Corupţia din Justiţie continuă să facă victime

in Lecturi la lumina ceaiului

Stimate domnule europarlamentar

Corneliu Vadim Tudor,

 

Mă numesc Jan Brică, sînt născut la data de 3 octombrie 1966 şi mă adresez dvs. cu speranţa că voi putea întrezări o rază de lumină, după ani întregi de chin. Povestea mea începe astfel: în luna ianuarie a anului 1998, am cumpărat un teren, de 70 de mp., în Bucureşti, iar, 10 ani mai tîrziu, în 2008, am fost citat la Tribunal, în calitate de complice la înşelăciune, şi, apoi, acuzat de furtul unor acte, din Dosarul cu nr. 6885/302/2008. Ulterior, am fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru complicitate la înşelăciune, şi la alţi 3 ani, pentru furt. În perioada în care se judeca recursul pentru prima dintre cele două infracţiuni, doamna avocat care mă reprezenta m-a sfătuit să mă adresez DIICOT-ului. I-am urmat sfatul, şi am ajuns la procuroarea Mihaela Barzei, care m-a întrebat dacă am mai făcut închisoare. I-am răspuns că nu. A doua întrebare a fost dacă am mai denunţat pe cineva. Am dat acelaşi răspuns.

În continuare, am luat legătura cu o colaboratoare DIICOT, o cunoştinţă de-a mea, pe nume Tita Rotaru, de la Secţia 8 de Poliţie. Împreună cu aceasta, am mers la doamna procuroare Mihaela Barzei, care i-a spus Titei Rotaru următoarele – citez din memorie: ,,Iei bani de la Brică Jan şi cumperi de la diferiţi traficanţi, iar, cînd eşti pregătită, vii la mine, să formulăm denunţul lui Brică Jan, pentru a i se reduce pedeapsa de 3 ani” – pentru complicitate la înşelăciune. Am dat acei bani, iar, în final, am fost arestat şi numit instigator, de către aceeaşi procuroare, Mihaela Barzei.

Pînă la acest moment, însă, s-au întîmplat multe altele. Astfel, la data de 25 februarie 2010, la sugestia doamnei procuroare, am formulat un denunţ, împotriva lui Silviu-Alexandru Ştefan, avîndu-l ca martor în proces pe numitul Stan Piteşteanu. Cei de la Secţia 8 de Poliţie au finalizat flagrantul, şi s-a început urmărirea penală faţă de Silviu-Alexandru Ştefan. După 3 zile, doamna procuroare m-a pus să formulez un alt denunţ, împotriva lui Ciprian Paiu, numai că, de data aceasta, după finalizarea flagrantului, am fost arestat chiar eu. Am fost acuzat de instigare şi condamnat la 6 ani de închisoare.

Aflat în Penitenciarul Rahova, m-am adresat DNA-ului, în încercarea de a mi se face dreptate. Cei de acolo l-au trimis pe un domn pe nume Căpăţânac, ofiţer judiciar DGA, căruia i-am povestit ceea ce mi s-a întîmplat, iar, la final, acesta mi-a spus că, într-adevăr, a fost o făcătură şi că, dacă mă înţeleg cu el, în urma unui alt denunţ, într-un caz de corupţie, îmi poate reduce pedeapsa de la 6 ani la 3 ani. În 2010, am formulat acest denunţ şi, după 3 zile, s-a început urmărirea penală, în Dosarul cu nr. 316(477)450. Cei de la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală, au concluzionat că nu există nimic în favoarea mea, şi mi-au mărit pedeapsa, de la 6 ani la 10 ani, pentru participaţie improprie, instigare la trafic de droguri şi denunţ calomnios. Deşi pare greu de crezut, încrederea oarbă pe care am avut-o în oamenii Legii m-a adus în această situaţie disperată!

Jan Brică

Păreri și opinii