Cum se tratează hernia de disc?

in Sfatul medicului

Alegerea corectă a tratamentului herniei de disc nu depinde doar de cît de avansată se vede pe RMN, ci şi de alte aspecte, cum ar fi:
* Durerile şi simptomele pe care le prezintă;
* Vîrsta pacientului;
* Activitatea pe care o desfăşoară zilnic;
* Agravarea simptomelor sau apariţia altora noi.
Majoritatea cazurilor de hernie discală sînt tratate nechirurgical, cele mai folosite metode de tratament conservativ fiind:
Repausul relativ şi reducerea activităţilor fizice intense
Primul tratament în hernia de disc constă în reducerea suprasolicitării, pentru a ajuta la reducerea simptomelor; aceasta constă în reducerea orelor de ortostatism sau a statului în aceeaşi poziţie ore întregi pe scaun, oprirea activităţiilor sportive de contact sau a ridicării de greutăţi.
Aplicaţiile reci şi calde
Aplicaţiile reci, cît şi cele calde ajută la reducerea durerii şi a inflamaţiei, la relaxarea muşchilor coloanei şi creşte mobilitatea.
Kinetoterapia este indicată în anumite situaţii pentru întărirea muşchilor şi reducerea presiunii intervertebrale.
Medicamentele antiinflamatoare
Antiinflamatoarele nesteroidiene ajută la reducerea durerii, dar şi a inflamaţiei, care creşte mobilitatea articulară, însă este foarte important să nu depăşim doza recomandată de medic şi să administrăm pastilele pentru protecţie gastrică în acelaşi timp. Opioidele ajută la reducerea durerii şi se pot asocia cu relaxante musculare, care reduc semnificativ durerea.
Infiltraţiile în coloană cu diferite substanţe pot ajuta la reducerea durerii şi a inflamaţiei locale.
Tratamentul chirurgical este recomandat atunci cînd toate celelalte metode de tratament nu sînt eficiente, sau atunci cînd există simptome neurologice de compresie avansată.

www.artroscopiedegenunchi.ro

Păreri și opinii