DE CE INFRACTORII MINORITARI BENEFICIAZĂ DE PROTECŢIE?

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Trece şi primăvara asta, de parcă nici n-ar fi fost. Pentru cîteva zile, pomii au îmbrăcat rochie de mireasă (vorba lui Tudor Arghezi), apoi s-au scuturat de flori, ca de un vis frumos, şi acum dau fructe. Miraculoasă e natura! Mă uit şi mă minunez. Totul, absolut totul e făurit de Dumnezeu, de la arbori, animale şi păsări, pînă la fenomenele atmosferice. Mintea noastră e prea limitată şi nu poate înţelege imensitatea copleşitoare a Tatălui Ceresc. El va fi, întotdeauna, altceva şi altcineva decît ne putem gîndi noi. De ani de zile constat cum lucrează Dumnezeu – atît în bine, cît şi în rău. Şi nu mă refer doar la „Dumnezeu în Natură“ (vorba lui Camille Flammarion), ci şi la felul în care îi tratează pe oameni. Chiar am scris într-o carte de aforisme că incubaţia bătăii lui Dumnezeu e de 2 ani. Atîta s-a scurs de la demolarea Bisericii Sfînta Vineri, într-o vineri a anului 1987, şi pînă la asasinarea cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu, tot într-o vineri, dar a anului 1989. Tot ce s-a petrecut după aceea stă sub semnul hazardului şi al nelegiuirii. Vorbeam de natură: în nici o ţară a lumii nu s-au defrişat atîtea păduri ca în România. Dar nimeni n-a fost tras la răspundere, din tot felul de raţiuni şi cîrdăşii politice. E cineva atît de naiv să creadă că măcelarul nr. 1 al munţilor Patriei, şovinul ungur Attila Vereştoy (poreclit, pe bună dreptate, Chereştoy), va fi tras, vreodată, la răspundere? În anii ’70, pe cînd avea 17 ani, el se înhăitase cu o bandă spărgătoare de biserici. N-a păţit nimic atunci. Aşa cum nu păţeşte nici acum. El e ungur, el are ce oferi, el negociază. Şi gaterele duduie în vremea asta. Iar drujbele scot scîntei, culcînd la pămînt copaci seculari. Ne mai mirăm că pămîntul o ia la vale, lipsit de rădăcini şi de perdelele de protecţie? Atîta timp cît nimeni nu îndrăzneşte să-l ia la întrebări pe acest mafiot ungur – nu se poate vorbi de Justiţie în ţara asta. Un alt mafiot ungur intangibil e Virgil Măgureanu. Noi, în facultate, l-am cunoscut cu numele de Imre Asztaloş. Ulterior s-a românizat singur, pentru a face carieră. Dar el tot căruţaş ungur, de la o Gospodărie Agricolă Colectivă, a rămas. Tot turnător. În decembrie 1989, ne-am trezit cu mutra lui, de babă asiatică, în aşa-zisul complet de judecată de la Tîrgovişte. Ulterior, cînd cadavrele soţilor Ceauşescu au fost transportate, cu elicopterul, la Bucureşti, fostul căruţaş ungur a stat cu fundul pe unul din sicrie şi a vomat într-o găleată.

Pe urmă, drept răsplată pentru participarea lui la paricid, Ion Iliescu i-a dat ceea ce a cerut: funcţia de şef al noii Securităţi. Şi a închis ochii la jafurile lui colosale, care au dus la agonisirea unei imense averi. La fel ca Vereştoy, nici Asztaloş n-a fost deranjat de nimeni. Îşi consumă milioanele de euro în linişte, acoperind afacerile murdare ale fiului său. Ce naşte din pisică şoareci mănîncă. Dar din Şarpele cu Ochelari ce putea ieşi? Un alt minoritar obraznic, care scrie, şi el, “cărţi“ ca V. Măgureanu, e Andrei Pleşu. Un hoţ ordinar. Individul a furat trusele de scris şi de bărbierit ale lui Ceauşescu, ambele din aur, de la Vila 10 din Snagov, dar şi un incunabul din 1493, din biblioteca familiei Brătianu, de la Florica, însă a manglit şi Editura Politică, pe care i-a făcut-o plocon altui minoritar, tot ţigan, Gabriel Liiceanu. Reamintesc că acea editură aparţinea CC al PCR şi era foarte bogată şi luxoasă. Au trecut 25 de ani de atunci, dar nici Pleşu, nici Liiceanu n-au păţit nimic. A existat, ce-i drept, un Dosar Penal în mîna generalului de Poliţie Costică Voicu, dar, la ordin politic, acesta a fost muşamalizat.

Alţi alogeni care şi-au făcut mendrele în ţara asta, dar au jucat teatrul neruşinat al democraţiei şi luptei contra comunismului, sînt: Klaus Iohannis, Petre Roman, Varujan Vosganian, Traian Băsescu, Crin Halaicu, Sorin Oprescu, M.R. Ungureanu. Toţi zburdă, încă, în libertate, deşi au averi cu mult peste posibilităţile lor reale de cîştig. Ce concluzie să trag de aici? Există una singură: minoritarii sînt favorizaţi în România! Dar, cînd te bate mai tîrziu, Dumnezeu te bate mai rău. I-a lăsat ce i-a lăsat şi pe urmă îi va face să le iasă pe nas, să plătească şi pentru ce n-au făcut. Aveţi încredere în judecata dreaptă a lui Dumnezeu. Aţi văzut cum îi bate pe Dan Voiculescu, Gruia Stoica, Adriean Videanu, Gh. Ştefan (Pinalti), Alina Bică şi alţii ca ei. În curînd, le va veni rîndul şi celorlalţi, dacă nu în celulă, atunci în boxa de ciment de sub pămînt. Lucrarea Domnului merge înainte.

CORNELIU VADIM TUDOR

7 mai 2015

 

COMENTARII DE LA CITITORI