Cugetări şi maxime celebre despre politică şi democraţie

in Lecturi la lumina ceaiului

* Guvernarea este o mare invenţie, prin care toată lumea se chinuie să trăiască pe cheltuiala altora. (Frederic Bastiat)

* Nici o viaţă, nici o libertate şi nici o proprietate nu sînt în siguranţă atîta timp cît forul legislativ este în sesiune. (Mark Twain)

* Un guvern suficient de mare încît să-ţi dea tot ce ai nevoie este suficient de puternic să-ţi ia tot ce posezi. (Thomas Jefferson)

* Eu cred că o ţară care încearcă să prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stînd într-o găleată, încearcă să se ridice tragînd de mîner. (Winston Churchill)

* Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat, dacă le citeşti, eşti dezinformat. (Mark Twain)

* Democraţia trebuie să însemne mult mai mult decît doi lupi şi o oaie care votează ce să mănînce la cină. (James Bovard)

* Ajutorul extern trebuie înţeles ca un transfer de bani de la oamenii săraci din ţările bogate către oamenii bogaţi din ţările sărace. (Douglas Casey)

* Dacă crezi că sistemul de sănătate este scump acum, stai să vezi cît va costa cînd o să fie gratuit! (P.J. O’Rourke)

* În general, arta de a guverna constă în capacitatea de a lua cît mai mulţi bani de la o parte dintre cetăţeni pentru a o da altora. (Voltaire)

* A vorbi nu costă mult, în afară de cazul că asta o face Parlamentul. (Anonim)

* Răul inerent al capitalismului este împărţirea inechitabilă a bogăţiilor. Binele inerent al socialismului este împărţirea echitabilă a sărăciei. (Winston Churchill)

* Ceea ce îi trebuie acestei ţări sînt mai mulţi politicieni fără loc de muncă. (Edward Langley)

COMENTARII DE LA CITITORI