Corpul uman şi secretul durerilor

in Sfatul medicului

Dr. Tarek Nazer este medic ortoped cu experienţã de cinci ani în unele dintre cele mai mari spitale din Anglia şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Sãnãtate la nivel european.

Organismul uman este cea mai complexã „maşinãrie“ de pe Terra. Corpul omenesc este compus din 5 elemente principale: capul, gîtul, trunchiul, membrele superioare şi membrele inferioare.
Durerea este un indicator care aratã cã ceva nu este în ordine în organism. Apare în urma unei lovituri, inflamaţii sau uneori cînd nu avem o stare de spirit foarte bunã. Corpul reacţioneazã la orice influenţã care se exercitã asupra psihicului, sub formã de emoţii, care genereazã anumite tipuri de reacţii fizice în diferite zone ale corpului. Acestea pot conduce în timp la diverse afecţiuni. De aceea, trebuie sã fim conştienţi de conexiunea corp-emoţii.
Tipurile de durere din corp şi localizãrile acestora:
Coloana vertebralã – reprezintã suportul corpului şi al vieţii. Durerile apãrute la nivelul coloanei pot indica prezenţa unei scolioze, cifoze, hernii de disc sau discopatii lombare. Dar, în acelaşi timp, din punct de vedere emoţional, pot sugera cã suferiţi din dragoste, nu aveţi suport emoţional, va simţiţi neiubiţi sau nu aveţi siguranţã materialã.
Umerii – durerile de la acest nivel ne pot arãta leziuni de coafã rotatorie, de labrum, de ligamente, de cartilaj şi artrozã sau de impingement acromio-clavicular. Iar emoţional sînt legate de abilitatea de a purta cu bucurie greutãţile vieţii şi de atitudinile negative.
Coate – ne pot indica lezarea sau inflamaţia cotului, epicondilita, artroza sau bursita cotului. Emoţional, reprezintã acceptarea experienţelor noi şi a schimbãrilor.
Şold – pot fi cauzate de coxartrozã, bursitã, leziune de labrum şi de impingement sau de displazie de şold. Emoţional, durerea se poate manifesta din cauza indeciziei şi a fricii de a merge mai departe.
Genunchi – durerea de genunchi poate atenţiona asupra unei leziuni de menisc, de ligamente, luxaţii de rotulã, tendinite sau gonartrozã. Emoţional, poate sugera incapacitatea de a renunţa, mîndria şi egoismul crescute.
Glezne – poate apãrea în urma unei entorse, luxaţii, la ruptura ligamentelor şi tendoanelor sau la fracturi. Emoţional, ne indicã frica de viitor, incertitudinea şi senzaţia de vinã.
Întotdeauna trebuie tratatã cauza medicalã, dar şi mental, dacã existã probleme emoţionale.
www.artroscopiedegenunchi.ro

COMENTARII DE LA CITITORI