Cum aţi salvat iar patria – a cîta oară?!

in Editorial

Motto: „Conştiinţa omului e ca un acordeon, tragi de ea, umfli burduful, apeşi pe clape, cîntă!”

              (Marin Preda)

Mare Ţi-e grădina, Doamne! Acum cîteva zile, titram: „Evenimentul anului – a trecut Codul penal”. Adevărul e că, după aproape doi ani de chinuri – ale făcăturii, nu ale facerii – marea Coaliţie, speranţa a peste jumătate dintre români, a scăpat de nişte prevederi care-l ascundeau în puşcărie pe măreţul preşedinte de partid. Ce-i drept, legile conţineau o tîmpenie care a trimis nu doar oameni nevinovaţi la puşcărie, ba chiar şi pe lumea cealaltă. Dar, credeţi că asta i-a durut pe demnitarii puterii pînă ca legea în cauză să-l ia de gît pe Liviu Dragnea? Aiurea! Legile mizerabile, criminale şi cretine, care au transformat România într-o cursă a arestării, a turnătoriei, a distrugerii de vieţi – ei bine legile astea au trecut pe vremea premierului Tăriceanu, iar apoi a premierului trimis de străinătate, Cioloş, dar susţinut de PSD-ul lui Dragnea! Ca şi Laura Kövesi, „chezăşia arestării”, numită de Ponta în funcţie, la rugămintea lui Dragnea, după mărturiile fostului premier. Nu m-ar mira, mai ales după mirosul de şorici lăsat în urmă de actualul preşedinte al PSD. Atunci, nu conta că Laura Kövesi şi procurorii ei decideau cine a luat sau nu decizia corectă, indiferent de domeniu… Zilele trecute, am văzut achitarea (în primă fază) a unui om politic de mare anvergură, mult peste Dragnea sau Ponta – Constantin Nicolescu, „baronul” de Argeş – om cu păcatele lui, dar nu într-atît să fie tîrît pe targă prin faţa presei, cu atacul de cord în plină desfăşurare, nu atît încît să-l trimiţi în faţa operaţiei pe inimă…

Dar, tot zilele astea, l-am văzut pe fiul unuia dintre primarii care au murit în timpul anchetei, de supărare că după o viaţă de cinste, respectat şi iubit de un judeţ întreg, era arestat ca un hoţ! Şi, din păcate, nu a mai contat pentru Nicolae Smădu, primar al comunei Domneşti, unul dintre cei mai capabili şi corecţi oameni care au trecut prin marele PRM din Argeş. A trecut la PSD, fiind ales de trei ori primar; la înmormîntarea lui, în 2016, au venit mii de oameni din tot judeţul… dar în groapă l-au băgat jocurile pentru scăpatul pielii lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta, ca şi compromisurile acceptate de aceştia… pe seama multora ca Nicolae Smădu, dar mai norocoşi decît primarul din Domneşti.

Da, obligat forţat, Iohannis a revocat-o pe Kövesi; da, tîrîş grăpiş, Codurile Penale au fost modificate în Parlament, deşi nu sînt încă promulgate. Da, mari realizări! Mare lucru să faci asta în doi ani, netrebnicilor! Aţi salvat din nou patria!

