Dacii se întorc acasă

in Umor "politicianist"

Impresionaţi de amploarea pe care mişcarea dacologică a luat-o în ultimii ani, dacii, cei dispăruţi, aparent, în istorie, au decis să revină acasă, pe meleagurile care i-au consacrat. Încet, încet, în grupuri mici, păşind cu încredere pe tărîmul Daciei, urmaşii lui Burebista, ai lui Decebal şi ai lui Ilarion Ciobanu revin acum acasă, convinşi că Imperiul Roman a fost învins iar proprietăţile lor vor fi recuperate.

,,Am stat prea mult în adîncurile Bucegilor, prea mult am călătorit prin tunelele ce străbat lumea. E timpul să revenim la suprafaţă, să revenim la vieţile noastre de la începutul primului mileniu”, a declarat un dac bărbos, Tarabostes de conjunctură, ales la întîmplare de către echipa de ştiri a televiziunii Dacii Liberi.

,,Sîntem siguri că ne vom recupera pădurile, că vom revigora natura, că Dacia va fi din nou puternică, chiar dacă, pentru asta, trebuie să îndepărtăm de la putere PSD-ul şi PNL-ul, cele mai mari dezastre din istoria acestei lumi, cu mult mai nocive decît dominaţia romană de pînă la Retragerea Aureliana din 272”, a mai spus reprezentantul dacilor liberi, precizînd că ,,românii trebuie să înveţe de la noi, primii pe acest pămînt, ce înseamnă onoarea, pentru că, se pare, că au cam uitat”.

O primă delegaţie a dacilor va fi prezentă la Parlament luna viitoare, avînd ca principal obiectiv recuperarea ţării lor din mîinile murdare ale politicienilor.

D.A.

Păreri și opinii