil de management politic s-au epuizat”, scrie Petrea, declarînd că rămîne ,,un om de stînga” care crede ,,în continuare în reconstrucţia unui proiect politic care să vorbească despre competenţă, meritocraţie, orientare euroatlantică şi interes pentru ce reprezintă tinerii pentru această ţară”.

Ei bine, tocmai despre această ,,orientare euro­atlantică” este vorba – pentru că asta pare a-l fi făcut pe Petrea să-și schimbe opțiunea la vot. Mai precis, în seara dinaintea moțiunii, Petrea a postat o fotografie în care el și Mihnea Costoiu apar alături de Mircea Geoană, în spate fiind bannere ale Institutului Aspen, condus de fostul lider PSD. Petrea publică și o explicație – celebra lozincă ,,Sîntem NATO” (We are NATO). Reamintim că Mircea Geoană a fost numit în mod ciudat în fruntea NATO. În spațiul public s-a făcut legătura între o bogată rudă de-a sa din SUA, sponsorizarea Institutului Aspen și numirea lui Geoană.

Semnificativă este și o întrebare sub această poză: ,,Ia zi, Gabi (Petrea, n.n.), cum votezi la moțiune? Nu poți fi și cu Nato, și cu Dăncilă”, comentează un prieten de-al lui Petrea fotografia. Prietenul, un anume Bogdan Trifan, are o poză cu #REZIST…

Dacă ne reamintim și de palma dată Vioricăi Dăncilă de vicepreședintele Mike Pence la recenta vizită în SUA, dar și tupeul exagerat al Anei Birchall față de PSD – concomitent cu susținerea bruscă de care s-a bucurat din partea SUA -, încep să se lege unele lucruri. O adevărată conspirație împotriva PSD – sau pentru preluarea celui mai mare partid.

,,Este un moment zero”

Revenind la ex-liderul TSD, acesta mai scrie: ,,Nu voi susţine niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stînga”. Să-l întrebăm care sînt acele măsuri teribile? Pensiile, salariile, impozitarea multinaționalelor? Dar, atenție la finalul mesajului: ,,Este un moment zero pentru stînga românească şi îi invit pe colegii mei să se gîndească la cum îi reprezentăm pe votanţii noştri printr-o schimbare majoră de direcţie politică”, a scris Gabriel Petrea – adică un îndemn clar la nesupunere, revoltă, ori rupere.

Dar, privind în urmă postările ,,revoltatului” om de stînga, nu prea se găsesc ,,supărări” asemănătoare. Dimpotrivă, laude pentru Viorica Dăncilă. Deci, o schimbare bruscă, de ultimă oră, care vine, ,,întîmplător”, la cîteva ore după vizita la Institutul Aspen, condus de secretarul general al NATO…

De aceea, cred că se potrivesc rîndurile lui Daniel Dragomir, colonelul de Intelligence: ,,Trădătorii rămîn trădători oricîte explicații puerile și baliverne ar scoate pe gură. Ștampila rămîne. Sînt milioane de oameni care au tras și au muncit pentru PSD ca să vină un terchea berchea să își bată joc de toate eforturile lor”.

,,Trebuie să recunoască că a fost ofiţer acoperit al SIE”

Problema nu e însă atît de simplă – iar fostul președinte Traian Băsescu, ,,cel mai informat om din România”, pune o problemă gravă: PSD, partidul cel mai puternic, e preluat ,,sub acoperire”… și chiar un celebru ,,acoperit” SIE e beneficiarul! Există o legătură pe linia Aspen – NATO – SIE? Vai, cum se poate?… Doamne, ferește!

Chestiunea e că fostul președinte Traian Băsescu a făcut o analiză a situației de după moțiune – și a constatat existența unei mari ,,probleme” – Victor Ponta, pe care chiar el îl deconspira ca ofițer acoperit al SIE, e beneficiarul moțiunii: ,,Problema e că Victor Ponta este marele cîştigător şi are spaţiu de manevră de la stînga la dreapta”, a declarat Băsescu la RTV. ,,Nu ştiu dacă vreun om politic a fost vreodată într-o asemenea situaţie”. Iar situația paradoxală este că ,,pe de o parte, a contribuit la căderea Guvernului – pe de altă parte, poate salva PSD”, consideră Traian Băsescu.

Dar, atenție, în octombrie 2014, Traian Băsescu, din calitatea de președinte al României, a făcut o declarație fulminantă: ,,Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE” (întrebarea e… ce înseamnă ,,a fost”?!). Mai mult, Băsescu făcea o legătură între apartenența la Servicii și ascensiunea sa în magistratură și, ulterior, în politică. ,,A fost (ofițer), în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General”, a spus Băsescu, subliniind că ,,nu este nici o bombă, este o realitate pe care eu sînt gata să o demonstrez”.

Ponta ,,a executat în Italia misiuni foarte precise”

O altă mărturie în acest sens a venit de la unul dintre cei mai importanți investigatori de presă, cu legături în zona informațiilor militare – Mirel Curea. ,,Pe parcursul anului 2000, în perioada premergătoare plecării la un stagiu de trei luni, dec. 2000 – feb. 2001, în Italia, la Procuratura Naţională Anti-Mafia, Victor Ponta a fost selecționat, recrutat, pregătit și trimis în misiune ca ofițer SIE sub acoperire, cu gradul de căpitan”, a scris Curea pe Facebook.

Redactorul-șef adjunct al ,,Evenimentului zilei” scria că (Ponta) ,,a executat în Italia misiuni foarte precise, în principal de cunoaștere a unor metode de lucru ale Serviciilor de Informații interne din Peninsulă, pe linii de muncă speciale, de care s-a achitat onorabil. Atît de onorabil, încît la întoarcerea în țară, a împărtășit din cele aflate ofițerilor SIE cu atribuțiuni pe linia respectivă, sub forma unor cursuri”, scrie Curea, completînd: ,,Idem în SUA, în martie 2001, la Departamentul Trezoreriei al SUA (US Secret Service), idem, în iulie 2002, la OLAF”. Un traseu interesant, care este completat „din nov. 2002, în politică! Ca civilii!”, scrie Mirel Curea, care conchide: ,,Ponta este și securist!”.

Deci, două surse de prim rang afirmă că Ponta are legături directe cu SIE – ba chiar ,,dottore” a și ,,executat misiuni”. De care poate știe și actualul său consilier de la partid, fostul șef militar al SIE, generalul Silviu Predoiu. 

Întrebarea care se pune clar în aceste condiții este: căderea Guvernului și preluarea PSD (tentativa, deocamdată) este tot o ,,misiune foarte precisă”, pe linia SIE – NATO?…

Oare cum de a ajuns asociatul lui Ștefureac (consilierul lui Maior la Ambasada de la Washington) să fie mîna dreaptă a lui Ponta? Poate l-a ajutat cartea de muncă semnată de fostul șef al SIE, Rotaru? Plus altele… despre care știe, cine credeți? Același Mircea Geoană… de mai sus… și de la NATO!

Întrebare de final: devine PSD un partid al SIE și NATO… sau dispare?

DRAGOȘ DUMITRIU

P.S. – Să nu uităm că singura afacere (la vedere) a adjunctului lui Ponta, Mihai Tudose, a fost o firmă în care a fost asociat cu Gabriel Vlase (actualul șef al SIE) și cu Georgian Pop, fostul șef al Comisiei SRI de pe vremea lui Maior.

Păreri și opinii