Corupţia – atentă la anii care urmează!

in Lecturi la lumina ceaiului

În ultimul timp, observăm că mlaştinile corupţiei sînt tot mai mişcătoare, că Justiţia cea clamată este mult prea influenţată de politică şi geopolitică, dar şi felul în care se asmute să arate că nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase! Decenii la rînd, Justiţia asta occidentalizată a mîngîiat corupţia pe creştet, iar acum, cînd Ţara e la pămînt, se preface că-l caută pe Blejnar, dar nu are capacitatea să-l şi descopere… Că Băsescu a pierdut din Putere, se vede şi după cum se mişcă plăcile tectonice ale Serviciilor Secrete, sau, pe cale de consecinţă, ale corifeilor Justiţiei româneşti. Fesenismul politicii se bate în dosare, care bubuie de mediatizare. Sînt scoase din tolbă nişte nume de servitor, dar, se pare, capii Mafiei guvernărilor nu vor cădea niciodată.

Oare e întîmplător faptul că – după ce Rusia a zguduit lumea învecinată şi ne-a arătat faţa nefardată a democraţiei – Adrian Năstase a fost iertat de încă un an de penitenţă?! Adică, la ce să ne aşteptăm?! Deoarece vedem cum tot mai mulţi ,,cunoscători“ încep să prindă curaj şi să critice democraţia occidentală, care-i satură de-atîta vreme. Europa Unită este în pericol, iar o mare parte din vină îi aparţine. N-a ştiut să-şi aleagă valorile umane, cu ajutorul cărora să se consolideze, s-a complăcut în a fi reprezentată de toate nulităţile şterpelitoare, care o vor părăsi la prima zgîlţîitură! Reprezentanţi ai familiilor politice europene?! Zero barat! Europa avea nevoie de bărbaţi, şi încă mai are, cu o autentică reprezentare a culturii şi civilizaţiei occidentale.

Ne pare rău, dar politicienii de mucava au compromis încă un proiect ce se prefigura grandios. Au protejat băncile imperialiste, care vor hărtăni şi bruma de subzistenţă a cetăţenilor europeni. Legiferări deocheate au năpădit spaţiul spiritual al unor popoare cu frică de Dumnezeu. Interlopii corupţiei s-au invitat la dansul guvernării cu politicienii, tinerii n-au nici un viitor, statele naţionale au fost lăsate la discreţia rechinilor ş.a.m.d. Însă… tot răul spre bine! Partidele cu doctrină patriotică vor renaşte şi poate vor repara democraţia de rătăcire. Întoarceţi-vă la suveranitate naţională, pigmeilor, dacă mai vreţi o Europă Unită!

Nichita Mladin

COMENTARII DE LA CITITORI