Defăimarea României, o datorie a românilor înstrăinaţi

in Editorial

Motto: „În vaiete se prăbuşeşte-o lume/ Clădită pe minciuni”.

(Alexandru Vlahuţă)

„A mai propune azi un om precum Petre Ţuţea drept standard moral înseamnă a fi rămas prizonierii aceleiaşi mentalităţi infirme de naţiune frustrată (…) adoratorii unor figuri atît de nocive cum a fost Petre Ţuţea”. Da, aşa ceva a scris un român, cel puţin prin naştere. Numele său, care contează prea puţin, este Dan Alexe, iar biografia lui seamănă cu a multor plecaţi din ţară. Amestecă bazaconii despre „crimele comunismului” cu critica oricărui guvern român ales de popor, nu impus de afară… Am spus de multe ori că evreii născuţi la noi se manifestă mult mai frumos faţă de România decît românii care şi-au găsit „rostul” pe alte meleaguri. Faţă de evrei, că tot i-am adus în propoziţie, românii sînt mult mai puţin patrioţi, naţionalişti. Dar au acest handicap şi faţă de alte naţii – francezi, americani, ruşi, nemţi etc., etc. Istoria noastră nu e sacră, precum a altora, ci parcă rostul ei e de a fi făcută de doi bani. Mai ales pentru cei plecaţi, la care mimetismul şi spiritul gregar se manifestă ca un titlu de glorie; sînt „europenizaţi”, au înţeles „lumea civilizată”, trăiesc „acolo”, au scăpat de „tarele” comunismului.

De fapt, sînt nişte biete plante puse în vază, care se bucură că nu mai simt furtunile de afară… dar de fapt trăiesc dezrădăcinate, doar pentru că li se pune conservant în apă.

Dar, lucrarea este mai complicată – personajul ăsta, Alexe, la fel ca Macovei, Sabin Gherman şi alte figuri sinistre, face parte dintr-un curent (ideo)logic pentru care nici o instituţie, administrativă sau spirituală „nu e ţara”. Ei încearcă să inducă o concluzie: guvernul e împotriva ţării, parlamentul şi partidele clasice, biserica naţională, tradiţia… ONG-urile finanţate de Sörös sînt ţara, manifestaţiile anarhice sînt ţara, minorităţile de toate genurile sînt ţara. Majoritatea – care susţine familia tradiţională, biserica sau figurile istoriei şi culturii naţionale – ei bine, această majoritate este „manipulată, retrogradă, comunistă, imbecilă” etc., etc. La fel cea care votează… aşa cum vrea ea, nu cum vrea Occidentul; majoritatea care a votat PSD, precum cea care votase PRM pe vremuri, este retrogradă, este „bună doar moartă” – da, s-a spus şi aşa ceva!

Vă daţi seama că în România noastră – a noastră! – 120 de copii au fost duşi să vadă un film cu homo? Că Muzeul Ţăranului Român este loc de difuzare a producţiilor cinematografice care promovează homosexualitatea? Pe posturi TV se exprimă liber personaje care vorbesc de autonomie, gen tuciuriul Sabin Gherman, frustraţi ca Lucian Mîndruţă? Religia e terfelită la scenă deschisă, fapt care nu mai miră pe nimeni… Sînt mii de preoţi care aduc linişte şi bucurie în comunităţi, în schimb două – trei excepţii nefericite sînt promovate peste tot, la toate orele de mare audienţă! Ca om de presă vă spun că nu doar din cauza audienţei… dar ce să faci dacă se permite existenţa unor televiziuni care primesc bani din surse necunoscute, care nu plătesc statului taxe, impozite – şi care sînt tribuna celor mai josnice atacuri antinaţionale. Acum cîteva luni, citeam un articol, bine promovat, care vorbea de „un criminal în fruntea Uniunii Scriitorilor”. Nu, nu era vorba de Nicolae Manolescu – ci de Mihail Sadoveanu. Da, „Ceahlăul literaturii române”, cel care ne-a dat eroii copilăriei şi ai adolescenţei, cel care ne-a făcut să iubim istoria – acesta e „criminalul”. Motivul? Denigrarea, pînă la desfiinţare, a perioadei comuniste.

Zilele trecute a sosit un trimis al Europei – a venit să facă „dreptate”, adică să ia de urechi guvernul României. De fapt, olandezul Timmermans a venit cu un scop vechi al Olandei – portul Constanţa. Iar accesul în Schengen şi alte chestiuni pentru care ne luptăm ca nebunii este definit de întrebarea la care ar trebui să răspundă liderii Coaliţiei, una cît se poate de serioasă: va fi România de accord să cedeze controlul asupra portului Constanţa pentru a-şi asigura protecţia puternicei Olande şi a oamenilor săi, plasaţi în poziţii-cheie ale structurilor europene? Iar asta e valabil peste tot.

România nu mai e de capul ei. În nici un domeniu. Ţuţea „a participat la spolierea a sute de mii de evrei”, scrie acel zmîngălici mai sus citat.

Contrar obiceiului, voi încheia citînd un ziarist român – şi el plecat din ţară, dar nu definitiv, ci temporar, nu în Vest, ci în Est, în îndepărtata China. Închei deci cu acest text concluziv al lui Daniel Tomozei, jurnalist la Radio China, stabilit la Beijing. „Analfabeţii sociali calcă în picioare profesorii universitari, repetenţii morali clamează şi lansează apeluri pentru lichele. Totul în numele Democraţiei, sistem care îşi arată limitele în absenţa decenţei şi măsurii. Pentru că în absolut orice ar trebui să existe o limită”.

Nu închei cu celebrul „Cine ţine cu străinii,/Mînca-i-ar inima cînii,/ Mînca-i-ar casa pustia,/ Şi neamul nemernicia”. Nu, fiindcă asta vine de la sine, nu de la mine. E Eminescu, adică România.

DRAGOŞ DUMITRIU

Pedeapsa cu moartea

Păreri și opinii