Numarul curent editia digitalaAbonament editia tiparita (livrare in Romania)

• Fondată în 1990 de Corneliu Vadim Tudor și Eugen Barbu •

CRONICA UNUI LINŞAJ ANUNŢAT

in Lecturi la lumina ceaiului

Ameninţările lui Traian Băsescu sînt demne de un ciumat, nu de un şef de Stat

Poate disperarea să nască asemenea monştri? Poate un om – fie el şi nedus la biserică şi rudimentar – să ameninţe că îi dezbracă în pielea goală pe adversarii politici? Un om care nu e oricine – ci e şeful Statului! În Istoria României n-am întîlnit aşa ceva şi, slavă Domnului, cred că ştiu aproape totul – şi întîmplări dramatice, şi scene picante, şi devieri comportamentale. Este inimaginabil halul în care s-a degradat acest Băsescu. Ameninţarea lui are efectul unei bombe cu sulf şi ouă clocite.

Indiferent ce ar fi făcut şi ar fi spus unii politicieni, ceea ce face şi spune fostul marinar e de o gravitate extremă şi va atrage nu numai ura populaţiei, ci şi repulsia acesteia. Nici nu mai contează cine i-a livrat lui aşa-zisele date compromiţătoare. Mai mult ca sigur, Serviciile Secrete, pe care le tîrăşte în mocirla şi borhotul vomismentelor sale. Nici măcar nu-i cer acestui individ să aibă instinct de conservare. El nu e orice fel de scorpion, ci un scorpion cu creierul macerat în alcool. Un lucru vreau să-l întreb: îşi dă seama că, dacă el îi dezbracă pe unii lideri politici, aceştia, la rîndul lor, nu îi vor răspunde cu aceeaşi monedă, ci îl vor jupui de piele? Repet: nu îl vor dezbrăca de haine, ci îi vor pune pielea-n băţ! Exact aşa se va întîmpla.

E atîta ură în populaţie faţă de Băsescu încît tătarul va fi sfîşiat în bucăţi, ca dictatorul latino-american din romanul „Toamna Patriarhului”, de Gabriel Garcia Marques. Atunci cînd va pierde puterea, vor ieşi la iveală toate crimele sale. Fiindcă Băsescu a omorît oameni, să nu creadă el că nu există o evidenţă a acestor nelegiuiri. Atît de mare să fie panica acestui specimen? El crede că se uită cineva în gura lui de pivniţă? El îşi face iluzii că sperie pe cineva cu ameninţările lui? Fals! Fals! Fals! – vor spune toţi cei vînaţi, într-un glas. Toate sînt trucate şi fabricate în laboratoarele de intoxicare ale Serviciilor Secrete.

Matematic, acesta va fi răspunsul, la unison. Este ceea ce merită un asemenea şantajist. El îşi închipuie că îl vor apăra americanii? Sau că poate face blat şi acum, după blatul de la alegerile pentru Parlamentul European? Nimeni nu va respecta nici o înţelegere făcută cu el. Poate fi sigur de asta. Iar rudele celor ucişi, sau închişi de el îl vor linşa. Va fi vînat ca un cîine turbat. Nu credeţi? Aveţi răbdare pînă la începutul lui decembrie şi veţi vedea ceea ce nu s-a mai văzut nu numai în România, ci şi în toată Europa.

CORNELIU VADIM TUDOR

6 august 2014

COMENTARII DE LA CITITORI

Din aceeaşi categorie

Du-te Sus