Cum a pierdut România o adevărată bijuterie navală: yachtul „Libertatea“, vîndut de români la fier vechi, a devenit vas de lux, dar sub pavilion britanic (1)

in Lecturi la lumina ceaiului

Nava „Libertatea“ a ajuns în posesia Casei Regale a României în 1937. A fost preluată în custodia statului român după 1947, a devenit restaurant plutitor şi, mai apoi, a fost vîndută unui britanic, în 1999, la preţ de fier vechi. În prezent, „Libertatea“ a fost transformată într-o adevărată bijuterie care pluteşte pe ape, dar nu sub pavilion românesc. Anul acesta se împlinesc 17 ani de cînd faimoasa navă „Libertatea“ (fostă „Luceafărul“ şi „Nahlin“), clasată ca bun din patromoniul naţional, categoria „Tezaur“, a fost vîndută în străinătate, în anul 1999, la preţ de fier vechi, pe suma de 265.000 de dolari. Nava, care a fost yacht al Regelul Carol al II-lea, se afla în momentul tranzacţiei în patrimoniul firmei de stat Regal SA Galaţi, iar vînzarea a fost parafată la Bucureşti, fiind aprobată atît de către Fondul Proprietăţii de Stat, cît şi de către Ministerul Culturii, condus de Ion Caramitru. Înţelegerea iniţială a fost ca nava să fie reparată în şantierele navale engleze, apoi să revină în ţară, sub pavilion românesc, ca obiectiv turistic, însă „Libertatea“ nu a mai revenit niciodată, chiar dacă Ministerul Culturii a purtat o insistentă corespondenţă cu actualul proprietar. În prezent, fostul yacht regal, restaurat şi rebotezat „Nahlin“ (după numele original), este evaluat de specialişti la circa 50 milioane de euro şi face croaziere de lux pe oceanele lumii.

Lansată la apă în 1930
Povestea yachtului „Libertatea“ este una aparte, căci pe puntea şi în cabinele lui s-au consumat numeroase poveşti care au atingere cu senzaţionalul. Construită după planurile G.L.Watson & Co. Glasgow, nava a fost lansată la apă în 1930, la şantierul naval John Brown & Co. din Clydebank (Scoţia), sub numele „Nahlin“ (cuvînt indian, care înseamnă „navă-amiral“). A fost construită la comanda eglezoaicei Annie Henriette Yule, considerată la acea vreme cea mai bogată femeie din Marea Britanie. Nava beneficia de o tehnică de ultimă generaţie şi era amenajată cu un lux orbitor, iar în 1931, 1932 şi 1933 a fost declarată cel mai frumos yacht din lume. În primii ani, „Nahlin“ a navigat pe mările şi oceanele lumii, organizînd croaziere private la care participa elita nobilimii britanice. De altfel, în 1934, avea să fie închiriat de familia regală britanică, iar la bordul luxosului yacht s-a consumat controversata poveste de amor dintre regele Edward al VIII-lea şi Wallis Simpson, cea care avea să ducă la abdicarea regelui. La scurt timp după acest scandal, respectiv în 1937, „Nahlin“ a fost cumpărat de Guvernul României (condus de Gheorghe Tătărăscu) şi, rebotezat „Luceafărul”, a fost oferit în dar regelui Carol al II-lea. Ulterior, a fost folosit de Casa Regală pentru croaziere pe Marea Neagră, Marea Mediterană şi pe Dunăre, fiind considerat un fel de salon de primiri oficiale, dar şi un punct de comandă pentru operaţiuni diplomatice.

De la strălucire, la degradare (1)
După cel de-al II-lea război mondial, yachtul „Luceafărul“ a avut, vreme de cîţiva ani, un destin la fel de interesant. Regimul comunist i-a schimbat numele în „Răsăritul“, iar mai apoi în „Libertatea“, dar a continuat să îl folosească pentru misiuni oficiale, la bordul lui fiind primiţi mai mulţi lideri comunişti din ţările din Est. După 1956, însă, nava a fost trecută pe linie moartă, fiind transformată în navă-restaurant, ancorată în zona Falezei Dunării, la Galaţi.

(va urma)
Costel Crîngan

COMENTARII DE LA CITITORI