Aţi salvat-o… pentru a cîta oară? Aţi salvat-o cu privatizarea, scăpînd-o de „povara” a 1.300 de întreprinderi mari şi medii, care inundau cu produse româneşti tot mapamondul… Aţi salvat-o cu vînzarea terenurilor agricole… Aţi salvat-o cu intrarea în NATO, adică prin cedarea suveranităţii deciziei militare şi diplomatice – dar mai ales amplasarea de baze militare străine pe teritoriul României! Aţi salvat-o rugîndu-vă umili ca trupe străine să fie staţionate în România… Ca banii românilor să ajungă în buzunarele marilor companii de armament occidentale! Aţi salvat-o intrînd în genunchi în UE, aşa ca Europa să ne lase fără produsele noastre tradiţionale, să ne „ajute” prin exploatarea şi deprofesionalizarea a milioane de români plecaţi la munca de jos… Sau aţi salvat-o prin acceptarea „democraţiei” căsniciilor pidosnice ori poate prin înregistrea Sfîntului ardealului ca „marcă” în ţara „parteneră”, Marea Britanie? Sau poate o salvaţi din nou acum, prin numirea din fruntea spionajului? Sau prin crearea Fondului Suveran, prin care cedăm toate (de fapt, ultimele!) proprietăţile statului către americani, evrei şi alţi „parteneri”?… Foarte bine, să ne scape de aceste „greutăţi”, aşa cum Adrian Năstase ne-a scăpat de „gaura neagră” numită Sidex Galaţi, ori de Petrom, de băncile de stat… Ei, hai, mai aveţi un pas, dar gata, puteţi salva definitiv patria, daţi iute legea off-shore, să scăpăm şi de nenorocitele alea de gaze din Marea Neagră, de banii care mai mult ne-ar fi dus în ispită! Să nu uit să vă mulţumesc că salvaţi patria finanţînd tot soiul de vipere care muşcă memoria lui Nicolae Ceauşescu şi a realizărilor marii Românii Socialiste, aruncă scuipatul lor veninos, în memoria marilor patrioţi ai istoriei, de la Mareşal la Corneliu Vadim Tudor! Zilnic salvaţi patria prin banii daţi CNSAS ca intelectuali patrioţi să fie murdăriţi, daţi bani ONG-urilor care tipăresc cărţi şi reviste antinaţionale, în care creaţia românească, fie că e vorba de istorie, fie de cultura veche, fie de filmele lui Nicolaescu, Vaeni sau Doru Năstase sînt trecute prin filtrul „adevărului”, reieşind că românii nu au merite, trecut, ba chiar, culmea, sîntem nişte criminali ai istoriei! Da, bine că ne-aţi salvat de trecutul glorios, era prea greu de dus prin mocirla în care ne afundăm… strategic! Da, fraţilor, sînteţi nişte eroi, aţi salvat patria de atîtea ori! Dar, lăsînd metafora la o parte, v-aţi gîndit vreodată ce condamnare ar fi necesară pentru conducătorii care au acceptat numai ideea că România are un trecut criminal precum Reich-ul lui Hitler, dar şi un trecut de robie – care trebuie marcate prin muzee şi înscrise în mintea generaţiilor viitoare prin cărţile de istorie? Kövesi ar fi suficientă? Nu, ar fi prea blîndă! Beria, poate… sau ghilotina din Paris! Ori mitraliera lui Vadim, ultima idee salutară a unui ultim mare om politic patriot român!

Da, poate că aţi remarcat că, în toată înşiruirea de mai sus nu am scris Patrie cu majusculă; asta pentru că patria lor, a tagmei trădătorilor, nu este Patria. Este o groapă mocirloasă a istoriei, pe ai cărei pereţi alunecoşi nu reuşim să urcăm pentru a ieşi; dar şi în care a început să ne placă – fiindcă, încet, încet, ne-au transformat.

Din mîndrul şi patriotul om de tip nou al comunismului naţional nu au mai rămas decît filmele… şi amintirile, dar mai ales remuşcările unor generaţii care înţeleg abia cum – fiindcă văd dincolo de perdeaua de pucioasă pe care noile generaţii o consideră aer curat, occidental, capitalist! Înţeleg marea înşelăciune, necesitatea, justeţea sacrificiului construcţiei unei ţări independente. Închei cu o întrebare – dacă ar fi posibil, aţi face acum sacrificiile din perioada Ceauşescu pentru a salva Patria? Eu sînt primul care mărturisesc un DA, cu toată inima şi mintea!

DRAGOŞ DUMITRIU

 

Demnitatea de slugă nu e decît o iluzie

Păreri și opinii