Cum să nu iubească Statul de Drept?

in Război corupției

Statul de Drept, reprezentat de preşedintele Klaus Iohannis, a hotărît că Livia Stanciu trebuie să rămînă în continuare în slujba sa, pentru că este de neînlocuit. Cum mandatul doamnei Stanciu la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îi expiră şi pentru că de altul nu mai poate beneficia conform legilor Statului de Drept, domnul Iohannis a mutat-o pe neînlocuibilă la Curtea Constituţională a României.
Preşedintele Klaus Iohannis, cel care cere mereu înnoirea şi întinerirea clasei politice, şi-a pus semnătura pe decretul de numire la CCR a unei viitoare proaspete pensionare. Purtătoarea de cuvînt a CSM, Daniela Pantazi, a declarat pentru Agerpres că Livia Stanciu şi-a depus dosarul de pensionare începînd cu data de 13 iulie 2016.
Conform declaraţiei de avere, Livia Stanciu, în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a avut un venit anual de 247.695 de lei. La pensie, doamna Stanciu va avea un venit sensibil egal cu cel încasat ca şefă a instanţei supreme. La Curtea Constituţională a României, Livia Stanciu va încasa anual minim 200.000 de lei, iar mandatul este de 9 ani. Asta înseamnă că, într-un an de zile, pensionara şi judecătoarea CCR va cîştiga din partea Statului de Drept aproximativ 450.000 de lei. Adică, de 10 ori mai mult decît un primar de la ţară, care înfundă puşcăria pentru că primit şpagă un porc, o canistră cu vin şi o pălărie cu pană de fazan, ca să-l scutească pe patronul bufetului de penalizări la plata taxelor locale.
Şi atunci, cum să nu iubească Livia Stanciu Statul de Drept şi să-l apere cu toată fiinţa sa?

SORIN AVRAM (Cotidianul.ro)

COMENTARII DE LA CITITORI